Mit csinál Spike Lee a Lakers-pad mögött?

Minden sportkommentátor számára az a legkínosabb helyzet egy meccsközvetítés alatt, amikor a kamera hosszan mutat a nézőtéren egy arcot, és szegény kommentátornak meg fogalma sincs, hogy kicsoda az illető. Kínos hallgatás vagy feltűnő mellébeszélés - választhat. Esetleg férfiasan bevallhatja, hogy fogalma sincs, kicsoda az ürge, de ez sem veszélytelen megoldás, mert ha netán olyasvalaki, akit illene ismerni (az ország köztársasági elnöke, a sérült center vagy a világ harmadik leghíresebb popénekese), akkor még jobban leégeti magát.

A mostani Lakers-Spursön eddig (most éppen a harmadik negyedben van a Sport 1 időszámítása szerint) háromszor mutatták hosszan a Lakers padja mögött New York-logós baseballsapkában vadul videokamerázó Spike Lee-t, a magyar kommentátorpáros egyszer sem mondta, kicsoda ő, és miért baromi érdekes, hogy ott videózgat. Egyrészt ugye híres filmrendező, másrészt fanatikus New York Knicks-drukker. Ha a Lakers-padnál matat kamerával, annak oka van. Konkrétan az, hogy dokumentumfilmet forgat Kobe Bryantről. (Ha netán mégis említették volna a kommentátorok, miközben kimentem sörért, hugyozni vagy valami, akkor bocs.)

2008.04.13. 23:49 Jordán-Levegheő Mihály | 8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr85424427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darker_ 2008.04.14. 00:41:57

És a meccs hogy tetszett? Én sajna lemaradtam róla, mint szinte mindegyikről az utóbbi időben. :(

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.04.14. 08:29:11

nem tudom én sem ismerném fel. a nevét sem ismerem. pedig ismerek híres rendezőket. utánanéztem a porton ezt találtam, ezekben a filmekben volt jelen hol rendezőként, hol íróként, hol színészként, hol producerként:

A belső ember, Rekviem a hurrikánról, Isten bárányai, Utál a csaj, Tíz perc: trombita, Az utolsó éjjel, Taxisok veszélyben, A komédia királyai, Nem adok kosarat!, Pavarotti és barátai
Holtunkiglan, Egy sorozatgyilkos nyara, A játék ördöge, Amikor királyok voltunk - Muhammad Ali, Girl 6, Ha megy a busz, Nepperek, Crooklyn, Leszámolók, Malcolm X, Dzsungelláz, Mo' Better Blues, Szemet szemért, Suli láz

hát egyik sem ismerős, kurvára nem. ebből az ered, hogy rendezőnek rendező, de nem híres nagyon. vagy lehet hogy amerikában igen, de itthon nem. olyan mintha egy külföldi nem ismerné meg jancsó miklóst.

szvsz te vagy túlművelt ezen a téren (= pont ismered a fickót)

elemer 2008.04.14. 08:40:39

Egyszer majdnem végignéztem a "Ha megy a busz" című filmjét. Szuperszar. A "Dzsungelláz"-at moziban láttam, de csak Wesley Snipes-ra emlékszem.
Onnan lehet megismerni az alkotásait, hogy szinte mindenki "afro-amerikai" a filmben.

hhatvan 2008.04.14. 08:48:49

Ajánlom megtekintésre a "He got game" c. filmjét Denzel Washingtonnal és Ray Allennel a főszerepben. Szerintem marha jó film. www.imdb.com/title/tt0124718/

A meccs eldőlt a 3. negyed közepére. Egyszerűen Ginobili nélkül komoly gondban van a Spurs támadósora. Nem tudnak kellő mennyiségű pontot szerezni. Főleg, ha Duncan ennyire formán kívül játszik. Gasol nagyot dobott a Lakersen.

neutrinoo 2008.04.14. 09:13:39

Speciel én nem láttam filmjét,de a kultúráltabb médiából ismerős az ürge,és már nem is olyan új arc.Elég szomorú azért,h egy riporter nem ismerné meg,bár nem tudom,h kik voltak a közvetítők.Ha amolyan NBA buzi mindenttudók,akkor nem csodálkozom,de más esetben ciki.
Persze utalva az elöző hozzászólásra mondjuk egy Wesley Snipes nyílván jobban ismert ,mert az ő nevével adják el a filmeket.

albert lelac 2008.04.14. 09:19:21

A Mo' Better Blues, a Malcolm X, és a Summer of Sam mindenképp beleesik a kellően híres kategóriába. Spike Lee jobb filmjei egyébként 7 pont körül teljesítenek az imdb-n, ez az egyik oka annak, hogy illik ismerni, a másik, hogy emblematikus figurája a new york-i életnek, valamint a "new yorki filmgyárnak" (értsd. n.y.-ban élő és dolgozó filmesek), ha van ilyen. Harmadrészt pedig azért, mert a "fekete filmművészet" egyik atyja, filmjeiben a társadalmi megkülönböztetés, a feketék helyzete, és zárt csoportok külvilághoz való viszonyának modellezése rendre megjelenik. Ha ma van fekete filmrendező az usaban, akkor az spike lee. Hát ezért illik ismerni igazándiból.

noamfan 2008.04.14. 09:23:17

Szia Hurrá Torpedó, Spike Lee-t azért illik ismerni, mert kulturális intézmény és a filmjei többnyire zseniálisak, finomak és társadalmilag igencsak releváns mondanivalóval bírnak. (És igen, tényleg az USA-ban készülnek, de nem kell nagy absztraháló képesség, hogy átértelmezd akár ide is.) És hálát adok a jóistennek, hogy Török Péter (aki egyébként biztos, hogy tudta, hogy kit mutogatnak a Lakers padja mögött) nem mondta, hogy Spike Lee-t látjuk, mert minden egyes szóval / hanggal / betűvel, amit nem mond ki, egyre jobbá válik a közvetítés. Botrány az az ember. Két lábon járó lexikon, de köze nincs a játékhoz, pláne a szórakoztató közvetítésekhez, sosem él együtt a meccs hangulatával, csak tudálékoskodik (tényleg nagyon művelt, de sztem nem csak erről szól egy meccs, ugyebár...), és megöli az érzelmi élményt, meg a hype-ot. Na, mindegy, akinek rá van szüksége, annak egészségére... én inkább majd rajongok a Spike Lee dokuért Kobe-ról. A meccs különben nem volt túl jó, mert a Spurs alibizett, de a Denver remélem izgis lesz csütörtökön, hacsak a GSW el nem szabja addig minden esélyét...

Jordán-Levegheő Mihály 2008.04.15. 00:55:03

Hogy Spike Lee mekkora rendező azon lehet vitatkozni, én se nagyon bírom a polgárjogi harcos-balos, jujdenégervagyok filmjeit, de hát a faszi van annyira fontos figurája az afroamerikai kultúrának, mint Bill Russel. Szóval Lee annak a fekete kultúrának a filmese, amelynek a hiphop mellett az egyik legszilárdabb oszlopa a kosárlabda. Szerintem NBA-relációban is illik ismerni őt, még a Ewing-féle NY Knicks idejéből, amikor Reggie Millerrel balhézott 94-ben, mire Miller vágott 25 pontot a negyedik negyedben, és kiverte a New Yorkot a playoffból, a NY Times meg direkte Spike Lee-t hibáztatta a vereségért. Olyan a ő Knicksnek, mint Jack Nicolson vagy Flea a Lakersnek, Madonna volt a Heatnek.
süti beállítások módosítása