A Spurs jól elverte a bajnokot

A szezon előtt úgy gondolták, nyugaton a San Antonio állíthatja meg a Lakerst, de a Spurs olyan rosszul kezdett, hogy a figyelem a Dallasra és a Denverre terelődött. Aztán a texasiak összekapták magukat, és mostanra csúcsrangadónak számító meccsen alaposan elverték a címvédőt.A San Antonio gyorsan a kezébe vette a meccs irányítását, és el is húzott, a nagy verés nem Kobe Bryant kiszállásának köszönhető, a sztár már komoly hátrányban szenvedett kisebb sérülést. Távollétében Andy Bynum villogott, de Duncan megette őt is, meg Lamar Odomot is a palánk alatt. A Lakers továbbra is vezet, a Dallas mögé felsorakozott a Spurs is az élmezőnyben. Mögöttük elképesztően szoros a mezőny a 24-14-gyel álló Denver csak három győzelemmel előzi meg a már nem is rájátszó Utah-t (21-17)

Keleten csak az Orlando játszott a nagyon közül, a Magic tartja jó formáját, és Dwight Howard parádéjával (30 pont, 16 lepattanó) elintézte a Sacramentót. A Cleveland magabiztosan vezet, mögöttük a Boston és a Magic, de az Atlanta is kapaszkodik a pályaelőnyhöz. A Hawks mögött nagy szakadék, egyelőre az itteniekről beszélni sem érdemes.

2010.01.13. 10:50 _benchpotato | 1 komment Címkék: nba san antonio spurs los angeles lakers

Minden, amit az alley oopról tudni akartál

A legszebb megmozdulások listáján ezúttal inkább a passzok játsszák a főszerepet, de például a hatodik helyen Oklahoma Cityben egy zsákolással indul durván a meccs, és JR Smith is bejelentkezik egy 180-nal egy lopás után.

Az Atlanta egyre masszívabban jelzi, hogy számolni kell vele idén, ezúttal a Celtics-et verték Bostonban, és a Clevelandet  is az utolsó percig ráncigálta a Golden State a Quicken Loans Arenában, mielőtt kifeküdt volna. Az esélyesek egyelőre jól állnak, észbe kapott a San Antonio is, még a Utah nem döntötte el, elkapálja-e a szezonját, vagy besurran a végén a rájátszásba. Keleten egyébként bőven be lehet jutni negatív mérleggel, nyugaton még pozitívval sem biztos a rájátszást érő hely.

Tabella itt.

2010.01.12. 10:34 _benchpotato | 2 komment Címkék: nba

Kidd nyitja a boltot 2010-ben

Idén – pedig még a szilveszteri mészárlást is láttuk – Jason Kidd volt az első, aki hörgésszerű hang kiadására késztetett, ezért egy TOP 10-zel nyitjuk 2010-ben a boltot, aminek a harmadik helyén található a dallasi guard passza.

Meg reményeink szerint újra beindul a blog is, bemelegítésnek ilyesmikkel, aztán ahogy élesedik a küzdelem, egyre nagyobb figyelmet szentelve a részleteknek is.

2010.01.06. 10:56 _benchpotato | 1 komment Címkék: top 10 nba jason kidd

Lebron James gyűrűje múlik rajta

A tökéletes, szemét védő: Bruce Bowen. Lenne olyan fontos, bár nem látványos igazolás, mint Shaq.

A Cavs megszerezné, ha már az öreg belecsúszott a Richard Jefferson-cserébe. Bowen két dologról ismert: 1. a sarokból eldobott hármasairól 2. mindig lesérül valaki mellette.

Ez a leglátványosabb mind közül, a többi csak alálépés és könyöklés és alárúgás és rúgás:

2009.08.07. 16:15 vl | 9 komment · 2 trackback

Lebron James a legrosszabb nyaráról

Lebron James olyan offseasont zárt, amit senki nem kívánhat magának. A poszterfiúból mini botrányhős lett, persze sehol nincs az igazán nagyokhoz képest (Bill Lambeer, Dennis Rodman, Sir Charles), de még az örök jófiú Jordantől is elmarad, aki legendásan szart az All Star-hétvége sajtóeseményeire és általában golfozott.

