Supermant vacsorára!

Detroit Pistons - Orlando Magic, 90-89

Azt a nem szándékolt spárgát elnézve az előző meccsen, egyáltalán nem volt meglepő Chauncey Billups(o)t öltönyben látni a pálya szélén, a Pistons azonban egy hajszállal nélküle is legyűrte az Orlandót.

A Detroit elsősorban védekezésének köszönheti a szoros győzelmet, egészen konkrétan Dwight Howard megfékezésének. A Playoffban eddig óriási teljesítményekkel kirukkoló orlandói centert McDyess és Rasheed Wallace, de főképpen a rengeteg besegítés mindössze 8 pontra, 3 mezőnykosárra redukálta, siralmas, 3/12-es mezőnymutatóval. (Ráadásul Howard az első hat pontját és egyetlen blokkját már 6 bő perc játék után regisztrálta az első negydben; kérdés, hogy akkor mi a fenét csinált a többiben...) Superman a negyedik negyedre kezdett besokallni frusztráló védekezéstől, és 8:20-szal a vége előtt kis híján verekedésbe keveredett az egyébként is temperamentumos Rasheed Wallace-szal.

Bár az orlandói csapattársak ennél jóval többet produkáltak, számomra mindössze Hedo Turkoglu utolsó három percben nyújtott játéka maradt emlékezetes: 3:05-nél bevágott egy triplát (82-83), majd a következő Magic-támadásnál (2:30 körül) még egyet (84-86), mellédobott egy betörést 1:45-tel a vége előtt (86-86), végül egy újabb betörésből kosarat szerzett 1:15-nél (86-88). Gondolta valaki az idény előtt, hogy ő lesz az Orlando clutch-playere egy ilyen fontos meccsen? Le a kalappal, még ha az utolsó betörést el is hibázta...

A túloldalon Richard "R.I.P." Hamilton a pleximaszk igazgatásai közben bedobált 32 pontot, Tayshaun Prince pedig az első negyed utolsó percében a leszaladással visszaérve, hátulról blokkolt egy zsákolást. Bár már akár meg is szokhattuk tőle, én azért megint nagyot néztem, és terészetesen az olimpiai csapatba követelem a vékonypénzű langalétát.

A Pistons elcsent egy meccset Orlandóban is, és ez már bizony elég lehet a detroiti üdvösséghez a jövő héten, Billups felépüléséről nem is beszélve.

A párharc állása: Detroit - Orlando, 3-1.

2008.05.11. 01:46 darker_ | 1 komment Címkék: detroit pistons dwight howard orlando

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr64463273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agent_b 2008.05.11. 04:16:51

nincs is annél jobb hír, a részegen hazatérő detroit drukkernek
süti beállítások módosítása