Ébresztő Bostonban

Kábé két és fél órával azután, hogy az előző, Boston-Orlando konferenciadöntőt jósló posztot élesítettem, Atlantában megtörtént az, amire Georgia állam határain kívül nagyon kevesen fogadtak (ők viszont hogy örülnek most!): másodszor is legyőzte a playoffban épphogy csak becsúszott Hawks a Boston Celticset. Azt a csapatot, amelyik rettenetesen végigverte a ligát az alapszakaszban, amelyik kishíján beérte a 69 nyertmeccses Chamberlain-Lakerst (1971) és a Jordan-Bullst (1997) az alapszakasz-örökranglistán (a lista első helyén az 1996-os Bulls feszít, ugye, 72 győzelemmel, amit csak azért nem ismételt meg 1997-ben, mert az utolsó négy meccset még félvállról sem vette, és háromszor kikapott). Lehet, hogy igaz lenne a Török Péter-tétel, miszerint nem egészséges hatvan győzelemnél többet összeszenvedni az alapszakaszban, mert az fölőrli fizikailag a csapatot? Persze a szezon elején még erősen Boston-szkeptikus Török a szezon végére már esélyesnek tarotta őket.

Abban sosem hittem, hogy bajnokok tudnak lenni, frissen összeállt csapat az első szezonban sosem szokott bajnok lenni. (Még a villámgyorsan összerántott, O'Neal-féle Miami Heatnek is kellett egy bemelegítő év ahhoz, hogy nyerni tudjon 2006-ban.) Ja, és Bostonban is ijedten tanulmányozhatják a Heat-sztorit: vajon meddig tart ki egy veteránokból összeszigszalagozott gárda lendülete, egészsége, motivációja?

A két Atlanta-zakó nem sok jót igér. A Boston nagy hármasa ugyan nem nagyon öreg még 31, 32 és 33 évesek Pierce, Garnett, Allen sorrendben, elvileg bírniuk kéne a hétmeccses csatákat is, de minél több meccsre kényszerülnek, annál nagyobb az esélye kisebb vagy nagyobb sérüléseknek, annál kevesebb szufla marad a végére. Nagyobb baj, hogy nagy hármas egyik tagja sem nevezhető a playoff ördögének, eredményekben gazdag pályafutásuk nem mutatta meg egyelőre, hogy ennyire kiélezett helyzetekben is képesek klasszisteljesítményekre.

Az is biztosnak látszik, hogy akik már az NBA történetének legjobb csapatai közé álmodták ezt a Bostont, nagyot tévedtek.

Lehet, hogy mégsem lesz Boston-Orlando konferenciadöntő. De ha lesz is, az Orlandót teszem meg a Bwinen.

2008.04.29. 12:27 Jordán-Levegheő Mihály | 5 komment Címkék: allen boston celtics garnett pierce playoff atlanta hawks

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr36446949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DTF 2008.04.29. 14:56:28

Szerintem csak "pihen" a Boston, behúzzák az otthonit simán, majd beleadnak mindent Atlantában és 4-2-vel nyerik a párharcot.
Ha nem így lesz, akkor ennyi volt a Boston.

flimo13 2008.04.29. 15:43:11

"Az is biztosnak látszik, hogy akik már az NBA történetének legjobb csapatai közé álmodták ezt a Bostont, nagyot tévedtek. "

Hát ilyen sommás kijelentéseket két meccs alapján nemigen tennék a helyedben. Gondolom neked 2-0-nál a Dallas-Miami is ilyen kristálytiszta volt.

Allen és Pierce 36-36, Garnett 33 perces meccsátlaga koránt sem azt mutatja, hogy azt a 66 győzelmet összeszenvedték.

perro morado 2008.04.29. 15:54:38

En nem irnam le ilyen gyorsan a Celics-et, otthon nehez megverni oket. Azt se felejtsd el, hogy a Garnett-Pierce-Allen kombinacionak ez az elso rajatszasa. Az alapszakasz elejen meg sokan azt josoltak, hogy ez az ev csak az osszeszokashoz kell majd, es jovore lesz a nagy 'playoff-push'. Persze az evkozi teljesitmeny alapjan valtoztak az elvarasok is...

valuska 2008.04.29. 15:59:14

a boston behúzza a sorozatot, de az tény, h kínos ez a 2 zakó. ott motoszkál majd a fejekben a Török-tétel

hhatvan 2008.04.29. 16:59:23

A Boston Garden az Boston Garden. A hazai pálya pedig végig náluk lesz.
süti beállítások módosítása