Itt is meglesz a hetedik

Tegnap azt mondtam, hogy mindenki 7 meccsre játszik. Hát a Spurs-Hornets is hét meccsen dől el, miután az eddigi menetrendnek megfelelően 10+ pontos vereséget szenvedett a Hornets Texasban.

Mivel a meccs egészét nem láttam, nem bocsátkoznék részletes elemzésbe, csak néhány jegyzet:
  • A mérkőzés első félideje viszonylag kiegyenlített játékot hozott (félidőben 58:51).
  • A második félidőben a Spurs nagyon megfogta a Lódarazsakat (12 és 17 pont).
  • Utóbbihoz nagyban hozzájárult a harmadik negyedben Chris Paul-ra (Támadófegyver 1.) és David West-re (Támadófegyver 2.) gyorsan kiosztott 5 személyi (ebből 3 nevetséges véleményes támadó) +1 technikai.
  • Manu Ginobili és Ime Udoka 9/12 volt távolról, a Spurs megint nagyon jól forgatta a labdát.
  • Udoka legnagyobb játéka ugyanakkor a mocsok nagy blokk volt Chris Paul ziccerén, amiből fast break és +1 lett (Duncan).
  • A Chris Paul - Tyson Chandler duo mutatványaiból egy egész estés filmet meg lehetne csinálni.
  • A meccs végefelé Robert Horry elég csúnyán hátbakönyökölte West-et, akinek eleve volt egy hátsérülése. Lehet, hogy Horry ezt a a párharcot nem biztos kezével, hanem kemény könyökével hozza csapatának?
Két további gondolat a meccs kapcsán:
  • Ha ennyire lejt a pálya New Orleans-ban is, mint itt a harmadik negyedben (nem fog), akkor a texasiak már bérelhetik ki a horgász-yachtokat.
  • A vesztes meccs ellenére számomra végleg bizonyossá vált, hogy ha én csapatvezető lennék és lehetőségem lenne megszerezni LeBron James-t, vagy Chris Paul-t, akkor utóbbit választanám. Egyelőre James-nek ugyan még nagyobb a médiaértéke - néhány nagy zsákolás "goes a long way" - de Paul amellett, hogy kőkeményen termel, nem ad el labdákat, biztos a keze a RÁJÁTSZÁSBAN IS és iszonyatosan szórakoztató a játéka, egyszerűen jobbá teszi csapattársait. Nem kicsit. Nagyon.

2008.05.16. 14:49 mdi | 5 komment Címkék: nba san antonio spurs playoff lebron james chris paul tim duncan robert horry new oreans hornets

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr19472576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bêla (törölt) 2008.05.16. 15:06:01

fast brake??

horry mindenesetre nagy paraszt, akarcsak az ot elteto szurkolok.

mdi 2008.05.16. 15:09:25

fast brake?? ?? öööö, leindítás, gyors indítás. (udoka a palánkra ütötte a labdát, a visszapattanóból pedig indult a támadás, amivel persze a Hornets nem ért vissza)

Nem mondom, hogy Horry húzása szándékos volt, bár voltak mára nála példák csúnyaságra. Most mit mondjak, a bajnokságokat nem egetverő nagy zsákolások nyerik meg általában.

bêla (törölt) 2008.05.16. 17:17:09

(a brake/break-fele helyesirasra akartam utalni, amin pl egy gyors guglizas is segithet)

Combi_TpK 2008.05.17. 09:02:44

A Utah nem játszik 7.-re :D
Kobe for president :)
süti beállítások módosítása