Mindenki 7 meccsre játszik (RIP Orlando)

Az NBA rájátszás második körében eddig nagyon úgy néz ki, hogy a csapatok hozzák hazai meccseiket és 7 összecsapáson dőlnek el a párharcok. Ez nagyban felértékeli az alapszakasz eredményeket (pályaelőny), úgy néz ki, nem működik a korábbi években például a Miami által alkalmazott taktika, miszerint valahogy jussunk be a rájátszásba, aztán majd ott elkezdünk játszani.

Persze tisztelet a kivételnek, a Detroit ha nem is könnyedén, hanem ember felettit védekezve egy ember feletti emberen (hát ez elég súlyos képzavar), de hazazavarta az Orlando-t. Mi sem mutatta ezt jobban, mint hogy Howard 11 és 15 közötti dobáskísérletekhez jutott az öt meccsen, és azokat is 50% alatt értékesítette, míg az alapszakaszban hasonló mutatója 60% volt. Az Orlando-nak lesz ideje megtanulni büntetőzni a nyáron. Ha csak fele annyi időt tölt ezzel például Howard, mint amennyit az elmúlt két évben a Slam Dunk Contest-re készült, talán jövőre nem esik ki a csapata büntető-képtelensége miatt (6/15 az utolsó meccsen, összességében ha 2-nél több büntető kísérlete volt, akkor nyertek, ha 50% felett dobta).


A tegnapelőtti Celtics-Cavaliers meccsen LeBron James pontok terén végre alakított, kicsit köszörült a párharc során ez idáig 26%-os (!!) mezőnykísérlet mutatóján, viszont lepattanózni és aszisztolni most elfelejtett, +8 és +14 a Bostonnak a két kategóriában, amin nagyjából el is ment a meccs. Lehet, hogy a Boston átállt arra, hogy James csináljon, amit akar, a többieket veszik ki a játékból? Ugye ez a Bulls ellen is többé-kevésbé működött annó.

A tegnapi Lakers-Jazz ismét jó támadó kosárlabdát és sok pontot hozott. Érdekes, hogy eddig csak egy-egy meccsen bírta bármelyik csapat 100 alatt tartani a másikat (98 és 99 pont). A Jazznek úgy sikerült elvesztenie a meccset, hogy 10-zel több pattanót húzott. Ez nagyjából két dolognak volt köszönhető: a Lakers-ben a teljes kezdő ötös termelt és a meccs végén Gasol és Odom hozták magukat, illetve sokat segített az is, hogy 42-szer próbálkozhattak a büntető vonalról.

Korábbi írásomban utaltam arra, hogy a San Antonio-nak meglehet a bajnoki cím az idén. Nos, elnézve az ötödik meccs összefoglalóját, illetve a párharc teljes alakulását, ehhez valahogy le kéne lassítaniuk Chris Paul-t (ez nagyjából lehetetlen), de legalábbis el kéne intézniük, hogy a Hornets hazai meccsein valaki más rajta kívül ne fogjon ki fenomenális napot (1. és 5. meccs David West, 2. meccs Peja Stojakovic). Persze az sem ártana, ha Tim Duncan tudna valamit mutatni New Orleans-ban is, persze érthető, hogy ez neki túl bulis hely, az unalmasabb környezetekben érzi jól magát. Ha tényleg a pályaelőnyön dől el ez a párharc, akkor a San Antonio igazán balszerencsés csapat. Alapszakasz eredményük (56-26) dekára egyezik a New Orleans-éval, egymás elleni eredményük alapján kapta a Hornets a pályaelőnyt.

2008.05.15. 11:22 mdi | Szólj hozzá! Címkék: nba playoff dwight howard chris paul tim duncan rajatszas

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr53470545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása