Muhaha: Polaroid Lami-Véd-Körmend

Itthon (is) már a döntőt játsszák, olyannyira, hogy tegnap a Körmend (7. kiemelt) kiegyenlített a Falco (1. kiemelt) ellen (95:93, izgis meccs lehetett), 1-1-re áll az ötmeccses párharc.

Az igazság az, hogy engem a magyar NB1 azóta nem érdekel, hogy a Honvéd kiesett/feloszlott/szétmállott az első osztályból. Ez a hazai kosár, kosárszövetség és persze a Honvéd szégyene. Én nem vagyok hajlandó olyan bajnokságot követni, ahol a *városomnak nincs csapata (az ország lakosságának 20%-a mellesleg, a fizetőképes kereslet 30+%-a közgazdasági szempontból). Alsóbb osztályos meccsekre kimegyek (néha), de NB1 már régóta bojkottálva van.

*Oké a MAFC néha feljut meg kiesik, de ne vicceljünk már.

Viszont ami szemet szúrt, az a Körmend neve. Idézek: "Polaroid Lami-Véd-Körmend". Konkrétan: HAHAHAHAHAHA. Ezt meg hogy gondolták? Polaroid az még oké, van róla fogalmam, de mi a tök az a Lami-Véd? És hogy a francba győzték meg a névszponzorokat, hogy ez így nekik jó lesz és döntsék a lét? Persze nincsenek illúzióim az itthoni sportfinanszírozásról, de ha az APEH-nél van egy darab marketinges is, akkor azért nekik is elég nyilvánvaló lesz ez.

Amúgy pedig nagy tisztelet a szombathelyi alakulatnak, akik nem használnak névszponzort és Falco KC-ként indulnak. Legalábbis én úgy tudom, hogy a "Falco" a falcon-ból jön, ami sólymot jelent, és ez a kosárklub neve régóta. Update: Közben kijavítottak, mea culpa,  a Falco is névszponzor. A SZOVA meg, mint megtudtuk a szombathelyi önkormányzat. Minden estre minek névszponzornak lenni olyan cégeknek, ahol a reklám/PR szempont teljesen elhanyagolható? Adják a lét, azt szevasz. Még az Atomerőművet megértem, persze, hogy jobb nekik ha az "Atom"-ról a bajnokcsapat jut az eszükbe a paksiaknak, nem Csernobil, de a többi?

Update2: Félre ne értsetek, minden tiszteletem a körmendieké, hogy évtizedes kosárhatalom az egyesületük itthon. A név akkor is vicces.

2008.06.01. 14:37 mdi | 29 komment Címkék: magyar nb1 falco kormend nevetseges

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr15497721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popovich 2008.06.01. 16:16:11

hát, a 10ezres körmend helyében én akár még budapest tv-körmend néven is indulnék.részemről nagy tisztelet a kisvárosnak, hogy annyi emberből (utánpótlás és szurkolók) évtizedek óta kosárhatalom. gondolom nem állnak sorba a szponzorok a teljesen érdektelen magyar nb1 csapatai ajtajánál, főleg nem egy gyakorlatilag "lakatlan" városban.egy volt körmendi mesélte, hogy a falusi nénikék mosnak, főznek a csapatra, hétvégente vagy ha nincs edzés/meccs a nénikéket nem lehet levakarni a fekete fiúkról, minden házban ebédelniük kell egy jó pöreszt.ez szerintem csodálatos.ezért megbocsájtom még a lami-véd-konica-nikon-polaroid-suzuki tóth-körmend nevet is.

mdi 2008.06.01. 16:25:36

pop: teljesen igazad van a Körmendnek járó tiszteletben. A név akkor is vicces.

Amúgy a magyar bajnokságot meg kéne hagyni utánpótlásnak, kéne 3-4 elit klub, akik pedig regionális (közép-európai) ligákban indulnának első csapatukkal. Így nem lenne tök érdektelen bajnokság. Persze az mkosz-nek és megfelelőinek ez nem nagyon érdeke.

flimo13 2008.06.01. 18:39:28

Na, először is a Falco egy faforgács és stb gyártó cég, a csapat annak a nevét viseli, semmi köze a sólymokhoz. A SZOVA kft meg a szombathelyi városdgazdálkodási zrt, magyarul az önkormányzat nyomott még beléjük 25 millát az alapszakasz végén, csak már nem volt pofájuk azt is önkormányzati pénzből csinálni, így a SZOVA kft neve alatt vettek fel OTP-től 25 milla hitelt. Gondolom azt nem kell túlzottan magyarázni, hogy a szombathelyi parkolást és szociális lakásokat fenntartó cégnek mennyit ér a reklám. De voltak ők már Falco KC-Swietelsky is, amikor épp a Swietelsky kapott meg egy önkormányzati megrendelést..

A Lami-Véd egy munkaruházattal foglalkozó szombathelyi székhelyű cég, amely az oraszágos hálózat kiépítésének apropóján lett névadó szponzor a Marc kiszállása után, na meg mert a tulaj nagy Körmend-szurker. Tehát attól, hogy nem hallottál még róla, nem egy szar kis cég, csak nem populáris termékekkel foglalkozik.

MAFC most esett ki, őket sajnálom, mert Pesten tanulok, jó volt egy fix idegenbeli meccs. Viszont csiripelik a madarak, hogy a Fradi megveszi a Dombóvárt, és férfi kosárcsapatot csinálnak a focistákért kapott pénzen, de ez még nem biztos.

A bajnokság neked lehet érdektelen, de sokaknak nem, mutatja ezt, hogy a nézőszám sok helyen a csodálatos labdarúgó nb1-et is veri, az más kérdés, hogy a töketlen és korrupt szövetség miatt szinte nincs semmi médiafigyelem.

Hajrá Körmend, mindörökké MTE! :)

flimo13 2008.06.01. 18:50:25

Uhh, most olvasom, nem Lámi, hanem Lami :))

S ha már szóba kerültünk, kis összefoglalónak az NBA-n felnőtt olvasóknak egy videó, amit annak apropóján vetítettek le az első szezonbeli meccs elött, hogy mégsem mentünk csődbe:

bckormend.hu/mediatar/video/vvl2007.wmv

flimo13 2008.06.01. 18:52:16

Pontosan eltaláltad, hogy az Atomerőmű miért szponzorál sportot: az emberek fejében pozitív kép kialakítása, mégha csak tudat alatt is. Épp ezért nem indult, illetve nem adott rá külön pénzt az Atomerőmű, mert a külföldiek véleménye nem érdekli :)

Illetve ott van még az a vetülete is, hogy a dolgozóiknak legyen tartalmas kikapcsolódása.

mdi 2008.06.01. 18:55:43

flimo13: köszi a helyesbítést, tényleg rászántam az időt, hogy kiderítsem mi az a Falco, de annyira nem populáris termék, hogy esélyem sem volt.

mdi 2008.06.01. 19:03:17

Amúgy szerintem az atomnak nem lenne rossz országos PR, ha nemzetközi szinten is jeleskednének. Ők tudják.

Atisss 2008.06.01. 21:05:18

bár én sem a Körmendet sem a Falcot nem szívlelem, de ez egy szánalmas egy post volt, és eléggé sértő is.

mdi: a helyedben nem lennék büszke arra hogy műveletlen és tájékozatlan vagyok...

egy valamit javasolok: egyszer menj ki egy meccsre...

mdi 2008.06.01. 21:34:31

Atiss: Én a kamu-névszponzorságról alkottam véleményt, nem a csapatokról.

Ki fogok én menni magyar meccsekre, ha közép-európai ligákban játszik majd 3-4 JÓ magyar csapat, csehekkel, osztrákokkal, szerbekkel, stb., a magyar bajnokságban meg nem lesznek légiósok.

Amúgy meg bocs, hogy nem vagyok kíváncsi rá, hogy melyik csapat milyen harmad rangú amcsit, meg másod rangú jugót tud igazolni az adott szezonra és kinek mikor fogy el a pénze.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.06.01. 21:41:48

Nagyon utálom, hogy folyton találgatni kell, hogy most melyik város csapatáról is van szó. Elég csóró dolog ez a névszponzoráció. Felszívhatná magát a szövetség és mondhatná, hogy akkor ez mától nincsen. Legyen csak a csarnok neve szponzorált vagy valami. Különben ugyan ez megy a kézilabdában (Hort SE, Pler KC), meg tavaly még Alba Volán Fevita (busztársaság + mirelit kombó) nyerte a jégkorong OB1-et.

Én régen Tungsram-ra jártam.

flimo13 2008.06.01. 21:55:42

"Nagyon utálom, hogy folyton találgatni kell, hogy most melyik város csapatáról is van szó."

"Én régen Tungsram-ra jártam."

Ennyi :)

mdi 2008.06.01. 23:31:36

Amúgy annyit a névszponzorációról, hogy a legtöbb tömegmédiába csak eredménnyel kerülnek be ezek a csapatok, ezért ez a legértékesebb "felület". Ettől függetlenül sokkal elegánsabb lenne, ha nem lenne ilyen.

A Tungsram kicsit más, mert az "gyári" csapat volt, lásd Ferrari az F1-ben, vagy Honvéd annó, amikor tényleg a hadsereg egyesülete volt.

wendriner úr 2008.06.02. 00:33:42

azert anno diakkent nem volt rossz a Honvedot szivatni idegenben... majdnem minden Pesten tanulo vasi diak ott ugralt a Dozsa Gyorgy uton. emlekszem, mar akkor is botrany volt abbol, hogy tobb a kormendi drukker, mint a hazai (ez van most is Szhelyen).

A Falco btw iden nagyon kitett magaert: negy bitang eros (euroliga szintu) legiosuk van, csak persze a bajnoksagot az egy szem magyar miatt veszitik majd el, aki a donto meccsen egyedul akarja megverni a neveloegyesuletet szokas szerint(igen, a Lacika).

Mdi - ezert a posztert tartozol most egy alapos utanajaras utan megirt bocsanatkero poszttal Kormendnek, ahol megenekeled evtizedes historiajukat, a kosaras-generaciokat, a csapat jelentoseget a kisvarosban, etc.

wendriner úr 2008.06.02. 00:38:01

ja, es a "kamu-nevszponzorsag" azert kellett, hogy a csapat ne menjen csodbe.

eibi 2008.06.02. 01:32:38

"ja, es a "kamu-nevszponzorsag" azert kellett, hogy a csapat ne menjen csodbe."

Pontosan... a magyar sportban örülni kell bárkinek, aki hajlandó áldozni rá. Személy szerint nem nevetségesnek, hanem sajnálatosnak tartom ezt a névszponzor szitut, mert azt mutatja meg, hogy a magyar élsportban mennyire nehéz össszekuporgatni a nívós működéshez szükséges pénzt.

Nem muhaházni kéne, hanem megemelni a kalapot azok előtt, akik minden áron életben tartják ezt a szép sportot, mert fontos nekik. Budapesten nem sikerült, a 10ezres Körmenden meg valahogy mindíg kiizzadják.

mdi 2008.06.02. 02:13:10

Az egy dolog, hogy pénzt ad egy szponzor. Az egy másik, hogy ezért áltlában elvár valamit. De minek szétbarmolni a csapatnevet, ha semmi reklám v. PR értéke nincs?

wendriner úr 2008.06.02. 03:26:50

a Polaroid az uj tulaj markaja napszemuvegeket illetoen itt a regioban. szerintem nem sok haszonnal jar (hacsak a haromezer fanatiker nem vasarolt gyorsan egyet), de ott csak magat kellett meggyoznie. a Lami-Ved meg munkaruhazat, ott is szerintem inkabb a szurkerseg hajtja a tulajt szponzorizaciot illetoen. gondolom a klub ezt az egy dolgot tudja felajanlani a kiemelt szponzoroknak. megsem lehet a Somogyi Bela Utcai Alt Iskola tornatermet atnevezni mondjuk Lami-Ved Arenanak... :).

reszemrol is riszpekt e ket cegnek/szemelynek, akik szetbarmoljak a csapat nevet, megmentve ezzel tizezer ember heti-ketheti szorakozasat. es ha mar nevetni akarsz, akkor ajanlom a kovetkezoket is: Marso-Carmo Suzuki NYKK (szinten kosar), Teva-VasasPlaket (vizilabda).

Vas megyeben viszont a Kormend eleg jelentos hirertekkel bir, mint legeredmenyesebb csapat, azt is meg kell jegyezni. mintegy 300e emberrol van szo. ilyen viszonylatban a napszemuvegnek van racionalitasa, a munkaruhanak mar joval kevesebb (elenyeszo hanyad a vallalkozas-tulaj, aki munkaruhat akar venni).

szabika 2008.06.02. 11:43:19

Gagyi poszt.... és elég ostoba is... Az meg a hiper-szuper Budapest baja, hogy nem tud összerakni egy kosárcsapatot, amelynek egyébként régen se nagyon volt szurkolótábora....

Terrance 2008.06.02. 12:26:14

Nono! Ne bántsuk budapestet. A nagyszerű honvéd 500 fős csarnokában mindig teltház volt.

flimo13 2008.06.02. 21:27:11

Terrance, ez vicc akart lenni, csak lemaradt a smiley?:)

dany82 2008.06.03. 12:06:31

A kétmilliós föváros nem képes egy normális csapatot kiállítani.

Ez a nevetséges.

Az ország gazdasági 30%a nem képes egy kosárcsapatot szponzorálni.

Ez a nevetséges.

A honvéd amikor sorban nyerte a bajnoki címeket és szinte mindig döntös volt, egy 1000 fös istállóbban játszotta a meccseit.

Ez a nevetséges.

Àltalában az 1000 fös istálló is csak akkor telt meg a rájátszásban, amikor a vendégszurkerek megjelentek.

Ez a nevetséges.

De abban, hogy egy alig 10.000es város adja a magyar kosárlabda gerincét és nemzetközi hírü játékosokat, miközben évröl-évre szinte pénz nélkül ott tud lenni a legjobbak között és a legrosszabb helyzetben is 2-3000 ember elött játszik, akiknek nagy része akár Nyíregyházára is elmegy, ha arról van szó, és a helyi kis cégek is lehetöségeikhez mérten támogatják a csapatot, az minden, csak nem nevetséges. Mert ezt még én is, kék istenben hívö, szépZalai ZTE drukker is elismerem és tisztelettel adózom érte.

Neked meg baszottul kijár a f@szkorbács.

Atisss 2008.06.03. 12:09:05

mdi: sajna csak a saját ostobaságodat bizonyítottad a nekem írt válasszal... :))))
(mégegyszer: nem vagyok vas megyei, sőt nem bírom őket abszoltút, de amit írsz, az elég gááááááááz)

Atisss 2008.06.03. 12:12:32

re: kamu-nénszponzorság:

ha kicsit is ismernéd a hazai viszonyokat, nem írtál volna ilyet...

ez a 30% budapest duma meg nagyon édi. de engem iszonyat bosszant, hogy nincs egy normális csapat és normális csarnok bp-en, ahova el tudnék menni megnézni egy normális meccset. csak sajnos budapesten senki nem érdekel a kosár. csak az anti-kosár (lsd gálameccsek és and1 bohóckodás az arénában...)

mdi 2008.06.03. 14:04:45

Nem nevetséges, h nics BP-en csapat, hanem szégyen!

Én egy pillanatig sem Körmendet, vagy Szombathelyt kritizáltam.

Én a teljesen felesleges NÉVszponzoráció ellen szólaltam fel. Nem a szponzoráció ellen és nem is Körmend ellen. Te ezt sértettségedben nem bírod felfogni. Ezzel nem tudok mit kezdeni.

mdi 2008.06.03. 14:05:41

Amúgy lehet picit ismerem a hazai viszonyokat, mert bennük dolgozom.

wendriner úr 2008.06.03. 18:32:11

ha egy kicsit is ismerned, akkor nem lett volna update 1, meg update 2.

KMD 2008.06.13. 16:46:09

A csapatból 7-en körmendiek + a három légiós. Ilyen Magyarországon sehol sincs itt a körmandiek harcolnak a városért.

colombus 2008.07.12. 09:34:28

Lehet, hogy neked vicces a névválasztás, még szerencse, hogy nem emiatt rendezik a bajnokságot. Szerintem gyere le egyszer Körmendre meccsre, és megtudod, hogy mitől vagyunk "nagyok". Na nem attól, hogy Shakespeare-i profizmussal választunk magunknak nevet. Gyere le, beviszlek.
MTE

colombus 2008.07.12. 10:06:15

Még valami. Budapest nemhogy egy kosárcsapatot nem tud kiállítani, de nagyon semmilyen más csapatot sem. Abban egyetérthetünk, hogy a fociról nem is kell szót ejteni (az érdeklődésről meg pláne nem). Az a (talán felsőbbrendű??) 30 % gyarkolatilag nem része a magyar sportéletnek (eredmények kézilabdában nem igazán köthetők Pesthez, egyedül a vízilabda), ezért az általában minden sportágban Budapesten helyetfoglaló szövetség talán nem is igazán látja, és érzi, hogy mi is volna a feladata. Ezért van az, hogy pl Te a névadásról írsz egy posztot, nem pedig mondjuk magáról a KÖRMENDI kosárlabdáról. Nem volna gondom az írással, ha ezt megelőztve volna pár írás a játék lényegéről, vagy az azt körülvevő légkörről, akkor azt mondtam volna, hogy belefér, de így ha valaki az oldaladra téved, és elolvassa az írást, az marad meg, hogy Körmenden gyarkolatilag baromira nem értenek a névválasztáshoz. Pedig ez a játékról szól.

MTE
süti beállítások módosítása