Rátgéber taktikája a régi: védekezzünk

Kép forrása: mizopecsbasketball.hu

Ma lejátszotta újabb előkészületi mérkőzését a női válogatottunk a németek ellen (73:47). Rátgéber azt csinálja, amiben a legjobb: fiatal, küzdeni tudó játékosokból épít egy alapvetően agresszívan védekező csapatot. Támadásban nem megoldottak a belső posztok, bár 4-esen ott van Vajda, de centerben Horti és Újhelyi nagyon kevésnek tűnik. A németek ellen nem volt domináns center, a támadó lepattanót sem támadták, így a belső posztokról csak annyi derült ki, hogy támadásban nem tudják magukra venni a csapatot. A külső sorunk Hontival, Fegyvernekyvel erős, amihez kiegészítenőnek Bujdosó vagy Semsei jól jöhet. Sajnos nincsen igazi egyesünk (és még nem is Iványi Dalmához mérhető, hanem csak a minimális elvárásokhoz), bűr Fűrész Diána és Englert Orsi megoldja a feladatokat valószínűleg, főleg, ha Fegyverneky is besegít.

A németek elleni meccs sokat nem adott hozzá a korábbi ismereteinkhez: ha tudunk futni és labdákat szerezni védekezésben, akkor ki tudjuk harcolni a továbbjutást. De nincsenek olyan játékosaink, akik bármikor gólt tudnak dobni, sőt ennek az ellenkezője mondható el. Fegyverneky lenne ilyen, de óriási terhet cipel, mivel sokszor ő irányít, sőt még az ellenfél legveszélyesebb játékosán is védekezik. Csapatszinten rossz látni, hogy a lányok ennyire be vannak szarva, mert máshogy ezt nem lehet leírni: álltak az időkérésnél, Rátgéber kiosztja a feladatokat, majd megkérdezi, hogy akkor meg tudjuk csinálni, és csak néhány néma tekintet a válasz. Tegyük hozzá, hogy a Nagy Motivátor még a hangját sem emelte fel a meccsen.

És a meszidzs a végére: Lányok, jók vagytok, bízzatok magatokban és csapjatok agyon mindenkit. Nagyon lehet titeket szeretni, csak látszódjon rajtatok az a bizonyos tűz, mert ez ma siralmas volt. Tegye fel a kezét, aki vetődött egy labdáért, na ugye. Négy évig rólatok szól a magyar női kosárlabdázás, ennél több háttér nem kell ahhoz, hogy élvezzétek a játékot.

Az EB-selejtezőket augusztus 13-tól kezdi meg a csapat Szlovákiával Kassán, majd jön Románia, Franciaország és Horvátország. Az első kettő jut ki az EB-re automatikusan. A franciák szinte verhetetlenek, de a 2. helyre nagyon jók vagyunk.

EB selejtezõ mérkõzések:

2008. augusztus 13. szerda: 18.00 Szlovákia-Magyarország (Kassa)

2008. augusztus 20. szerda: 18.00 Magyarország-Franciaország (Pécs)

2008. augusztus 23. szombat: 18.00 Románia-Magyarország (Nagyszeben)

2008. augusztus 27. szerda: 18.00 Magyarország-Horvátország (Sopron)

2008. augusztus 30. szombat: 18.00 Magyarország-Szlovákia (Szombathely)

2008. szeptember 6. szombat: 20.00 Franciaország-Magyarország (Bourges)

2008. szeptember 10. szerda: 18.00 Magyarország-Románia (Miskolc)

2008. szeptember 13. szombat: 20.00 Horvátország-Magyarország (Eszék)

2008.08.04. 23:47 vl | 1 komment Címkék: magyar eb női válogatott előkészületi

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr32600894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maydayray 2008.08.05. 09:18:17

Utolsó mondatnál kapkodtál? :-) Rátgéber ki fogja belőlük hozni a tüzet, ha kell. Eddig mindig sikerült.
süti beállítások módosítása