(ffi) Argentina - Litvánia 75:79

Az első meglepetés megszületett a kosártotnán. A sokak által leírt Litván gárda 79:75-re verte az NBA sztárokkal tömött argentin alakulatot. Az Argentínok a meccs nagyrészében borzalmas dobóformát mutattak, de pont a nagyedik negyedre feltámadtak és másfél perccel a vége előtt 75:75-re egyenlítettek. Utolsó támadásukat nem tudták pontokra váltani, majd két másodperccel a vége előtt Linas Kleiza (3/3 3as, 4/4 büntető) megforgatta a tőrt az argentínok testében egy gyönyörű hármas formájában.

A Litvánoknál öten is 10 pontig jutottak (Kleiza 13, Javtokas 12, Petravicius 10, Jasikevicius 10, Siskauskas 10) és bebizonyították, hogy igen mély a keretük, a padról is meg tudják nyerni a meccset (Kleiza csupán 6 percet játszott az első félidőben). Ez döntőnek bizonyult, mivel az argentinoknál a cserék közül igazából csak Delfino tudott maradandót alkotni a meccsen, ahol repkedtek a személyi és technikai hibák, a kezdők közül többeket is a padra kényszerítve.

2008.08.10. 12:28 mdi | 11 komment Címkék: litvania argentina fiba

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr78609131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valuska 2008.08.10. 13:37:49

30mp-vel a vége előtt Manu annyira idegesítően ötlettelenül vezette a támadást, h el sem hittem. még egy blokk sem volt, ő akart nyerni, ahelyett, h a csapat.
a litvánok kívül és belül is erősek, figyelni kell őket.

Linas Kleiza 2008.08.10. 13:45:06

Ne hülyéskedjünk már, komolyan, mitől lenne meglepetés, hogy a litvánok nyertek? Ne őrüljünk már meg, vagy legalább felületesen próbáljon meg a blogger a hozzáértés hamis máza mögé bújni és ne írjon már le ekkora ökörségeket! Azt el lehet fogadni, hogy kétesélyes meccs volt, de az igazság az, hogy a litván keret erősebb az argentinnál, ne tévesszen már meg senkit, hogy valaki NBA-s, így is már sokan állítják, hogy az Euroliga NBA szintű, ráadásul egyre több egykori NBA-s amerikai! kosaras igazol Európába, de nem is ez az érdekes, hanem, hogy a litván keret papíron is erősebb az argentinnál, úgyhogy csak most kezdődött a kosártorna és máris megszületett az első baromság, amit sikerült leírni róla egy magyar kosarasbloggernek. Azért mert a magyar kosárrajongók számára csak NBA és Spanyolország létezik, meg olykor megy a nowitzkizés meg a parkerezés, a szemellenzőn túl is van élet. Meglepetés a litván győzelem, ember, írj inkább a softballról, ennyire biztos ahhoz is konyítasz, csak legalább azt nem követi senki, olyan faszságot írhatsz le, amilyet csak akarsz.

Valuska 2008.08.10. 13:53:06

kleiza, köszönjük. megy ez normálisan is?

Linas Kleiza 2008.08.10. 14:04:02

Mi nem volt ebben normális? Áruld már el, kérlek!

Linas Kleiza 2008.08.10. 14:11:06

Amúgy annyit hozzátennék, hogy a 2003-as EB győzelem óta figyelem a litvánokat, pontosabban a Sydney olimpiai bronz óta, amikor az imádott amerikát is megszorították az elődöntőben, és tendenciózusan nem vesz róluk tudomást a magyar sport("szak")újságírás. Őszintén megmondom, elegem van, mert gyermeki szint az, ahol tényeket nem ismerve szurkolói attidűd alapján szakértenek emberek, akiknek aztán meglepetés, ha egy jó litván csapatot lát. Az egyetlen darab valamire való Parkerrel felálló franciákat félkézzel elintéző litván csapat az eb meglepetése volt nekik, amikor megnyerték, a németeket elintézték, sportújságíróink szerint ki gondolta volna, stb, sorolni lehetne, ahogy fogalma nincs a magyar szakíróknak a litván kosárlabdáról. De mindegy is, miért pont erről lenne. Úgyhogy várom a következő "bombameglepetést", amikor csoportelsők lesznek, meg az azt követőeket is, ti meg csodálkozzatok tátott szájjal, nézzetek kerek szemmel és szorítsatok az általatok ismert mindössze két csapatnak, az amcsinak meg a spanyolnak. Jó szurkolást!

Sabas 2008.08.10. 15:09:30

Nem igazán értem, hogy miért lett volna meglepetés a végeredmény. A litván kosárlabda lényegesen erősebb hátországgal bír. Nem elhanyagolandó, hogy jónéhány sztárjuk nem vesz, nem vehet részt az olimpián: Ilgauskast a klubja, a Cleavland Cavaliers nem engedte el, Arvydas Macijauskas (Olimpiakos) és Darius Songaila (Washington Wizards) pedig sérüléssel bajlódik. A litvánok, ha jó napot fognak ki, akkor bárkit képesek megverni és az egyik legszebb kosárlabdát játsszák.

mdi 2008.08.10. 15:33:36

Kleiza: Elég indulatosan írsz. Azért írtam, hogy meglepetés, mert nagyon kevesen/nem sorolták a legjobb négy csapathoz/érem esélyesek közé a litvánokat. Amúgy én nekik szurkoltam és nagyon örülök, hogy nyertek. Én már akkor is szerettem őket, amikor ők nyomták le először az NBA sztárokkal operáló amcsikat.

Amgy érdekes volt, az argentinok több pattanót szedtek és több, "az anyád" csapatjátékuk volt, a litvánok hármasokkal hozták a meccset.

Linas Kleiza 2008.08.10. 15:33:59

Sabas, neked kellene ilyesmi blogot vezetned, gondolom, neked inkább a kedved meg tán az időd hiányzik hozzá, nem a tájékozottságod. Mindegy, akinek Litván győzelem meglepetés, az legyen meglepve. De akkor készüljön rá, hogy fog még meglepődni. De akkor mi lesz abban a meglepetés? Csak annyi, hogy nem ismeri az erőviszonyokat, mégis kosárlabdáról ír?

mdi 2008.08.10. 15:36:15

Kleiza: A magyar "szakújságírásról" vajmi keveset tudok, nem nagyon szoktam NS-t stb. forgatni, azokról a sportokról, amik engem érdekelnek, nem írnak jól/eleget/egyáltalán.

Linas Kleiza 2008.08.10. 15:40:11

Pedig írtam, jó pár év alatt elfogyott a türelmem és megelégeltem az önkéntes szakértők és önkéntes újságírók szemellenzősségét, miszerint egy vagy két csapatnál többet nem ismernek, azok játszhatnak bárhogy és bármit, akár évekig, csak róluk vesznek tudomást, másról szólni sem tudnak. Amúgy az argentinokat hol sorolták négy közé sanszosnak? És akkor mi ebben a meglepetés? Meg ki írta le a litvánokat? Szóval továbbra sem értem, miről beszélsz, de minden bizonnyal az indulataimmal van továbbra is a probléma, nem az idegesítő szemellenzősséggel...

Sabas 2008.08.10. 15:44:05

Az olimpia kezdete előtt két héttel a két válogatott már összecsapott egy felkészülési tornán Spanyolországban, ahol szintén a litvánok nyertek - csak kicsit simábban - 94-75-re (www.musukrepsinis.lt/public/files/LITUANIA-ARGENTINA_FINAL.pdf)
süti beállítások módosítása