50 millió dollárt ér a Kiválasztott Görögországnak

Az elmúlt napok legjobb híre, hogy az Olympiakos Pireus megvenné Lebron Jamest. A Beckham-kérdés (karrier vs sok pénz) elérte Amerikát is: játsszon sok pénzért, a dicsőségért az NBA-ben vagy elképzelhetetlenól sok pénzért Európában az ember? Childress az Olympiakosba tart, Arroyo pedig aláírt tegnap az izraeli Maccabi Tel Avivhoz.

A havi apanázs csak egy dolog, ezért hiába kínál évi 50 millió dolláros fizetést a fizetési sapka hiányában (évi 25 millió Garnett a legjobban fizetett játékos jelenleg) a görög csapat, ha nincs akkora értéke az Euroligában a legjobbnak lenni, mint az NBA-ben. A különböző szponzori szerződésekről, így a Nike 90 millió dolláros kontraktusáról nem is beszélve, amit a görög tengerpartról nehéz lenne visszahozni.

A görög Euroliga-csapat 2010-től, Lebron szabad ügynökké válásakor csapna le a játékosra, adta ki egy csapathoz közeli ember az információt a Sports Illustrated újságírójának. A szakíró szerint így Lebron James még nagyobb sztárrá, így még erősebb ipari termékké válhatna, még  Jordannél is jobban.

Ma ez elképzelhetetlennek tűnik, de az Euroliga egyre erősödik, nagy a nézettsége, nincsen fizetési sapka, egész Európát behálózza. David Stern régi vágya, hogy az NBA határait kitágítsa, megjelenjen Mexikóban, majd Spanyolországban is. Néhány ezer kilométer repülés nem oszt nem szoroz ma már. Közben Kobe Bryant is viccelődött: szívesen játszana Oroszországban, nyilatkozta mosolyogva, persze ha kifizetik az évi 40 millió dollárt neki.

Kapcsolódó anyag: Dzsémsz király

2008.08.05. 10:00 vl | 3 komment Címkék: üzlet nba euroleague lebron james

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr22599938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flimo13 2008.08.05. 12:20:44

Na csak Kobe nehogy kapjon másnap egy faxot az oroszoktól, hogy adunk hatvanat :)

gj2k 2008.08.05. 12:46:50

Ma már nem akkora sikk az NBA-ben játszani, mint 10-20 évvel ezelőtt. Kosárlabda globalizáció rulez...de azért még ne örüljünk, Vince Carter nem fogadta el a Vác ajánlatát, miután megtudta, hogy a 35 milliót nem dollárban, hanem forintban ajánlották. :)

gab33 2008.08.05. 13:47:50

azért az NBA mégis csak az NBA... a kosárlabda fellegvára... ugyebár
nem hiszem, hogy európában vagy bárhol máshol elérnek arra szintre, igaz voltak szoros meccsek, de egálban soha sem lesznek.
süti beállítások módosítása