Breaking news: A Pistons borított először!

Az ESPN.com beszámolója megerősíti az új szezon eddigi legnagyobb szenzációját: Joe Dumars detroiti klubelnök ígéretéhez híven rendesen felkavarta az NBA vizét a sokszoros pontkirály fenegyerek, Allen Iverson megszerzésével a Denver Nuggetstől. Az ellenérték sem csekély: Chauncey "Mr Big Shot" Billups és Antonio McDyess, valamint egy újonc center költözik Denverbe Detroitból.

Az elemzést hanyagolva azért érdemes megjegyezni, hogy a Pistons ezzel a lépéssel végleg szakított az utóbbi évek sikeres (?) csapatával, melynek motorját a Hamilton-Billups hátvédtandem jelentette. Az ESPN az ifjú reménység, Rodney Stuckey szerepét emlegeti, akiben a detroiti vezetők a jövő irányítóját látják - így pedig könnyebb szívvel engedik el a jelen egyik legjobbját.

Első blikkre a Nuggets sem járt rosszul Billupsszal és McDyess-szel, csapatjáték-erősítésnek mindenesetre racionális, a ligában kulcsmomentumot jelentő fizetési sapkát, a játékosszerződések adás-vételét azonban még közelebbről is szemügyre kell venni. J. R. Smith, Kleiza, Carmelo Anthony, Kenyon Martin és Nené mellé már tavaly is "igazi" irányítót követeltek egyesek Denverbe, akkor Jason Kidd személyében. Hát most kaptak egy másikat.

És még alig indult el az alapszakasz!

2008.11.04. 02:45 darker_ | 7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr52748651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valuska 2008.11.04. 12:04:56

ez súlyos ügylet. a Detroitot régóta szét kellett volna robbantani, de ez számukra csak félmegoldás, mert nem egy öreg irányítóval kell túlélni a szezont.
a Denvernek ez lehet, hogy jól is elsülhet, mert Billups jó játékos, McDyess meg nem sokat zavar, de Melo mögé jól jöhet.

darker_ 2008.11.04. 12:32:27

Nos, kicsit utánanéztem a fizuknak, és érdekes az eredmény: úgy tűnik, hosszú távra a Detroit szakított hatalmasat, hiszen Billups és McDyess hiányában 2009 nyarán AI és Rasheed Wallace kontraktusa is kifut, amivel - írd és mondd - 31,7 millió dollárnyi szabad helyhez jutnak a sapka alatt. (Persze akár hosszabbíthatnak is velük, de én ezt nem tartom valószínűnek.) Szóval lesz majd egy Hamilton, Prince, Stuckey, Johnson, Kwame, Maxiell magjuk fiatalokkal (filléres szerződésekkel) kiegészítve, plusz 2 komoly játékos megszerzésére is elegendő fizetési keretük. Ez a jövő, az aktuális szezon meg még akárhogyan is alakulhat.

A Denvernél meg fordított e helyzet: az aktuális szezonban erősebbnek tűnik a keret Billupsszal, esetleg McDyess-szal (visszavonulása is reális opció); viszont újabb tranzakciók nélkül máris a sapka felett vannak, és a csapatmag megtartásával ott is ragadnak a következő 2-3 szezonra, ami siralmas. Meglátjuk, erősödött-e annyit a csapat, hogy bekerüljön az elképesztően erős nyugati rájátszásba, és ott esetleg alkosson is...

Roberto 2008.11.05. 00:01:05

Érdekes csere, ez egyszer biztos!
Egy ilyen tapasztalt csapat bárkit képes lehet megverni egy playoff körben, de döntőre egyre kevesebb esélyük volt. Ez pedig Detroitban már kevés, változtatni kellett.
Itt kell hozzátenni, hogy Dumars mesterien tudja, mikor kell elengedni a cizellált csapatjátéknak köszönhetően sokra tartott öregedő játékosokat, akik új környezetben már nem teljesítenek úgy (lásd Ben Wallace).
Mindenesetre nagy dobás úgy újjépíteni egy csapatot, hogy mindeközben bajnokesélyesek maradnak. A mag együttmaradt, és amikor pár éve új sztár jött Wallace személyében, bajnoki cím lett vége.
(az eggyel nagyobb dobás az lett volna ha a 2010-es piacra szabadítanak fel ennyi fizetést: James, Wade Bosh; a 2009-es marketbe nincs sok potenciál)

Denver: az Iverson-Antony dobóverseny befuccsolt, irányító nélkül fejetlen játék volt. Billups legalább irányító, és tud védekezni is. Erősödtek még akkor is ha Dice nem fog játszani, de még így sincsenek nyugat első 7-ben. Pénzügyileg szintén nem lettek szabadabbak, így méginkább érthetetlen miért engedték el Cambyt...

sammydavis 2008.11.07. 13:46:00

Roberto: a Denveres-Cambys résszel abszolút egyetértek, és tulajdonképpen a 2010-es nyárra való célzásoddal is, de kérdem én: kötelező elkölteni a suskát 2009-ben? ;) OK, hogy lesz egy Boozer, egy Marion, stb. a piacon, de messze nem fix, hogy a Pistons értük hajt majd. Én is Bosh-t céloznám, akármennyire is sületlenség és idiotizmus ez Sam Mitchell szerint. :DD

Ja, amúgy AI-nak 20,9 millió, Sheednek meg 13 millió körül van a lejárója, ez meg azért egy picit több, mint az a 31,7, amit darker emleget, de ez már tényleg csak szőrözés a részemről. :P

darker_ 2008.11.09. 23:34:47

sammydavis: lebuktam, ugyanis nem adogattam össze amnuálisan a szerződéseket, hanem simán átvettem a 31,7 milliót egy általam hitelesnek tartott helyről.

Ha kiszámoltad, hiszek neked! ;)

sammydavis 2008.12.12. 14:42:23

Kiszámoltam, hidd el! ;)

Amúgy remélem, ez is hiteles: bball.hu/#Navigation.doNavigation+%goArticle%,=id:1706==++

:P

sammydavis 2008.12.12. 14:42:57

((Mármint számodra, mert számomra egyértelműen hiteles...)) :)
süti beállítások módosítása