A legszexisebb kosaras nők

Összeszedtük az általunk legszebbnek/leghelyesebbnek tartott kosarashölgyeket, akik részt vesznek a pekingi Olimpián. Ez a szakmaiság, nem a letámadó zóna.

Van tizenévesünk, van karácsonyi gyerekünk és van magamutogatósunk is. Legnagyobb döbbenetünkre nincs viszont brazilunk. Átnéztük még egyszer a dél-amerikai kínálatot, de nem, semmi. A koreai és mali hölgyek hiányán kevésbé lepődtünk meg. Három versenyzővel képviseltetik magukat orosz barátaink (hála Becky Hammonnak), 2-vel a spanyolok (nagyon erős kettővel!), és 1 főt ad csapatunkba a lett, a fehérorosz, a cseh, az új-zélandi, az ausztrál, a kínai (mondjuk ezt meg kell magyaráznunk) és az amerikai válogatott.

Nem volt szempont az, hogy ki milyen ügyesen bánik a labdával (jó, néha rásegített a pozitív megítélésre), de azért végigolvasva a névsort, nem állunk rosszul ilyen téren sem. 12-es keretünkben egyedül klasszis centerből (és egyáltalán bármilyen centerből) van alulkínálat, bár melyik edzőt zavarná ez, ha a kezdője Lauren Jackson lenne? Ennek ellenére egy ilyen csapat láttán valószínűleg minden jóérzésű férfiedző elvállalná a feladatot.

Szavazzatok a hajtás után, hogy ki legyen a Most Beautiful Player?

Abalde, Tamara (ESP)
Szül.: 1989. 02. 06.
Jelenlegi egyesülete: Lamar University (NCAA)
Magassága: 193 cm
Posztja: bedobó

Alberto és Violeta Abalde még mindig tinédzserkorú lánya csapatunk legfiatalabb tagja. Nyilván kora miatt eredménylistája rövidnek mondható, de ez minnket egyáltalán nem érdekelt a szigorú szakmai szempontok felsorolásakor: hosszú combok, gyönyörű mosoly és a tekintete. Ha valakit érdekel: a spanyol U19-es válogatottal volt 2007-ben 4. a korosztályos vb-n. Az ott elért 15 pont, 8 lepattanó, 4 asszisztos átlaga figyelemreméltó. Csapatunk egyik sztárja, kihagyhatatlan, és nem csak azért, mert hiszünk a fiatalításban.

Abrosimova, Svetlana (RUS)
Szül.: 1980. 07. 09.
Jelenlegi egyesülete: VBM-SGAU Samara (RUS) / Minnesota Lynx (WNBA)
Magassága: 188 cm
Posztja: bedobó

1997-2001 között a Connecticut egyetem csapatát erősítette, majd vitte a Minnesota Lynx (hetedikként draftolták, máig tart a nyári kapcsolatuk, 10 pontos átlaggal bír a 6 év alatt). Európában megfordult a Brno-ban, a Schio-ban, a Jekatyeringburg-ban, a Szamará-ban (jelenleg is itt játszik) és a Szpartak Moszkvában is, miközben persze stabil tagja az orosz válogatottnak (bár ha még Kapranov lenne a mester, akkor ő most nem lenne itt). És Szentpétervárott (illetve Leningrádban) osztálytársa volt a 90-es évek elején egy bizonyos Maria Stepanova és egy Ilona Korstin is! Izgisek lehettek az iskolabajnokságok…

Bird, Sue (USA)
Szül.: 1980. 10. 16.
Jelenlegi egyesülete: CSZKA Moszkva (RUS) / Seattle Storm (WNBA)
Magassága: 175 cm
Posztja: irányító

A 2002-es WNBA-draft első választottja! A Connecticut egyetem neveltje Abrosimová-hoz hasonlóan, jelenleg a 6. szezonját húzza a Seattle-ben. Már az egyetemi évek alatt is zseniális volt, de aztán a profik között is bizonyított: zsinórban négyszer választották a WNBA legjobb ötösébe, és ötszörös All-star válogatott. 12,4-es pont és 5,6-os asszisztátlaga van eddigi karrierje során. Olimpiai- és világbajnok. Európai kiruccanásaira sem panaszkodhat: 2 évet lehúzott a Dinamo Moszkvában, az utóbbi kettőt pedig a Szpartak-nál töltötte. Ez pedig 2 Euroliga-győzelmet ért!

Hammon, Becky (RUS)
Szül.: 1977. 03. 11.
Jelenlegi egyesülete: CSZKA Moszkva (RUS) / San Antonio Silverstars (WNBA)
Magassága: 168 cm
Posztja: irányító

J. R. Holden női megfelelője (mondjuk szebb). A Team USA-ba nem fért be, így maradt a Szbornaja. Tősgyökeres amerikai, 2007-ig lehúzott 8 évet a New York Liberty, illetve 2 évet a San Antonio Silverstars WNBA csapatában (kétszeres all-star, 12 pontos és 3 asszisztos karrierátlag), és tán még hírből sem ismerte a moszkvai telet. Aztán hirtelen ott találta magát, és ha már, akkor meg sem állt az orosz válogatottig. Szeret (és tud) énekelni és dobolni, de ami furcsább, hogy horgászni és vadászni is. Van saját oldala is.

Jackson, Lauren (AUS)
Szül.: 1981. 05. 11.
Jelenlegi egyesülete: Seattle Storm (WNBA)
Magassága: 196 cm
Posztja: erőcsatár/center

Az ausztrál csapat kapitánya és egyben toronymagasan legnagyobb sztárja. Idén nyolcadik évét tölti a Seattle csapatában, WNBA-s karrierátlaga alulról súrolja a 20 pontot, viszont eléri a 8 lepattanót. Bár sokáig gondolkodtunk, hogy legyen-e helye válogatottunkban, de végül sportkarrierje meggyőzött minket. Na meg persze az, hogy egyedüliként a mezőnyben már le is vetkőzött kamerák előtt teljesen. Dicsőséglistáját itt most nem sorolnánk fel, hatszoros WNBA All-star, ötszörös All-WNBA első csapat tagja, kétszeres WNBA MVP. A Szpartak Moszkvával Euroliga-győztes, míg a szöuli Samsung Bichumi csapatának tagjaként a koreai bajnokság MVP-je volt.

Jekabsone-Zogota, Anete (LAT)
Szül.: 1983. 08. 12.
Jelenlegi egyesülete: Dinamo Moszkva (RUS)
Magassága: 175 cm
Posztja: hátvéd/bedobó

A lett női kosárlabdázás vitathatatlanul jelenlegi legnagyobb sztárja az Olimpián fogja ünnepelni 25. szülinapját. Bár nála is rezgett a léc, és befolyásolt minket játéktudása is, de tekintse ezt tőlünk szülinapi ajándéknak. 2002-től éli az idegenlégiósok életét: 2 év Mondeville-ben, 2 év Bourges-ban, azóta pedig a Dinamo Moszkvában. 2005-ben a FIBA a legjobb európai fiatal játékosnak választotta (20-as pont, 4-es assziszt és 3-as szerzett labda átlagot hozott az EB-n), 2007-ben pedig már a felnőttek között is elnyerte ezt a címet. Ekkor a Dinamo-val EuroCup-ot is nyert.

Korstin, Ilona (RUS)
Szül.: 1980. 05. 30.
Jelenlegi egyesülete: CSZKA Moszkva (RUS)
Magassága: 183 cm
Posztja: hátvéd

Nagyon szeretjük! Miután Abrosimovával és Stepanovával karöltve porba gyalázták a Szentpétervár környéki osztályokat, ott helyben kezdte profi karrierjét is. Rögtön első éve után vitte a Bourges, ahol 2003-ig jeleskedett (közben egyetlen évre kipróbálta magát a WNBA-ban, de nem alkotott maradandót a Phoenix Mercury tagjaként), azóta pedig a CSZKA Moszkva csapatát erősíti. Klubszinten mindent elnyert, amit lehet, mind egyénileg, mind csapatban. Az orosz válogatott meghatározó játékosa, mindemellett pedig a FIBA Year of Women’s Basketball projektjének reklámarca. Értenek hozzá.

Martinez, Nuria (ESP)
Szül.: 1984. 02. 29.
Jelenlegi egyesülete: Famila Wuber Schio (ITA) / Sacramento Monarchs (WNBA)
Magassága: 175 cm
Posztja: irányító

Hát, hispán barátaink nem panaszkodhatnak. Mondjuk Valdemoro-t valamivel kell ellensúlyozni… Nuria kisasszonyt 2004-ben a Sacramento Monarchs draftolta a 36. helyen, aztán egy lendülettel el is passzolták a Minnesota Lynx-nek. Ezt az évet a Dinamo Moszkvánál kezdte, de ősztől már a Schio szurkolóit boldogítja megjelenésével (meg talán játékával is, de az kit érdekel?!). Aki tud spanyolul, az ide bökjön.

Purcell, Natalie (NZE)
Szül.: 1982. 12. 24.
Jelenlegi egyesülete: Christchurch Sirens (NZE)
Magassága: 183 cm
Posztja: bedobó

Natalie karácsony szentestéjének napján született és a Christchurch Sirens együttesében játszik. Mindez csak a véletlen műve lenne? Bár sokat nem tudunk az új-zélandi kosárlabdáról és főhősnőnk pályafutásáról, de azt elmondhatjuk, hogy játszott az NCAA-ben is (Southeast Missouri State University csapatában), és nővérével, Charmian-nel együtt tesz meg mindent a Tall Ferns sikeréért. 2007-ben a bajnokság (WBL) MVP-jének választották, és értelemszerűen bekerült az All-star ötösbe is.

Sui, Feifei (CHN)
Szül.: 1982. 01. 29.
Jelenlegi egyesülete: CBA Beijing (CHN)
Magassága: 184 cm
Posztja: bedobó

Nem is értjük a dolgot. Erős volt a nyomás a hazai pálya miatt, és persze gondolnunk kellett a többmilliós kínai olvasótáborunkra is, így fent maradt a rostán a válogatottjuk csapatkapitánya, aki egyébként nagyon kedves hölgynek tűnik, úgyhogy nem is mentegetjük magunkat tovább. És játszott a WNBA-ban is, méghozzá a Sacramento Monarchs csapatában, igaz csak 5 meccsen, és az is 2005-ben volt. A 2004/05-ös szezon WCBA-bajnokságának MVP-jeként vezette bajnoki címre csapatát a Bayi China Telecom-ot. Korábban, 2002-ben és 2003-ban a legnépszerűbb játékosnak választották hazájában, nem véletlen, hogy a női Yao Ming-nek is nevezik (ennek mondjuk nem örülnénk a helyében).

Troina, Tatyana (BLR)
Szül.: 1981. 06. 30.
Jelenlegi egyesülete: Maccabi Ramat Hen (ISR)
Magassága: 188 cm
Posztja: bedobó

A fehérorosz szépség miután elhagyta szülőhazáját, 3 ország 2-3 csapatában is kipróbálhatta magát. Kezdésként amerikai egyetemi évek jöttek (South Carolina), ahonnan jobb híján a lengyel másodosztályba került, ahol viszont egy szezonon keresztül 26 pontot hozott meccsenként a közismert Marcopol Gedania szurkolóinak legnagyobb örömére, el is vitte a legjobb lengyel csapat, a Lotos Gdynia. Itt 2003-2005 között pattogtatott, majd jöttek izraeli csapatai: Ra’anana/Herzliya, Hapoel Haifa, Maccabi Ramat Hen. Nem választott magának messziről párt: férje a fehérorosz férfi válogatott kapitánya.

Vecerova, Ivana (CZE)
Szül.: 1979. 03. 30.
Jelenlegi egyesülete: Gambrinus Sika Brno (CZE)
Magassága: 193 cm
Posztja: bedobó/center

Álomcsapatunk végére maradt a hozzánk legközelebb játszó versenyzőnk. Számtalanszor láthattuk már élőben is a Pécs, illetve a Sopron elleni Euroliga-meccseken. Ennek oka, hogy egyetlen csapatban szerepelt eddigi pályafutása során, és ez pedig a Brno, amelyik gárda stabil Euroliga-résztvevő (és persze 2006-ban meg is nyerte a legrangosabb sorozatot). Ő az egyedüli a mezőnyben, aki magyar csapattárssal büszkélkedhet, Béres Tímea személyében. 10 éve tagja a cseh válogatottnak is, pont mióta Jan Bobrovsky az edző ott is.

 

2008.08.04. 13:00 bzsozsi | 21 komment Címkék: olimpia női

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr71598799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bocsesz 2008.08.04. 13:50:11

Természetesen Korstin.

És hány 2méteres van a listádon? Egyse?

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2008.08.04. 14:17:21

bocsesz, te érthetetlen kommentelő.

Abalde

géza 2008.08.04. 14:23:20

ah unalmas már ez a szavazzunk a legszebb kézilabdás nőkre, kosaras nőkre, olimpikonokra etc...

mind csúnya vazze!

