(női) USA - Spanyolország 93:55

Pedig a szünet még szoros volt (39:34)... 4:4 után az amik elhúztak 19:4-re, és amikor azt hittük, hogy ezzel vége is, megint simán nyernek 40-nel (más kérdés, hogy később tényleg így lett), akkor a spanyolok Martinez és Valdemoro vezérletével visszajöttek a meccsbe (22:19). A szünetig végig tartották előnyüket az amerikaiak, de elhúzni nem tudtak. Aztán jött a 2. félidő, amit akár egy palánkra is játszhattak volna. Rögtön egy 8:0-s szakasz, aztán csak nőtt és nőtt a különbség, a spanyolok csak elvétve dobtak gólt, míg kapni kaptak becsülettel. Talán elfáradtak a szokásos agresszív védekezés elleni harcban, talán a WNBA-sztárokat piszkálta fel Anne Donovan a szünetben, hogy ez így nem lesz jó, mindenesetre mintha 3 csapat játszott volna ezen a meccsen (az USA, meg két spanyol). 54:21-re égtek a hispánok a második félidőben, egészen döbbenetes! Az első két játékrészben mutatott remek támadójátékuk nyom nélkül eltűnt, dobásaik össze-vissza szálltak, de még mindig az volt a jobbik eset, amikor eljutottak dobásig. Leslie-ék ugyanakkor egészen félelmetes formát mutattak, és a végére megalázóvá tették a különbséget. Persze, ha holnap visszavágnak Gasolék, akkor erről már senki nem fog beszélni.

Valdemoro 17 pontjával kiemelkedett a piros-sárgák közül, A legtöbb lepattanót Nicholls szedte, de ez az 5 pattanó az ami csapatban csak a 4-5. legjobb teljesítmény lett volna (pattanók összesen: 44:25, a tengerentúliak több támadót szedtek, mint ahány védőt a spanyolok). A győzteseknél Thompson volt a legeredményesebb 14 ponttal, mögötte Leslie jön a sorban, aki még 11 pattanót is letépett, de Parker, Taurasi és Fowles is legalább 10-et dobott. (Statisztika)

Ezzel a Team USA biztos csoportelső. Jaj szegény másik csoport negyedikjének!

2008.08.15. 16:20 bzsozsi | Szólj hozzá! Címkék: spanyolország női team usa

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr86617540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása