Frissítés nincs

De most ment le a Boston-Phoenix, megalázó bostoni (hazai) győzelemmel végül, aminek számos tanulsága lehet. Bár a Shaq-trade fényesen muzsikálni (mekkora képzavar, nézőim!) látszik a kezdeti botladozások után, a csúcsformában lévő Boston idegenben még sok ennek a Phoenixnek. Az a csapat, amiben egyszerre van pályán Amare Stoudamire és Shaq O'Neal, nem engedheti meg magának, hogy lepattanóban és büntetőterületen belül szerzett pontokban is súlyosan alázzák. Ezt nem lehet megmagyarázni.

A Boston elképesztően precízen működő gépezetnek tűnt. Két ilyen brutális centerszerűség, mint Shaq és Stoudamire gyakorlatlag nem jutott támadópattanóhoz, mint ahogy tanítják, minden védőpattanónál három bostoni zárta a gyűrű körüli területet. A harmadik negyedben Stoudamire-t meg egyszerűen levették a pályáról, miközben a túloldalon hülyére játszották a helyzeteket. (Jó, hát  a játékvezetők sem a vendégek felé fújtak. Például amikor Rondo nyilván tök szándékos faltot ütött O'Nealen, két kézzel belecsimpaszkodott az egyik karjába, O'Neal meg kicsit eréjesebben próbálta lerázni, és végül ő kapott sportszerűtlent. De nem ezeken múlt, nyilván.) Kínos hibák, mini kettőben is ciki eladott labdák, lépéshibák, elképzelés nélküli támadások. (Egy olyan csapattól, ahol Steve Nash az irányító!) Aztán meg amikor nagyon kellett, Pierce onnan dobta be, ahonnan akarta.

Szubjektív vonal, de ez a Boston szerintem az utóbbi húsz év legellenszenvesebb csapata. Nehezen tudnám megmagyarázni, miért. Az arcok. A karakterek. Meg az idióta fejpántok. Utoljára a 89-90-es Bad Boys Pistons állt ennyire szörnyű alakokból. Rajon Rondo? Ray Allen? Paul Pierce? Uh.

Pedig nem lennék alapból Celtics-ellenes, sőt. A McHale, Bird, Parish frontline-ért odáig vagyok, Bill Russelért még inkább. De az élet legnagyobb igazságtalanságának tartanám, ha Rondóból, Allenból és Pierce-ből bajnok lehetne. És Kevin Garnettből, aki nem ellenszenves játékos, de nem is igazi nyerő alkat nálam. Hiába MVP-znek olyan elszántan a bostoni szurkerek.

Egyébként azt meg tudja magyarázni valaki, hogy Török Péter miért hívja O'Nealt "holdvilágképűnek"? (És még örül is, hogy mennyire szellemes.) A holdvilágképű kifejezést a nagy, széles, telt arcú és sápadt emberekre szokták használni, ehhez képest Shaq kifejezetten bogyófejű, és néger, tehát a legkevésbé sem sápadt. Látott már valaki barna holdvilágot? Vagy ez az Another Side of The Moon?

2008.03.27. 04:48 Jordán-Levegheő Mihály | 4 komment Címkék: phoenix boston allen garnett pierce oneal rondo

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr40398505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogesz 2008.03.27. 09:16:24

1. a SAS rosszarcúbb banda. szvsz.
1/a. a Det is...
2. TP suxx foreva.
3. jé, nem halt meg a blogger...

flimo13 2008.03.27. 09:34:34

Válts pályát. Mondjuk írj a sertések párzási szokásairól blogot.

sAp 2008.03.27. 11:01:43

Paul Pierce-t én sem bírom már igen rég óta (kva önző,mindent eldobál,aztán ha bemennek ő a király),de a többiekkel nem értem mi bajod lehet. Ray Allen villámgyors dobásain máig elképedek,rondo egy ügyes fiatal gyerek (semmi extra,nem az a hagyományos irányító),KG meg személyes kedvencem régóta,és ha valaki,akkor ő megérdemelné azt az aranygyűrűt,annyi éven át hulladék csapattársakkal szenvedni mindhiába...
oké,alapjáraton nekem sem szimpatikus ha egy csapat összevásárol mindenkit,de ha megnézed,a nuggets legalább ugyanilyen jó erőkből áll,mégsincsenek sehol,szóval azért doc rivers tudhat valamit.pláne hogy első évükben ilyen jók együtt (persze sok idejük nem lesz már)...

valuska 2008.03.27. 22:31:07

bepótoltam a meccset.
bostonban zseniális, h támadásban 3 olyan opciójuk van, amelyik bármikor képes elkapni egy 4-5 támadásos jó sorozatot, így szinte nincsen hullámvölgy a játékukban. Pierce pár perc alatt dobott 7-8 pontot.
védekezésben kidolgoztak egy szuper besegítős, agresszív védekezést, amivel Big3-ről kicsit leveszik a súlyt, mert ott van Posey, centerben meg Davis és Perkins, akik darálták a O'Nealt (és Cassel+House kiegészítő ember?).
stoudamire-t kiszorították a gyűrű alól, ami egyébként o'nealnak is köszönhető, aki ha dominál, akkor nincs másnak hely ott. (mert ha szar, akkor nem keresik labdával.)
barbosa és hill átaludta a meccset, ahogy nash se csinált semmit.
egy baj van, h ez egy brutális boston, és tényleg csak KG-t lehet szeretni.
de a meccs jelenetéről nem esett szó a cikkben: Rondo be-ki cseléről, amit olyan csúnyán beszopott nash, h öröm volt nézni.
megjegyzem, én még mindig nem látom az o'neales játékát a sunsnak. a meccs közbeni statok mind azt mutatják, h olyanokban lett pozitív a mutatjók, amikben o'neal hatalmas testét lehet használni a védőpalánk alatt.
süti beállítások módosítása