A legkisebbek a legnagyobbak közt

Most, hogy  a legnagyobbak - játékban, nem méretben - gyűrik egymást a konferencia-döntőkben, eljött az ideje, hogy megemlékezzünk a legkisebbekről - méretben, nem játékban. A válogatási elv igen egyszerű volt, kiválasztottam a 175 centis (5’9”) magasságot, ez alatt kerestem meg a legjobb NBA játékosokat. (Meg kell jegyeznem, hogy Magyarországon régebben(?), ha valakit kadett korában 185 alá prognosztizáltak, azt a legtöbb egyesülettől elzavarták. Mi persze annyira jók vagyunk kosárlabdában, hogy ezt is megtehetjük.)

Az NBA-ben jelenleg két játékos van 175 alatt, az 5’9”-en feltüntetett, de valójában csak 5’7.75” (172 cm) magas Nate Robinson és mindjárt az NBA történetének második legalacsonyabb játékosa, Earl Boykins, aki masszív 165 centi magasból kémleli a világot. Miután ezeknek a játékosoknak nem csak extra-szupertehetségesnek kell lenniük ahhoz, hogy bekerüljenek az NBA-be, de a méreteikből fakadó előítéletekkel is meg kell küzdeniük, nem kívánok minőségi sorrendet felállítani a miniatűr óriások között, így ligába lépésük időrendjében ismertetem őket.

Tovább...

2008.05.22. 14:47 mdi | 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr24482416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popovich 2008.05.23. 17:21:38

nagy a poszt! respekt
süti beállítások módosítása