Temessük a magyar kosárlabdát?

A magyar kosárlabdát nem kell temetni, nincs miért. A világ egyik legnépszerűbb sportja itthon egy kicsi, de rajongó közösség sajátja, így keseregni felesleges. Célokat kitűzni, számolgatni még inkább. Ha megragadunk az A-csoportban, akkor az remek teljesítmény. Végre fiatalítottak a csapaton, így elkezdődhet a hosszútávú építkezésnek mondott blöff, amivel csak a focisták szoktak jönni. Valójában bent kell maradni, gondoljunk a hokisokra, milyen nehezen jutottak fel. A kosár szinte alig különbözik ettől a számunkra egzotikus sporttól, pedig minden iskolában van kosárpálya, rengeteg utánpótlás bázis van.

A világ egyik legnépszerűbb játékáról beszélünk, amit nálunk sikerült teljesen ötlettelenül kivégezni. Se pénz, se szakértelem, se motiváció. Mészáros Lajos, a válogatott szakmai igazgatója az origón hosszan elemzi a kialakult helyzetet, és semmi újdonságot nem mond: utánpótlásunk szar, az edzők nem képzettek, sok külföldi játszik a magyar bajnokságban és a médiafigyelem se akkora, amekkora lehetne. Mészáros az elmúlt 15 évben bármi kísérletet is tett a játék megmentésére?

Mindenki csak nézi az elmúlást, ennél még Kisteleki István is hasznosabb.

Mit várhatunk?

Ma Ukrajna ellen Szombathelyen elkezdi a magyar kosárválogatott a küzdelmeket az A-csoportban maradásért, később az észtek és a csehek ellen folytathatja.

A csapatot hosszú évek után először nem a magas emberek köré építették fel, hanem a run'n'gun taktikát követve egy alacsony, sokat dobó csapatot állítottak össze. Mindenki futni fog. Németh, fodor, Kámán, Körtélyesi, Hanga, Vojvoda, Horváth Á. kint jól tudnak dolgozni, belül pedig a felkészülési meccseken meglepően jól teljesítő Lóránt Péterben bízhatunk (Horváth Z. nekem lutri, meglátjuk).

A védekezésünk sokat keményedett, és ha sikerül megoldani a lepattanózás utáni gyors támadásokat, kijöhetünk jól a meccsekből.

A magyar válogatott kerete

Bódi Ferenc (Albacomp), Farkas Attila (Marso Vagép-NYKK), Fodor Márton (Szolnoki Olaj KK), Hanga Ádám (Albacomp), Horváth Ákos (Kecskemét), Horváth Zoltán (Falco SZOVA KC-Szombathely), Kámán Tamás (Zalakerámia-ZTE KK), Kiss Kornél (Kaposvári KK), Körtélyesi Gergely (Atomerőmű SE), Lóránt Péter (Burgos), Németh István (klub nélküli), Tóth Norbert (PVSK-PANNONPOWER), Trepák Zoltán (Zalakerámia-ZTE KK), Vojvoda Dávid (Kaposvári KK)

2009.08.05. 12:42 vl | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr81290278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása