Hősöket és balfaszokat gyártó playoff

Mielőtt nagyon belekezdenek az NBA rájátszásába, gyorsan fussuk át a párharcokat, hogy mit lehet várni. Amióta figyelem az NBA-t, ez lesz a legjobb, a leginkább várt, a legtöbb meglepetést tartogató, a hősöket és balfaszokat sorra gyártó playoff.

Keletet

nem is kellene lejátszani, mert a Boston ott lesz, minek fárasszák le magukat szegénykéim. De azért ott figyel a Detroit és az Orlando, a fekete ló.

Boston Celtics (1) vs Atlanta Hawks (8) 4:0

A sima söpréshez sajnos egyik kedvenc labdabuzizómnak kell asszisztálnia, Mike Bibbynek, de ez van. A Big Three elkezdi melegíteni a közönségét a konferenciadöntőre, mert ők ezért álltak össze. Ne menjünk bele ennél jobban. A legdurvább az lesz, hogy a sztárok még pihenhetnek is. Jelenlegi állás: 1:0



Detroit Pistons (2) vs Philapdelphia 76ers (7) 4:1
Ha van csapat az NBA-ben, akiktől mindig kell tartani, az a Detroit, mert úgy védekeznek, ahogy soha senki, plusz a Bad Boys-érzés. Mindezt annak ellenére, hogy nincs az a kosárhoz értő, akinek lövése lenne arról, hogy a francba sikeresek azzal a Billups-szal, akit sorra kergettek el mindenhonnan. Igudala az egyetlen opció a másik oldalról, és a híres szurkolótábor. Ennyi, nem sok. Jelenlegi állás: 0:1

Orlando Magic (3) vs Toronto Raptors (6) 4:2

Az Orlandót még Penny Hardaway miatt szeretem, aki minden idők egyik legjobb játékosa lett volna, ha nem sérül meg minden bevásárlásnál, takarításnál és fűnyírásnál. Utoljára a Penny+Shaq idejében voltak a döntőben, és akkor Hakeem The Dream legyőzte őket a sarkazós-hátrafelé elugrós tempójával. De most a zsákolóversenyt kamu húzással elnyerő Superman, a tökéletesen atletizált (azt hiszem, Török Péter így mondja) Dwight Howard a centerben felzabálja és kiköpi a tutyimutyi Bosh-t, és a Euroleague kétszeres MVP-jét, Anthony Parkert. Az Orlandóban még ott van Turkoglu! Jelenlegi állás: 1:0


Dwight Howard
Cleveland Cavaliers (4) vs Washington Wizards (5) 4:3
Kezdjük egy vallomással: Lebron Jamest nem szeretem. Elismerem, milyen zseniálisan ugrik, zsákol, dob, tényleg mindent elismerek, soroljátok, de nem okos játékos, amit már többször bizonyított. Tavalyelőtt például sírásig rágta a körmét, amikor a Detroit szopatta őket, majd következő évben a Spurs a döntőben. A Cavs megvette Ben Wallace-t, ami nem bizonyult nagy vásárlásnak, legfeljebb két egészen idióta kinézető játékossal állnak fel otthon. A Cavsnak még mindig nincs játéka Lebron hiányára, mert hiába dob 30 pont felett, ha egyszerűen nem nyernek vele. Nincs csapat mellette/mögötte. Az idei 4 meccsükből kettőn nagy különbségű győzelem volt, kettőn párpontos (2:2). Agent Zerónak kell szurkolni, mert kurva jó a blogja, és zseniális a csávó.
Jelenlegi állás: 1:0


Nyugat,

ahol minden párharcból kikerülhet a bajnok. Lakers? Suns? Spurs? Hornets? Őrület, csak kapkodom a fejem.

LA Lakers (1) vs Denver Nuggets (8) 4:1
Itt játszik az alapszakasz MVP-je, a Győzelemre Született Kobe Bryant - nem is kellene sorolni a továbbiakban. A nyugati konferencia győztese sima 4:1-gyel haza zavarja a szép arcú Carmelo Anthonyt és a csodálatos crossover királyt, Iversont. Egyszerűen jobban összetette őket Phil Jackson, akinek a nevéhez fűződik a szezon legjobb trade-je: Pau Gasol! Féltettem a spanyolt, de megmutatta, tökös csávó, és mivel nem neki kell húzni a csapatot, ezért nyugisabb is. Ja, és a kispad. Jelenlegi állás: 1:0


New Orleans Hornets (2) vs Dallas Mavericks (7) 4:3
E párosítást látva fel kell tennünk a kérdést, melyik a színesebb lufi. A Dallas többször bizonyítta, hogy kipukkadnak. Ezek közül a tavalyi volt a kedvencem, amikor Dirknek úgy adták oda az alapszakasz MVP-címet, hogy már tévén nézte az igazi csapatokat. Megint bevásároltak, most Jason Kidd jött, aki szegénykém egészen borzalmas dolgokat mutat. A topcsapatok ellen szánalmas mutatókkal rendelkeznek, ráadásul Kidd-del egyáltalán nem azt játsszák, amit kellene. Lassan pattogtatnak, rossz nézni. Ja, és engem kiborít Dirk hülye ziccere. Chris Paul pedig MVP-várományos, nem picit játszott jól az alapszakaszban, szerencséjére hű társa Chandler 10-ből 9 passzt bezsákol. A Hornetsnél pedig ott van a volt Lakers-játékos, Byron Scott, aki a NJ Nets-cel is megmutatta annak idején, mit tud. Jelenlegi állás 1:0


San Antonio Spurs (3) vs Phoenix Suns (6) 4:3 vagy 3:4

A legjobb párosítás. Mondanám, hogy taktikai csata lesz, de akkor D'Antoni sírva-toporzékolva biggyesztené le a fülét, mert annyira nem érzem az erőt benne. Vajon a hazai pálya dönt itt? Mert a Spurs képes elveszíteni a hazai meccsét, de idegenben is életveszélyes.
Spurs győzelem:
-Spurs playoff tapasztalata
-támadásban: Duncan, Ginobili, Parker
-védekezésben: A Világ Leggusztustalabb Védője (Bowen), Ginobili, Kurt Thomas, Oberto
-kiegészítők: Finley, Oberto, Kurt Thomas, Berry
- Horry clutch shotjai!!!
Suns győzelem:

-O'Neal+Stoudemire uralma a palánk alatt
- Nash-t nem aprítják fel Bowenék
-támadás: O'Neal, Nash, Stoudemire, Barbosa, Grant Hill,
-védekezés: Diaw, Bell
-kiegészítők: Giricek, Bell
- ha képesek kitalálni valami taktikai választ O'Neal faultproblémáira
-mernek-e váltogatni az óriások és a small ball között
Jelenleg: 1:0

Utah Jazz (4) vs Houston Rockets (5) 4:3
A hétmeccses sorozaton T-Macék elvéreznek, mert ez a kamionsofőrökből és mormonokból álló keret ezer éve ott van a végén Jerry Sloan miatt. Lássuk be, egy zseni az az ember. Ha valaki régóta figyeli az NBA-t, akkor emlékszik minden idők legundorítóbb postására, Karl Malone-ra és minden kosaras rémálmára, a rövid gatyás Stocktonra, aki mellesleg az NBA egyik legjobb irányítója volt. Mit tudtak? Amit most: 2:2-zni, ami nem egy nagy dolog. Boozer, Kirilenko, Okur, Demi Moore párja, Ashton Kutcher, pfff, de legalább ott van Deron Williams, akit lehet szeretni. A Houston idén 22 győzelmet aratott zsinórban, mindezt Yao nélkül. Szerintem jót tesz az óriási kínai kiesése, bár anyagilag kurvára nem, mert egész kína NBA-meccs nélkül marad. Innen tök mindegy, ki jut tovább. Nem szimpatikusak. Jelenlegi állás: 1:0

 
Emlékezzünk meg erről, mert a Jazzt így jó látni

Itt pedig lehetőséget adunk mindazoknak, akik hisznek a Torontóban, hogy bajnokot csináljanak belőlük:

2008.04.21. 14:15 vl | 23 komment Címkék: nba playoff

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr70434727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darker_ 2008.04.21. 15:50:22

Nos, jött a beígért poszt, jöjjön a kommentár is, szép rendben:

Billups: talán túlzásba estél, egyáltalán nem rosszak a karrierstatjai, a detroitiak meg főleg nem :). Ráadásul nem véletlenül hívják odaát (őt is) Mr Big Shot-nak.

Sixers: éppenséggel csapatszinten emelik ki őket rendszeresen, van ott még a két Andrén kívül is kraft. Persze meglepetés volna a továbbjutásuk.

Cavs és James: mintha végül mégiscsak a sírdogáló James és csapata döntőzhetett volna az őket "agyonszopató" Pistons helyett. Elgondolkodtató, nem? ;) James amúgy valóban csapata kulcsa, nélküle a Cavs a rájátszásért is csúszó-mászó keleti középcsapat volna. A túloldal: Butler, Jamison, Arenas, fajsúlyos hármas :).

Az, hogy Kidd "egészen borzalmas dolgokat mutat", ugyanígy lufi, nincs alapja. Annak már inkább, amit az NBA1.hu egyik bloggere is kiemelt: Kidd atletikus, leszaladós csapatjátékban a legjobb, nem indít nála jobban senki. A Mavsben ehhez képest sokszor csak a labda elindításáig jut, ami "értékes erőforrások durván elhibázott felhasználása". A NOH-nál pedig ne feledjük a ásik All-Star, David West szerepét sem.

Suns-Spurs: olyan, mint a meteorológia meg az Einstein által említett másik kutatási terület: túl sok a változó, sosem lesznek tudomány :). Annyi a pro és kontra, hogy abszolút az aktuálisan jobbnak bizonyuló döntéseken múlik majd a dolog (ld. Duncan-tripla, Nash-tripla, Ginobili-ziccer...). Oberto azért nem egy védőász, Horry-t meg már szívesen elfelejteném. :)

Ami pedig az utolsót illeti, hát...lehet Boozert lenézni (sokan teszik), de mégiscsak stabil 20/10-es játékos, mögötte a liga egyik legjobb irányítójával (D-Will), a "streaky" ám sokszínű Kirilenkóval, és az egyre agresszívebben kosarazó Okurral (-rel?). A Houstonnak pedig csak a kárörvendők szemében tehetett jót a másik franchise-player kiesése...Kína pedig valóban playoff-player nélkül maradt, de az NBA azért nem hanyatlott le teljesen. ;)

P.S. Azért Malone-t undorítónak nevezni érdekes. Sokat könyökölt a lepattanóval, de túlzásokba azért ne essünk.

Air Wolf 2008.04.21. 16:36:57

A Jazz-Bulls videón Jordan ellöki Russelt (csak úgy tudta lerázni). A bírók persze nem fújták be. Tipikus szupersztár bónusz esete.

stormerzeuger 2008.04.21. 17:27:06

A division és conference bajnokok jöhetnek számitásba. A Lakers nagyot huzott a Gasol-lal, szerintem LA megnyeri az NB-t az idén.

halamita 2008.04.21. 21:12:05

A bejegyzés írójának stílusával ugyanaz a két problémám van, mint Tőrös Balázséval: először is bevallottan az érzelmeire hallgat, másodszor pedig a szakma (kosárlabda ill. újságírás) iránti alázatnak sok nyomát nem lehet felfedezni írásában. Az előbbivel van a kisebb gond, esélylatolgatásnál a részrehajlás gyakorlatilag elkerülhetetlen, viszont ha az ember meg akar győzni valakit saját igazáról, szerencsésebb véleményt prezentálni, mint attitűddel dobálózni - merthogy az utóbbi jóval súlytalanabb. A fennhéjázás már komolyabb gond az én értékskálámon. A hozzáértés (bennfentesség) látszatát keltő anglicizmusok, a "csak úgy odavetett" megjegyzések (lásd pl. a Darker által is felhánytorgatott Malone-os "gondolatot") és a lazaság érzetének megerősítését célzó szleng- és vulgáris kifejezések csak ideig-óráig képesek palástolni a fenti sorok szerzőjének felszínes fogalmi és stiláris ismereteit. Ez van. Ezektől eltekintve egyébként nagyjából hasonló eredményeket várok, talán azt kivéve, hogy a San Antoniót komolyabb - a sportág csínját-bínját jobban ismerő/tudó/alkalmazó - csapatnak tartom, amelyik a hazai pálya előnye mellett még az egymás elleni (play-off) párharcok elmúlt évekbeli kimenetelére is apellálhat (nem elhanyagolandó lélektani tényező!).

gami977 2008.04.21. 22:36:49

Bocs, de ez kb. egy olyan szintű írás, amit az nba1.hu BÁRMELYIK fórumozója összerak fél óra alatt (ha nem tud gépelni, akkor is max. 1 óra). Jobb stílusban, magasabb kulturáltsági szinten. Az indexre nézve szégyen, hogy ilyen megjelenhet, pláne főoldalon.

sircharles 2008.04.21. 22:55:20

(Szia Gami) Először nem kommenteltem pár napja, de ez most már tényleg idegesítő. Nem is tudnám kiszemezgetni a hülyeségeket, mert hosszabb lenne, mint az eredeti... :( Tényleg. Sajnálom, mert tényleg baromi jó lesz ez a playoff :)

sircharles 2008.04.21. 23:10:11

Azért pár alapdolog az olvasók kedvéért:
- az NBA-ben nem vesznek senkit szezon közben, csak cserélnek
- Billups-os mondat abszolút NO COMMENT :(
- a Sixers-nél meg lehet nézni Andre Miller ide teljesítményét és akkor nem írunk sületlenségeket
- Bosh szintén NO COMMENT :(
- James is nevetséges, mi az h nem okos??? ezt nem értem, ennyi erővel nem sok okos játékos van a ligában (és tavaly mintha a Detroit sírt volna miatta, nem?)
- Phil Jackson-nak semmi köze a Gasol-cseréhez, Mitch Kupchak-nak annál inkább
- Byron Scott az edző (csak mert a cikkből nem derül ki)
(Oberto legalább megkerült, mert kétnapja még Duncan-Scola párossal volt a Spurs :) )
Engem a részrehajlás annyira nem zavar, de sok kurvázás és hozzánemértés annál inkább :(
Jó szurkolást!

orosz úr a régmúltból 2008.04.22. 00:16:36

leírja a saját véleményét. ez a blog.
há méne tunná meg bármelyik fórumozó könyörgöm, kapjá má a fejedhez hát ez nem szépirodalom! szórakoztok itt a hülyeségeitekkel, az ilyen okostojás hozzászólásokért annyira kár, nem érdemel még ennyit se mint EZ ITT.

popovich 2008.04.22. 02:14:06

hú de rossz cikk.nem lennél ennyire biztos a celtics-ben.

popovich 2008.04.22. 02:14:43

lennék

sammydavis 2008.04.22. 08:28:20

orosz úr, neked is van valami igazad, ez egy blog, és nem szépirodalom, de attól még lehet kulturáltan írni. A sircharles, halamita, darker_ trió által leírtakkal messzemenően egyetértek. És mellesleg a bball.hu-n is olvasható beharangozó, sokkal kevesebb szubjektivitással és sokkal több tény ismeretével...

halamita 2008.04.22. 08:28:56

Orosz úr!
Tudja, de - gami977-el egyetértésben - az Index renoméját rontja, ha egy ilyen színvonalú írást felenged a főoldalra. A cikk/blog/poszt írójának se kellett volna mást tennie, mint hogy figyelembe veszi, a szövegét olvasni fogják, ha már felteszi a netre (és főleg, ha az aztán kikerül MO egyik legnépszerűbb hírportáljára), és köztük olyanok is akiknek van némi közük a kosárlabdához meg a publicisztikai stílushoz.
(zárólejes megjegyzés: a lesajnált Cleveland és az unszimpatikus Utah egyaránt 2:0-ra vezet...)

Maestro 2008.04.22. 08:56:21

srácok, van valami netes hely, ahol lehet nézni a meccseket?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.04.22. 09:33:25

Na Utah v. Houston 2-0 Cleveland - Washington 2 - 0 :)
Hajrá Utah, ti kellettek a Lakers ellen nem a Houston :D

darker_ 2008.04.22. 11:51:08

Maestro: nézd meg a myp2p.eu honlapot, ott találhatsz erről infót bőven!

hhatvan 2008.04.23. 07:53:44

Lakers-Utah és Spurs-Hornets várható a 2-0 -ák után. Szerintem mind a két "nagy"-nak komoly problémái lesznek.

orosz úr, jelenleg 2008.04.23. 21:11:50

értem én azt persze de nem az index főoldalas blogajánlója kell, hogy meghatározza egy írás milyenségét ugye? ha a blogja ilyen akkor majd az index eldönti, hogy rontja-e a renoméját.
publicisztikai stílusban meg majd írnak sajtóterméknek a hozzáértő kosárlabdázók.
azért mert a sok bloggerkirály a SZCÉNA ölelésén cifra körmondatokba csomagol minden tőmondatnyi gondolatot ne kelljen már magát elszégyellnie csak mert ő úgy ír blogot ahogy akar és lehet!
(tessék ezt még én is megtudom, pedighát...)

azon gondolkodom, hogy megkellene még egy kicsit égetni is!:D
majmögtanújja! A ÖNJELŐT PUBLICISZTIKUSSÁGOSOKKAL NINCS KEKECKÖDÉS!

Atisss 2008.04.24. 00:00:25

kibaszott jó a poszt.

hate malone! the mailman doesn't deliver on sunday. :)))

amúgy Jordan is beismerte pár évvel később a slamban, hogy "okay. it was a push" de szvsz bryon "don't call me byron" scott ha nem akar elesni, akkor nem esik el. rajta volt a seggén Money keze de nem volt az akkora lökés... így volt igazságos.

keep up the good work :)

darker_ 2008.04.24. 00:06:18

Jó lesz az Russelnek is. ;)

darker_ 2008.04.24. 00:11:49

Egy szó mint száz: én örülök ennek a blognak, és ha valamivel nem értek egyet, vitatkozom kommentben - szerintem ezért van a blog. A pontatlanságok meg javulnak idővel, ne aggódjatok.

Személyeskedés meg degradáló jelzők dobálása helyett igazán megírhatnátok is, hogy konkrétan mivel nem értetek egyet. (Akinek nem inge...)

A párharcokhoz meg további jó szórakozást kívánok! ;)

vastudo 2008.04.29. 14:51:03

A kamionsoforok es mormonok netto hulyeseg, foleg, hogy a Jazzben egyetlen mormon sincs.

A tobbi tevedest mar leirta mindenki mas.

vastudo 2008.04.29. 15:15:19

A masik meg... milyen mar hasraesni a Lakerstol, mikor kaptak egy nagyon jo magasembert egy marek uveggyongyert cserebe? Igy masnak is ment volna...
süti beállítások módosítása