Szegény LeBron ráadásul nem tanult tetteiből. Például a felettéb csúnya gesztusát, hogy nem gratulált (konkrétan nem fogott kezet) Dwight Howardéknak, még meg is védte. Az alapszakasz 82 meccsének egyikén se kell kezet fogni, és pont most várják el tőle, amikor később emailen gratulált. Mondjuk a korábbi NBA-élményei alapján emlékezhetne arra, hogy egyfelől a playoffban minden más, másfelől legendásan jó képek szoktak készülni a gratulációkból, úgy tűnik, ő ehhez nem akart asszisztálni.

Beszélt a zsákolós ügyről is. Ő nem szólt senkinek, a Nike-nál ez a policy és a YouTube-on mindenki megnézheti, mennyien zsákoltak felette. Na, ez lett volna a tökös válasz már akkor is.

Shaq O'Neal leigazolásáról, akit ő keresztapának nevezett, elmondta, hogy mennyire örül, mi mást is mondhatna. Nem izgatja különösebben, ha O'Nealra kell játszania.

Megjelent egy könyve Shootin Star címmel, illetve egy dokumentumfilmben feldolgozták középiskolai éveit More Than A Game címmel. 

2009.08.07. 10:35 vl | 2 komment

24 ponttal vertük Ukrajnát

Magyarország–Ukrajna 91–67 (18–16, 22–21, 29–18, 22–12) [statisztika]

24 ponttal könnyedén nyertünk az ukránok ellen Szombathelyen az Eb-pótselejtező (A-csoportban maradás) első játéknapján. Az első félidőben remegve játszottunk, de szerencsére egyszerre lett jó a védekezésünk, ami könnyű gólokat hozott, illyetve hihetetlenül kezdtük dobni a triplákat. Ahogy korábban jeleztük, sokkal több dobáskísérletünk volt (48 a 28-tel szemben a hármason belülről), és ha ilyen jó lesz a védekezésünk, akkor idegenben is tudunk nyerni, ráadásul itt az ukránok ellen nagy különbséggel játsszuk a visszavágót. Jöhetnek szombaton a csehek.

A meglepetés: Fodor Marci játéka. Jól szervezett és az első félidőben fontos pontokat szerzett (3+1, ugye), 17-nél állt meg.

A meccs öregje: Németh István, aki az első félidőben mutatott színtelen játékát a másodikban feledtette több hármassal, 21 pontot dobott.

A meccs törpéje: Lóránt Péter, aki center posztban két NBA-játékossal harcolt, nagyobbak voltak, de nem mentek semmire vele, 12 pattanót szedett+16 pont.

A meccs Kobe Bryantje: Hanga Ádám, akinek két-három olyan villanása volt egy-egyben, hogy várhatóan sokan újra szeretni fogják a magyar válogatottat.

 

2009.08.05. 20:43 vl | Szólj hozzá!

Temessük a magyar kosárlabdát?

A magyar kosárlabdát nem kell temetni, nincs miért. A világ egyik legnépszerűbb sportja itthon egy kicsi, de rajongó közösség sajátja, így keseregni felesleges. Célokat kitűzni, számolgatni még inkább. Ha megragadunk az A-csoportban, akkor az remek teljesítmény. Végre fiatalítottak a csapaton, így elkezdődhet a hosszútávú építkezésnek mondott blöff, amivel csak a focisták szoktak jönni. Valójában bent kell maradni, gondoljunk a hokisokra, milyen nehezen jutottak fel. A kosár szinte alig különbözik ettől a számunkra egzotikus sporttól, pedig minden iskolában van kosárpálya, rengeteg utánpótlás bázis van.

A világ egyik legnépszerűbb játékáról beszélünk, amit nálunk sikerült teljesen ötlettelenül kivégezni. Se pénz, se szakértelem, se motiváció. Mészáros Lajos, a válogatott szakmai igazgatója az origón hosszan elemzi a kialakult helyzetet, és semmi újdonságot nem mond: utánpótlásunk szar, az edzők nem képzettek, sok külföldi játszik a magyar bajnokságban és a médiafigyelem se akkora, amekkora lehetne. Mészáros az elmúlt 15 évben bármi kísérletet is tett a játék megmentésére?

Mindenki csak nézi az elmúlást, ennél még Kisteleki István is hasznosabb.

Mit várhatunk?

Ma Ukrajna ellen Szombathelyen elkezdi a magyar kosárválogatott a küzdelmeket az A-csoportban maradásért, később az észtek és a csehek ellen folytathatja.

A csapatot hosszú évek után először nem a magas emberek köré építették fel, hanem a run'n'gun taktikát követve egy alacsony, sokat dobó csapatot állítottak össze. Mindenki futni fog. Németh, fodor, Kámán, Körtélyesi, Hanga, Vojvoda, Horváth Á. kint jól tudnak dolgozni, belül pedig a felkészülési meccseken meglepően jól teljesítő Lóránt Péterben bízhatunk (Horváth Z. nekem lutri, meglátjuk).

A védekezésünk sokat keményedett, és ha sikerül megoldani a lepattanózás utáni gyors támadásokat, kijöhetünk jól a meccsekből.

A magyar válogatott kerete

Bódi Ferenc (Albacomp), Farkas Attila (Marso Vagép-NYKK), Fodor Márton (Szolnoki Olaj KK), Hanga Ádám (Albacomp), Horváth Ákos (Kecskemét), Horváth Zoltán (Falco SZOVA KC-Szombathely), Kámán Tamás (Zalakerámia-ZTE KK), Kiss Kornél (Kaposvári KK), Körtélyesi Gergely (Atomerőmű SE), Lóránt Péter (Burgos), Németh István (klub nélküli), Tóth Norbert (PVSK-PANNONPOWER), Trepák Zoltán (Zalakerámia-ZTE KK), Vojvoda Dávid (Kaposvári KK)

2009.08.05. 12:42 vl | Szólj hozzá!

NBA: itt a program

 Osztottak, szoroztak, sorsoltak, és hopp, összeállt a 2009/10-es idény. Itt a tíz legjobb meccs az nba.com szerint.

2009.08.04. 20:16 vl | Szólj hozzá!

Zóna: Odom, Dream Team Europe

2009.08.04. 10:48 vl | 1 komment

A jugoszláv streetballról

A horvátországi nyaralás legjobb pontja mindig a streetball. Naplementében a tengerparton, ez az igazi koitusz. 7 körül elkezdenek gyűlni a helyi erők meg a lelkes turisták, majd hármas dobálással elkezdődik a csapatok kiválasztása. 3:3, ahogy Jugoszláviában mindig is játszották. 

Két fontos különbség van a hazai streetball-szabályokhoz képest:

1. nincs fault

2. a labdát bárki, bármikor visszateheti a gyűrűre, értsd: a védőpattanót is rögtön

E két remek szabály miatt pörgős és kemény a játék, nem lehet leállni, végig koncentrálni kell, és persze előbb 32-ig játszottunk, majd kiderült, hogy rosszul mondta, mert az 42.

A nagy baj a maszkulinitás adta önhittség, mert két lánnyal voltam egy csapatban, mindkettő rendszeresen kosarazik, úgy mennek a hátsó blokkok, ahogy azt ők csak tévében látták. Mert itt a streetball alapja az egy-egy, néhány elzárás-leválással örökre a pályán lehetne maradni. De nem lehet, mert ciki lányok ellen játszani a hotvát legényeknek. Főleg vereség után. 

Szóval ezt a szabályt kell meghonosítani itthon.

2009.08.04. 10:40 vl | Szólj hozzá!

14641 üveggel tiszteleg a Gatorade Jordan előtt

 A címben nagyjából elmondtunk mindent (via Dime). Itt a reklám:

Itt meg a werk, ami sokkal érdekesebb:

2009.07.27. 18:52 vl | Szólj hozzá!

Így zsákolták át Lebron Jamest

Nem akármilyen visszhangja lett annak, hogy a Nike és Lebron James el akart tüntetni minden olyan felvételt, amin átzsákolják. A clevelandi MVP-nek nem való a postseason, előbb nem gratulált az őt legyőző Orlando Magicnek, majd nem ment el a sajtótájékoztatóra, és végül a nyári táborban is megszívta. 

Itt lehet megnézni, sokat nem látni, de érezni is elég

2009.07.22. 23:08 vl | 9 komment

A clevelandi bevásárlószatyor

A Cavs nagybevásárlást tart. Talán az utolsó esélyük jön el idén, hogy bajnokságot nyerjenek. Két éve a Bostonnak bejött a költekezés. A Cavs az Orlando és a Lakers ellen igazol.

Alig lett vége a bajnokságnak, megvették Superman 1-et, hogy képes legyen semlegesíteni Superman 2-t a keleti főcsoportban, és bár O'Neal utolsó szezonja lesz ez saját bevallása szerint, de Dwight Howardnak a playoffban mutatott produkciója után még így is lesz elég dolga vele. A két center egyébként alig találkozott még meccseken, mivel különböző főcsoportokban játszottak, plusz O'Neal általában sérült volt.

A Cavs sok pénzt költött, ami a nagy playoff-csalódás után nem meglepő. Szegény Lebron, a poszterfiú is összezuhant, nem gratulált, nem ment el a sajtótájékoztatóra, kiakadt, majd lenyúlta a videót, amin átzsákolták. Kell a bajnoki győzelem, mert 2010-ben lejár Lebron szerződése, ki tudja, megmarad-e a Clevelandben, vagy elmegy a New York Knickshez, ami az igazi piac lenne számára.

Először jött Shaquille O'Neal, mert a bevásárlást így kell kezdeni: megvenni a nagyembert, aki képes levenni a terhet úgyis Lebronról, hogy nem kell húszpontokat dobálnia. Ilgauskasszal és Varejaóval meg lehet találni a megfelelő játékidőt O'Nealnak, mert kevesebbet kell játszania nagyobb hatékonysággal.

A lehető legjobb európai pályafutást magáénak tudó volt Toronto-játékos, Athony Parker leigazolása se rossz döntés. Tavaly 10 pont körüli átlaga volt, intelligens játékos, jó csere lehet, tud passzolni, kreatív, védekezésben se gyenge és gólveszélyes. Jamario Moon esetleges leszerződtetése is jó ötlet, ki tudja, megvalósul-e.

A csapatépítéshez még egy infó: Ron Artest tegnap a Daily Newsnak elárulta, hogy felmerült, a Celvelandhez igazol Lebron James és Shaquille O'Neal mellé, de végül a Lakers 33 millió dolláros szerződését fogadta el. Az milyen csapat lett volna, úristen.

2009.07.21. 10:35 vl | 2 komment

Blake Griffin visszahúzta

Zajlik a nyári kosártáborozás az NBA-ben, az újoncok óriási figyelemmel játszanak, az újságírók és bloggerek pedig minden nap felkapják valakire vagy valamire a fejüket. A draft első választottját pedig különleges érdeklődés kíséri, aki végre zsákolt egyet.

2009.07.21. 09:29 vl | Szólj hozzá! Címkék: blake griffin

A Nike eltűntette a Lebron-átzsákolós videót

A Nike elvette azt a videófelvételt, amin kedvenc branjüket, Lebron Jamest egy fiatal, college-játékos átzsákolja. A játékost, Jordan Crawfordot a Lebron James Skills Academyre hívták meg, ahol bemutatta a kétkezes zsákot játékszituációban. Az esetről felvétel készült, de sehova nem került fel, mert a Nike nem akarta.

Crawford nem nagyon tudta, mit csinál saját bevallása szerint, nem előre eldöntött mozgás volt. Lebron a gyűrű alatt lustálkodott, valószínűleg nem gondolt bele, hogy Crawford zsákolni akar, de a kétkezest megkapta.

Állítólag a Nike egyik embere lépett oda a videózó fiatalemberhez, és elvette tőle a kamerát. De ez miért kínos a Nike-nak vagy Lebronnak? Azóta már minden kosaras ezzel foglalkozik:

“LeBron called Lynn over and told him something,” Miller said. “That’s how I knew his name was Lynn. LeBron said, ‘Hey, Lynn. Come here.’”

Minutes later, Miller said Merritt demanded his tape.

“There’s nothing I can think of besides LeBron just not wanting it online,” Miller said. “It’s a good story to tell people, I guess. But then again, I’m kind of pissed. I lost my tape.”


De nézzük meg, hogy zsákol Crawford:

 

2009.07.09. 17:05 vl | 5 komment

A Rasheed Wallace-szerződés: meddig érdemes öregíteni

A Boston Celtics nyerni akar megint, de nem a saját csapatkémiának megfelelő játékost igazol Rasheed Wallace személyében, hanem az ellenfeleket figyeli. A bostoniak még mindig öregítenek, ha ez kell a bajnoki címhez.

A 2004-ben bajnokságot nyerő Rasheed Wallace leigazolása meglepő húzás volt a Bostontól, és egyben érthető, ha úgy érzik, szükségük van valakire Kevin Garnett mögé, akinek a sérülésével magyarázzák az idei kiesést. A hétmeccses Orlando elleni sorozatban egy ilyen cserével tényleg nyerhettek volna, mert Wallace a saját palánk alatt igazán remek még mindig, támadásban meg 12 pont körüli az átlaga.

Az mondjuk egy remek pillanat lehetett, amikor a Big Three leült Wallace-szal megbeszélni, hogy akkor ki, hogyan gondolja a következő szezont, mert a trash talker Wallace hiába igazi csapatjátékos, itt meg kell szoknia nagyon gyorsan, hogy itt nem szól semmi róla, sőt a kispadon kap csak helyet.

A Bostonnak csak a biztonság miatt kell Wallace, meg az olyan playoff-meccsekre, amikor a keleti főcsoportban Dwight Howard vagy Shaquille O'Neal ellen kell dolgozni, hiszen részben meg tudja oldani a feladatot, főleg az ő besegítésével.

 

2009.07.09. 10:33 vl | Szólj hozzá! Címkék: boston celtics rasheed wallace

Varejao, Marion, Artest, Ariza

Mai vicces hír, hogy a Színész, Varejao 42 millió dolláros szerződést kötött a Clevelanddel hat évre. Eddig sem értettem, miért kel a Cavsnak, most már végképp nem, de a hatéves szerződés iszonyatos túlzás. Plusz megvették Anthony Parkert a Torontótól, aki jó csere lehet, az Euroligában néhány éve kétszer is MVP lett, dobni tud, ha lesz labdája.

Így néz ki ruhájában a mosolygós Ron Artest. Így meg Ariza Houstonban.

Az első érdekes hír Dallasból, akik állítólag Shawn Mariont akarják megszerezni. a hatalmasat ugró, de két kézzel hajigáló játékos a Suns után iszonyú pályára került, előbb Miamiban, majd Torontóban játszott. Dallasban segíthet, mert ott már évek óta nem történik semmi, a játékosok meg egyre öregebbek.

Dwight Howard meg vicces a twitteren.

2009.07.09. 10:13 vl | Szólj hozzá!

Ron Artest 37-es lesz Michael Jackson miatt

 Ron Artest kiválasztotta a lakersös mezszámát, amiben nagy segítséget jelentett neki Michael jackson halála. Artest a 37-est azért választotta, mert a Thriller című album 37 hétig vezette az eladási listákat.

Valamint énekelt is a híres popsztár emlékére egyet:

2009.07.07. 11:37 vl | 1 komment

O'Neal és Artest is költözik

Látszólag nem történik semmi a kosárlabdapályákon, mindenki streetballozik, hogy tönkre tegye a térdét, valójában pedig olyan átigazolási időszak elején vagyunk, ami még a Csőrikét is feltámasztotta. O'Neal Clevelandba megy, Artest meg Los Angelesbe.

Kezdődött minden azzal, hogy a playoffban nagyot bukó Cleveland Cavaliersnél sok minden felmerült: a pletykák majdnem elhajtották New Yorkba Lebron Jamest, Mike Brown állása em volt tuti, majd először Yao Minget hozták hírbe a csapattal. Végül pedig bekocogott az öreg Diesel, Shaq O'Neal, hogy megtegye a jelen kosártörténet három legjobb bedobója közül az utolsónak, hogy gyűrűhöz segíti.

O'Neal papa kezdetben maga mellé vette a szeleburdin önző Kobe-t, nyertek zsinórban hármat, majd elment, maga mellé vette a szeleburdi, de sokkal kontrolálltabban játszó Dwayne Wade-et, és nyert vele is egyet, majd a phoenixi kiruccanás sikertelensége után adott magának még egy évet a Cavsnál.

2009.07.07. 11:34 vl | 5 komment Címkék: átigazolás cleveland cavaliers los angeles lakers ron artest shaquilee oneal

Bajnok verte a veretlent

Először kapott ebben a szezonban a Houston Rockets, a bajnoki cím védőjétől kaptak ki. Mindhárom találkozón vendégsiker született az NBA 8. játéknapján.

2008.11.05. 13:29 Magic Ryan | 3 komment Címkék: nba

Marc Gasol Memphisben varázsolt

A Grizzlies, újonca vezérletével verte 11 ponttal a Golden State-t. A világbajnok spanyol kosaras 27 pontot dobott, 16 lepattanót szedett össze, 11 kétpontos kísérletéből 9-szer betalált. A Detroit veretlen maradt, a Sacramento és a LA Clippers viszont a negyedik meccsét is elbukta az NBA 7. játéknapján.

2008.11.04. 14:54 Magic Ryan | 1 komment Címkék: nba

Breaking news: A Pistons borított először!

Az ESPN.com beszámolója megerősíti az új szezon eddigi legnagyobb szenzációját: Joe Dumars detroiti klubelnök ígéretéhez híven rendesen felkavarta az NBA vizét a sokszoros pontkirály fenegyerek, Allen Iverson megszerzésével a Denver Nuggetstől. Az ellenérték sem csekély: Chauncey "Mr Big Shot" Billups és Antonio McDyess, valamint egy újonc center költözik Denverbe Detroitból.

Az elemzést hanyagolva azért érdemes megjegyezni, hogy a Pistons ezzel a lépéssel végleg szakított az utóbbi évek sikeres (?) csapatával, melynek motorját a Hamilton-Billups hátvédtandem jelentette. Az ESPN az ifjú reménység, Rodney Stuckey szerepét emlegeti, akiben a detroiti vezetők a jövő irányítóját látják - így pedig könnyebb szívvel engedik el a jelen egyik legjobbját.

Első blikkre a Nuggets sem járt rosszul Billupsszal és McDyess-szel, csapatjáték-erősítésnek mindenesetre racionális, a ligában kulcsmomentumot jelentő fizetési sapkát, a játékosszerződések adás-vételét azonban még közelebbről is szemügyre kell venni. J. R. Smith, Kleiza, Carmelo Anthony, Kenyon Martin és Nené mellé már tavaly is "igazi" irányítót követeltek egyesek Denverbe, akkor Jason Kidd személyében. Hát most kaptak egy másikat.

És még alig indult el az alapszakasz!

2008.11.04. 02:45 darker_ | 7 komment

Megverték a bajnokot

A hétvége két játéknapján összesen 16 mérkőzést játszottak. Tizenhat pontos vereséget szenvedett a bajnoki cím védője, a Boston Celtics, a Lakers Denverben őrizte meg veretlenségét. Megszerezte első győzelmét az Oklahoma City, hazai pályán nyert a Minnesota ellen.

2008.11.03. 14:01 Magic Ryan | Szólj hozzá! Címkék: nba

Kevin Garnett ezredes lett

Kevin Garnett, a címvédő Boston Celtics sztárja lett a legfiatalabb kosaras az észak-amerikai profi bajnokság, az NBA történetében, aki ezer mérkőzésen lépett pályára. A bajnoki cím védője második meccsét is megnyerte.

2008.11.01. 11:03 Magic Ryan | Szólj hozzá! Címkék: nba

Chris Paul megint jobb volt Steve Nash-nél

A Lakers mellett a New Orleans Hornets és a Houston Rockets is hozta második meccsét. A Hornets Phoenixben, a Rockets Dallasban aratott sikert. A Lakers Andrew Bynummal hosszabbított.

2008.10.31. 12:52 Magic Ryan | 2 komment Címkék: nba

süti beállítások módosítása