Ázsiai szemet húzott magának a spanyol kosárválogatott

A teljes spanyol olimpiai kosárcsapat csíkot húzott a szeméből egy reklám kedvéért, ezzel a remek viccel kockáztatva, hogy felzaklatja az idei olimpia kínai vendéglátóit, írja a Guardian. A csapat a spanyol nemzeti kosárszövetség hivatalos szponzora, egy futárcég reklámjához pózolt. A hirdetés a Marca nevű napilapban jelent meg, ami a legnagyobb példányszámban eladott spanyol újság.

A férfi és a női csapat tagjai is szerepelnek az újságban, amint mutatóujjaikkal szemüket kétfelé húzzák a kínai sárkánnyal díszített olimpiai pályán állva.

Egyelőre nem tett senki hivatalos panaszt a reklám ellen, ami hát khm nem igazán korrekt politikailag. Az ázsiai rasszcsoport egyik oldalról vicces, másik oldalról gúnyos-sértő-másodikos humorszintű megjelenítése most különösen nem jön jól a spanyol sportéletnek azok után, hogy már többször kerültek a lapok címoldalára valami sértés okán. Luis Aragonés a spanyol futballválogatott korábbi szövetségi kapitánya például Thierry Henryt illette származására és bőrszínére irányuló csúnya megjegyzéssel, a madridi focistadionokban pedig mindennapos a primitív huhogás az afroamerikai focisták játékakor. (Ezt a magyaroknak nem kell magyarázni, a focipályákon nálunk is mindennapos.)

A Guardian szerint a spanyol sportéletnek érdemes hamar összekapnia magát a bőrszínviccek visszaszorításában, ha vágyai szerint valóban szeretne 2016-os vagy 2020-as madridi olimpiát.

2008.08.12. 08:09 mvmv | 6 komment Címkék: spanyolország olimpia peking válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr80611806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.08.12. 09:02:14

"Ezt a magyaroknak nem kell magyarázni, a focipályákon nálunk is mindennapos."
Faszt. Látszik, hogy nem jársz meccsre.

Nyitott szem (törölt) 2008.08.12. 09:12:03

"hát khm nem igazán korrekt politikailag."
Ennyi hülyét egy rakáson: mármint a Guardian szerkesztője, és a blogoló: ez egy vicces kép, és nem rasszizmus. Nem kell ördögöt látni, ott ahol nincs.

AronGergo 2008.08.12. 09:13:57

Nem hinném, hogy ebből bármilyen probléma is lenne. Más dolog a huhogás és más ez. Persze cikket is kell írni valamiből :)

Estevez 2008.08.12. 09:17:37

Dehát tény, hogy a keletieknek olyan a szemük. Nem azt mondták, hogy mind hüje, mind buzi, mindet dunába kell lőni, vagy hogy alsóbbrendűek. Csak azt, hogy olyan a szemük.

"A kínai kosárcsapat tagjai válaszul szőkére festik hajukat."

Bastille · http://kapolcsi.blog.hu 2008.08.12. 09:23:04

cikket írni télleg nagyon kell, de hát ez közelről sem rasszizmus, az, amit az aragones mondott, na az az, kíváncsi vagyok, hogy éli a török légkört,

ja és 'focicsarnok', ilyen nincs, focistadion van, de csarnok nincs.

te meg nem a spanyoloknak szurkolsz, az is biztos! :)

kinot · http://kinot.blog.hu 2008.08.12. 09:29:24

tipikus politikai korrekt ajvékolás
szánalmas
süti beállítások módosítása