A clevelandi bevásárlószatyor

A Cavs nagybevásárlást tart. Talán az utolsó esélyük jön el idén, hogy bajnokságot nyerjenek. Két éve a Bostonnak bejött a költekezés. A Cavs az Orlando és a Lakers ellen igazol.

Alig lett vége a bajnokságnak, megvették Superman 1-et, hogy képes legyen semlegesíteni Superman 2-t a keleti főcsoportban, és bár O'Neal utolsó szezonja lesz ez saját bevallása szerint, de Dwight Howardnak a playoffban mutatott produkciója után még így is lesz elég dolga vele. A két center egyébként alig találkozott még meccseken, mivel különböző főcsoportokban játszottak, plusz O'Neal általában sérült volt.

A Cavs sok pénzt költött, ami a nagy playoff-csalódás után nem meglepő. Szegény Lebron, a poszterfiú is összezuhant, nem gratulált, nem ment el a sajtótájékoztatóra, kiakadt, majd lenyúlta a videót, amin átzsákolták. Kell a bajnoki győzelem, mert 2010-ben lejár Lebron szerződése, ki tudja, megmarad-e a Clevelandben, vagy elmegy a New York Knickshez, ami az igazi piac lenne számára.

Először jött Shaquille O'Neal, mert a bevásárlást így kell kezdeni: megvenni a nagyembert, aki képes levenni a terhet úgyis Lebronról, hogy nem kell húszpontokat dobálnia. Ilgauskasszal és Varejaóval meg lehet találni a megfelelő játékidőt O'Nealnak, mert kevesebbet kell játszania nagyobb hatékonysággal.

A lehető legjobb európai pályafutást magáénak tudó volt Toronto-játékos, Athony Parker leigazolása se rossz döntés. Tavaly 10 pont körüli átlaga volt, intelligens játékos, jó csere lehet, tud passzolni, kreatív, védekezésben se gyenge és gólveszélyes. Jamario Moon esetleges leszerződtetése is jó ötlet, ki tudja, megvalósul-e.

A csapatépítéshez még egy infó: Ron Artest tegnap a Daily Newsnak elárulta, hogy felmerült, a Celvelandhez igazol Lebron James és Shaquille O'Neal mellé, de végül a Lakers 33 millió dolláros szerződését fogadta el. Az milyen csapat lett volna, úristen.

2009.07.21. 10:35 vl | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr231258310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benchpotato 2009.07.21. 12:16:15

kell egy williamsnél megbízhatóbb hátvéd is.

sammydavis 2009.07.29. 09:09:06

Kár, hogy LeBron szerződése nem jár le 2010-ben, csak kilépHET belőle. Nincs garancia, hogy ki is fog, de ezt valahogy senki nem akarja elfogadni.
Ja, és épp arról szólnak a legfrissebb pletykák, hogy 3 évvel hosszabbítHAT 65 misiért...

Amúgy a NY egyszerűen NEM tud annyi pénzt adni neki, mint a Cavs, szóval amit fizetésben ott elveszítene, azt szponzori szerződésekkel kellene behozni. Abból meg már most is van rohadtsok lóvéja, nem tudom, mennyivel lehetne több a Nagy Almában.

És persze a Cavs bajnokesélyes, mert már épkézláb supporting cast van James mellett, míg a NY nagyon távol állna a bajnoki címtől még akkor is, ha Bron odamenne. Nem lesz hely a sapka alatt egy második max fizujú játékosra NY-ban, sőt, ha a sapka tovább csökken, ahogy jósolják az okosok, még Walsh is képtelen lesz egy középszarnál jobb keretet összehozni.
süti beállítások módosítása