Bálint BPC #15 2008.08.04. 14:28:12

BZSOZSI:

atyagatya, milyen hályog van a szemeden? Vecerova? Sui?

Jekabsone tényleg hihetetlen jó játékos és igézően tud nézni, mert látszik rajta, tudja mire képes, mit akar a pályán véghezvinni, nagyon tetszik nekem is a játéka, de hogy szexi lenne?

csak a lettek között legalább 3-4 gyönyörű van, pl Babkin, akik tényleg szexisek, még ha nem is olyan jó játékosok, de a bejegyzésed címe szexisségről szól, nem játéktudásról...

át kéne nevezni a bejegyzést:
"kosaras csajok, akiket megpörkintenél látvány VAGY tudás alapján"

de belegondolva nem jó, mert akkor hol van lisa leslie, sztyepanova, valdemoro...

kinot · http://kinot.blog.hu 2008.08.04. 14:40:10

van 1-2 aranyos, de egy ekkora nővel nem tudnék mit kezdeni.
hova teszem a lábát? :D

bmiky 2008.08.04. 14:50:31

Sztyepanova tényleg nagyon hiányzik a listáról, főleg, hogy ő tényleg 2 m feletti. Amúgy Korstin über alles.

bocsesz 2008.08.04. 14:51:47

vl · www.szakitshabirsz.blog.hu 2008.08.04. 14:17:21
bocsesz, te érthetetlen kommentelő.

Abalde


Kerekítöl? sasztisrosszul-e?
akkó má lorendzsekszon, nem?

gastro, missing in action 2008.08.04. 15:06:55

maria sztyepanova mi a rákért maradt ki?! hamár! és ő center is....

Dr. Greene 2008.08.04. 15:09:18

kinot · kinot.blog.hu 2008.08.04. 14:40:10

A nyakadba például... :-D
Használd a fantáziád...
(Ha túl magas a csaj, hanyatt kell lökni :-D)

bzsozsi 2008.08.04. 15:11:55

Bálint,
Vecerova nem gáz sztem, Sui-t meg tényleg csak a hazai pálya vitte be a keretbe. Babkina az utolsó szakaszban esett ki. Csakúgy, mint Sztyepanova.
A 2 métert csak nagyságrendileg említettük, tán nem ez a lényeg.

gastro, missing in action 2008.08.04. 15:14:44

jah már látom más is észrevette.... máskor elolvasom a kommenteket is!

gastro, missing in action 2008.08.04. 15:39:10

gilderoy
az olimpián?! sajnos nincs!

vagodeszka 2008.08.04. 16:30:47

még 1 szavazat Sztepanovára!

RedRiot 2008.08.04. 16:35:41

Ment egy szavazat Abrosimova kisasszonyra, a szép szemei miatt. Kosarazni nem tudom hogy tud, de nézni azt nagyon. :)))

Ráadásul a magassága is ideális, én 2.00m vagyok. :)))

Laciii 2008.08.04. 17:15:19

RedRiot
Az attól függ, összebújós táncnál az alacsonyabb hajtja a fejét a másikra, ez esetben a 170 centi előnyösebb ;)

gringow 2008.08.04. 17:25:34

Rasszista a szavazás!

Miért csak fehérek vannak egy kosárlabdás szépségversenyen?

d

szbszig 2008.08.04. 18:04:11

Szavaztam, bár egyiket se ismerem. :)

Viszont a magasságokban csalódtam. A 180 körülieknél még csak kicsit, de amikor elkezdődtek a 170-esek és 160-asok, márpedig állítólag ezek alkotják a "leg"-et, akkor némiképp átalakult a véleményem a női kosarasmezőnyről. Eddig azt hittem, ott is szinte kizárólag két méter körüli óriások rohangálnak. :)

Matti · http://indafoto.hu/matti 2008.08.04. 20:38:40

És hol marad Stepanova!?
Valaki megbundázta a választást? :)
Én rá szavazok!

hitvantanyitto.blog.hu 2008.08.05. 09:54:51

Hammon, Becky rol nagyon sz@r kep van ide kiteve

gondolom ezert van ilyen keves szavazat ra ...

a nep unja rakeresni

az pedig tuti nyetrtes lenne ...

Valuska 2008.08.05. 10:12:19

szegény beckyről nem találtunk jókat, pedig tényleg helyes.
süti beállítások módosítása