150 kiló húzza le Nashéket

A tegnap esti Phoenix Suns vs Detroit Pistons mérkőzésnek egy nagy kérdése volt: Mike D'Anthoni mit kezd O'Neallel.

Válaszok:
1, Semmit, csinálják ezt tovább: O'Neal sokat játszik, ami miatt nincs ritmusa a Run'n'Gun játéknak.
2, Elfelejti, hogy a két héten belül 36 éves O'Nealnek 32 perceket kell játszania, és meghagyja egy nagyon erős taktikai opciónak, amivel 25 perceket simán játszhat.
3, Eljutnak a rájátszásba, és bíznak Nash-ben és a playoff-tapasztalatban.


Nyolc napja van O'Neal a Sunsnál, még nem várhatunk el tőlük sokat, ennyi idő alatt én a saját öltözőmet sem találnám meg, de nézzük, mit tettek eddig. O'Neal annyit játszik, mint Nash, vagyis 32-35 percet, kérdés az, miért verték szét a Sunst egy center miatt ilyen gyorsan? Shawn Marion stabil 20 pont feletti játékos volt (double-double érzékenységgel megáldva), aki még védekezni is tudott. Helyette O'Neal 5-7 pontokat dobál, a pattanók meg a kezébe esnek, még is csak 150 kiló.

Szóval D'Antoni bedobta a mélyvízbe a Big Aristotle-t, de elfelejtkezett arról, hogy a Sunsnak teljesen idegen egy ilyen center, ahogy O'Nealnak is a rohanós lövöldözés, plusz Nash egy sokat mozgó irányító, akinek kell a hely a pályán. Mit kapott? Folyamatos felállt védelem elleni játékot, amiben nincsen semmi helye. Ne felejtsük el, mennyivel könnyebb besegíteni egy irányítóra egy lehorgonyzott center mellől.

116:86 - Ezt sportszakmailag picsázásnak hívják, nincs rá jobb szó. A Suns legnagyobb veresége volt idén, óriási pofon, de legalább van honnan felállni. Az állandóan bajnoki gyűrűről álmodozó Suns olyan összeszedetlen és gyenge volt. Viszont a Detroit Pistons borzalmasan erős, már-már nagydöntőbe illően játszottak, meg akarták mutatni a nyugatnak, mi vár rájuk. Iszonyatos kemény védekezés, könyörtelen befejezés: Rasheed Wallace 22 pontot dobott, Richard Hamilton és Hayes 18-18-at, Billups 14-et.

A legfontosabb: kitalálni a játékot. Megmondani, kik vagyunk. Mert csapatban ezt a problémát nagyon nehéz megoldani, és még nehezebb abban hinni, hogy egyénileg mindent le tudunk győzni.

2008.02.25. 14:13 vl | 14 komment Címkék: shaquille oneal phoenix suns

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr13353744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogesz 2008.02.25. 14:36:58

ez a blog mé kerül ki a főoldalra?

sztem más nem is kommentel...

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2008.02.25. 14:41:04

mert csendben építkezünk. és hirtelen, hopp, ez lesz a legjobb kosarasblog.

AronGergo 2008.02.25. 14:44:57

Kerüljön csak, legalább rátaláltam!

Air Wolf 2008.02.25. 15:04:07

Igen, ez nagyon durva elpicsázás volt. De valszeg a Detroit az idény legerösebb játákát hozta. De Shaq legalább ideges lesz és, ha ideges, akkor döntöt szokott nyerni... hacsak
hacsak be nem akadnak a Jazz-be. A Jazz annyira sokoldalú és koncentráltan játszó banda, hogy kevés csapatnak van esélye ellene (mindenekelött a Spurs-nek, meg a Lakers-nek, mert ezek azok a csapatok, amelyeknek annyira erös az edzöi stábja, hogy Sloannal fel tudják venni a versenyt).
De a Jazz ráér még, ezért legyen idén a bajnok a Phoenix. Csak Nash szedje össze magát!

szfalvig 2008.02.25. 15:07:57

lelkes amatőr hozzánemértőként néztem a meccset tegnap és leginkább egy teljes hill betli és egy pocsék nash tűnt föl. o'neal nagy lutri a suns számára, de pár támadásnál jól látszott, hogy első sorban felállt játéknál tud besegíteni azzal, hogy helyet csinál amarénak. lehet siratni a run'n'gunt de azzal eddig nem sikerült bajnokságot nyerni...

greggrant 2008.02.25. 15:11:10

Na ez a cikk elég nagy csúsztatás: ne felejtsük el, hogy előző alkalommmal pedig a másik keleti powerhouse-zal találkoztak, akiket meg megvertek: Celtics-Suns 77-85. Ebben pedig nem kis szerepe volt O'Neal lepattanózásának, eddig ugyanis a Suns rendre alámaradt a palánkok alatti csatában, és főleg egy Garnett-tel felálló csapattól nagyon kikaptak volna ezen a téren. Az említett meccsen azonban 50-32-re nyerték meg ezt a küzdelmet!
Most kikaptak ezen a téren, majdnem ugyanennyire, de ebben lehet, hogy nagyobb szerepe volt az első negyedbeli 29%-os dobóteljesítménynek. O'Neal ugyanis most is leszedte a 11 lepattanóját, amivel az utóbbi három, már Phoenix-béli meccsén 3,5-lel magasabb átlagot produkál, mint tette azt Miami-ben a szezon első felében. Ja igen, Amare pedig ugyanezen a három meccsen majdnem 9-cel magasabb pontátlagot produkált.
Szóval, bár én is szkeptikus vagyok ezzel a trade-del kapcsolatban (Suns oldalon, amit Nash 5-tel kevesebb gólpasszátlaga mutat például az elmúlt három meccsen), azért várjuk ki a végét, mi fog történni a playoffban, ahol pont a halfcourt-game dominál.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2008.02.25. 15:14:04

félek, h a detroit ennyire erős tud lenni védekezésben, és ugye a bajnoki címhez az kell. Rasheedból annak ellenére nem nézek ki ilyen játékot hosszabb távon, h mostanában nagyon sül a keze.
a jazz nem lesz ott, akármilyen jó Sloan. Te a Jazznek szurkolsz? Még nem találkoztam ilyen emberrel: mit szeretsz bennük?
Nash ezzel a felállással sem fog nyerni, utoljára megpróbálják, és jön az újjáépítés.
tényleg sok volt a betli a Sunsban, de egyszeűen nem látom a megoldást az o'neal-problémára.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2008.02.25. 15:20:41

greggrant: ezekben igazad van. de 11 pattanót bárki le tud szedni, ha nagydarab. o'neal támadásban nem megoldás. a boston elleni volt az első meccse, ráadásul a boston már a playoffra készül. jó lenne, ha Amare-ról védekezésben leszedni o'neal, de azt látni kell, h ő támadásban rengeteg pontot elvesz a sunstól. nashék dobták szinte mindig a legtöbb pontot az utóbbi években. a védekezésük gyengébb volt, ezért a ki dob többet-típusú versenyekbe mentek bele.

Air Wolf 2008.02.25. 15:27:26

vl: majd, ha lesz Jazz-es cikk, akkor majd írok arról, hogy miért szeretem a Jazz-t. Összefoglalva: szépen játszanak (passzolás, leppattanózás, labdanélküli mozgás)

A Sunsban szerintem Nash túl magas TO-átlaga a baj. Néztem egy pár meccsét, és néha teljesen gyerekes hibákat vét(ett)

Air Wolf 2008.02.25. 15:31:54

greggrant:
szerintem pont rosszkor jött a Sunsnak ez a Lakers - Boston - Detroit sorozat. Egy frissen átalakított csapattal a liga legerösebbjei ellen játszani nem könnyü.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2008.02.25. 15:32:34

elkezdem írni a jazz-cikket, komolyan. soha nem értettem meg őket, soha.

nash: belekergetik ebbe a játékba, és mivel sokat kell vállalnia, ezért ez nem meglepő. persze lehetne kevesebb. de alapvetően kurva agy labdákat ad.

greggrant 2008.02.25. 15:43:25

vl: két dologban sincs igazad. 1. Le kell szögeznem, nem szeretem a Jazz-t, de nagyon jók idén. Ők a sötét ló Nyugaton. Tavaly is eljutottak - igaz, könnyű ágon - a konferencia-döntőig, ez a tapasztalat pedig idén még kamatozhat. Korver megszerzésével a kinti dobások terén is előreléptek, és talán a legteljesebb csapat jelenleg a ligában. Williams szenzációs, főleg, miután kihagyták az all-star keretből. Senki nem szeretne összekerülni velük a rájátszásban. 2. Shaq a Lakers ellen már kezdett, a Boston elleni a második meccse volt. A Suns védekezése pedig eddig sem volt túl gyenge, (ajánlom figyelmedbe az ESPN-ről John Hollinger statisztikai elemzéseit, melyek nagyrésze sajnos fizetős) amiatt tűnik rossznak, mert alapvetően több támadásvezetés van egy Suns-meccsen a nagyobb tempó miatt, így mind a dobott, mind a kapott pontok magasabbak - egyébként a liga felsőbb részébe tartozik a Suns védekezése (13. def.eff. - insider.espn.go.com/nba/hollinger/teamstats?sort=defeff&league=nba&action=upsell&appRedirect=http%3a%2f%2finsider.espn.go.com%2fnba%2fhollinger%2fteamstats%3fsort%3ddefeff%26league%3dnba ). Persze itt most lehet azt mondani, hogy ennek a védelemnek egyik kulcsfigurája volt a Matrix, tehát nem feltétlenül lesz javulás ezen a téren. Még mindig csak azt tudom mondani, hogy majd meglátjuk :-) A Boston pedig persze hogy a playoff-ra készül, a Suns is - ezért szerezték meg O'Neal-t! :-D

greggrant 2008.02.25. 15:49:40

Nash pedig tényleg szórja a labdákat, de emellett az assist-okat is: Sokkal beszédesebb az AST/TO arány, amiben 13. Persze ő már magasabbra tette magának a lécet, és tőle ennél is jobbat várunk :-)
süti beállítások módosítása