(ffi) Görögország - Németország 87:64

A Görögök simán kicsontozták Nowitzkiékat. A német csapat magas duóját - Nowitzki és Chris Kaman - kivették a játékból, utóbbinak mumentumai sem voltak (4 pont, 2 lepattanó). Ugyan a német alakulat sztárjai messze nagyobb nevek a görögökénél, azonban 2005-ös Európa bajnokok ismét bizonyították, hogy csapatjátékban ez vajmi keveset számít. Diamantidisék szokásos fojtogató védelmüket hozták, és ez több volt, mint amivel a németek meg tudtak volna bírkózni.

Nowitzkiéknak egy negyeden keresztül volt némi esélyük (21:23), de a második negyed első öt percében gólképtelenek voltak és ez megpecsételte sorsukat. 44:33-as félidő után a görög védő-bemutató ott folytatódott, ahol abbahagyták, bár valószínű az öltözőben is pattanók után nyúltak és zárták a passz-sávokat. A Panathinaikos nagyembere, Konstantin Tsartsaris ugyan támadásban nem jeleskedett (semmit nem tett hozzá), de megkeserítette mind Nowitzki, mind Kaman életét többek között egy-egy prakker formájában. Az utolsó játékrész előtt még 10 ponttal növelte előnyét a görög válogatott (69:48) a kiválóan játszó Vassilis Spanoulis vezérletével (23 pont, 5 assziszt). Az utolsó negyedben már az eredmény tartására törekedő görögök csak 2 pontot vertek a németekre, 87:64-re alakítva végeredményt.

Beszédes adat, hogy míg a görögök 65.7%-kal céloztak hármason belülről, addig a németek csupán 29.2%-ra voltak képesek, azaz kevesebb mint minden harmadik dobásuk akadt be 6.25-ön belülről.

2008.08.12. 17:00 mdi | Szólj hozzá! Címkék: görögország németország dirk nowitzki chris kaman

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr89612754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása