Teljesen hülye a Szövetség vagy a BSE

BSE - MIZO PÉCS 2010 64-83
(15-16, 19-25, 15-22, 15-20)
Városmajor, 500 néző. V: Bodnár, Gál J.
BSE: CASTILLO 18, Fűrész D. 4, Vida 6, IMBERGEROVÁ 15/15, Aties 10. Cs: Horváth E., Kiss G. 3/3, Zsovár 8/3, Vincze V., Forray. Edző: Farkas Sándor
PÉCS: IVÁNYI 14/6, Fegyverneky 13, SOMOGYI A. 13/9, PODRUG 15, Graziane 4. Cs: Krivacsevics 9, Richter 3/3, VAJDA 12, Kopácsi, Kováts N. Edző: Rátgéber László
Az eredmény alakulása. 3. p.: 0-4. 7. p.: 11-6. 12. p.: 15-19. 14. p.: 28-21. 22. p.: 34-46. 25. p.: 37-52. 36. p.: 54-77


A Városmajorban mindig jó meccset játszik a két csapat, ilyenkor a jegyárak is felmennek (1500 a felnőtt, 1000 a diák), mivel egy ketrecnyi pécsi drukker érkezik. Rátgéberrel nagyot interjúztam, amiből egy maradandót emelnék most ki: "A jó játékos bedobja, a rossz kihagyja és van, aki el sem dobja. Na, az minek van a páyán?"


(Fotók: Valuska Gábor)

Rögtön egy brékinggel kezdődött a meccse: Tvrtko nem volt ott, plusz a gyereke sem labdázott a pálya közepén! Juéééé!

Az 1. negyed borzalmas színvonalat hozott: a pécsiek kirúgdosták a labdát, gyenge volt a védekezésük, a bírók összevissza fújtak. A BSE-ből a Castillo volt értékelhető, a center viszont valami borzalom. Biztos az utazás miatt.



A 2. negyedben a Pécs még szarabb volt, egymás után három trojkát szoptak be, alapvonali 1:1-eket nem tudták kivédeni, támadásban meg hajigáltak, hiába forgatta a sort Rátgéber. A BSE ugye elsült, de nagyon jól csinálták az 1:1-et. A Pécsben ekkor Iványi hozott egy ziccert meg hármast. Az új igazolás, Richter abban a néhány percben jól szervezett, dobott egy trojkát is, majd egy indításnál kicsit aláléptek (ronda jelenet volt), rögtön le is cserélték. Nem tudom, mi lett vele.

A 3. negyedben a Pécs keményebb védekezésre váltott, aminek meg is lett az eredménye. A két csapat közti különbség 15 pontosra nőtt, a vendégek javára. Továbbra is sok techinkai hiba volt, a bírók bénák voltak. Ebben a szakaszban a BSE sok támadólepattanót szerzett, de támadásaik erőtlenek és esetlegesek voltak, hiába üvöltözött Farkas Sándor (mint a farkas - ez annyira Nemzeti Sport-os lett volna). Pécsi oldalon Vajda nevét érdemes kiemelni, aki határozott védekezésével nagy hasznára volt csapatának, támadásban is remekelt. Rátgéber tanítványainak védekezését dicséri, hogy a harmadik negyedben mindössze három személyi hibát fújtak be ellenük, bár a 2-ban is kevés faultjuk volt, de akkor nem védekeztek. 49-63-mal fordultak a csapatok. Füzy Ákos, pécsi másodedző reklamált a bíróknál a fura ítéletek, és a hazaiak néhol durva védekezése miatt.



A 4. negyedben a Pécs ott folytatta, ahol pár perccel ezelőtt abbahagyta. Hamar kialakult a 20 pont körüli különbség (54-75) a két csapat között. Kubai légiósainak köszönhetően a BSE még fel tudott zárkózni 10 pontra, de ennél többre nem futotta erejükből. A baranyaiak és a válogatott motorját, Fegyvernekyt sérülés miatt le kellett cserélni. Az utolsó percekre már Kopácsi és Kováts Nóra is pályára lépett. Vajda Anna volt ekkor is a mezőny egyik legjobbja. A két csapat közti különbség főleg védekezésben mutatkozott meg.

A meccs szépe: Fűrész Diána.

Zöld asztal:
"A párharcnak mindenesetre nincs még vége, mert a BSE megóvta a találkozót. A hazaiak szerint a Pécs jogosulatlanul szerepeltette a német Dorothea Richtert, mivel a mérkőzés időpontjában még nem rendelkezett érvényes játékengedéllyel." Forrás: nso.hu
Volt utójáték is a mérkőzés kapcsán, mert a BSE óvást jelentett be Dorothea Richter jogosulatlannak vélt szereplése miatt, ezt a tényt a csapatkapitány rá is vezette a mérkőzés jegyzőkönyvére. Koronics András technikai vezető elmondta honlapunknak, hogy klubunk éppen az ilyen esetek egyértelművé tétele érdekében már előzetesen írásos állásfoglalást kért az MKOSZ Versenybizottságától, hogy játszhat-e a német játékos. Ez az állásfoglalás pedig kimondja, hogy nincs akadálya Richter szerepeltetésének. Az óvás egyébiránt akkor tekinthető véglegesnek, ha az előírt óvási díjat is befizeti a BSE. Forrás: mizopecsbasketball.hu

Hihetetlen, hogy minden évben eljátsszuk ugyanezt a szituációt: a Pécs/Sopron az Euroliga miatt elhalasztja a meccsét, vmikor bepótolják, amikor már páyára lép az új igazolás. A meccs előtt persze kikérik a szövetség véleményét, aki mindig rábólint, hogy mehet. A meccs előtt az ellenfél sem problémázik természetesen.



Beszéljünk Richterről, aki alig játszott (egy trojka), mert egy elég csúnyán aláléptek, ami miatt szétment a bokája. A Pécs nyert 20 ponttal. Persze, a szabályokat tartsuk be - igaza van mindenkinek ebben. Jogosulatlanul ne játsszon senki. (És az igazi sportemberek kedvéért jegyezzük meg, milyen szánalmas a BSE próbálkozása. Nem ezen múlt.)

De miért ilyen töketlen a magyar szövetség?


Köszönet Takács Marcinak a segítségért!

2008.03.07. 11:05 vl | 8 komment · 1 trackback Címkék: magyar pécs női nb1 bse rátgéber lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr95369136

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cheap sex toys 2018.05.16. 19:11:33

Újra forog a mókuskerék - Lexy blogja - nem mindennapi ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viduci 2008.03.07. 12:36:09

Szia
Hát kicsit nem pontos az ügy. Kint voltam , láttam az esetet.
"majd egy indításnál kicsit aláléptek (ronda jelenet volt), rögtön le is cserélték. "
Nem aláléptek , hanem kiütötte a kezéből a labdát Castilo , és a labdára lépett rá. / különben ronda volt /
A másik észrevételem .
A hazaiaknak mégcsak védekezése sem volt , emhogy néhol durva védekezése ! A seggükön vették a levegőt .
A harmadik észrevételem. Sokkal előrébb jutna a pécs nemzetközileg is ha nem óvnák őket mint a himestojást , ha a bajnokságban is lenne ugymond egy kis kemény védekezés , mint nemzetközileg.
A 4. óvni ha igazuk van ha nem fölösleges egy ilyen mecs után .

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2008.03.07. 12:46:34

tényleg úgy láttam, h aláléptek. bár közben biztos elkaptam a szemem, annyira durva volt.
védekezésük nem volt, ütöttek-vertek.
senki nem mondta, h védeni kell a pécset. de sajnos a bíróink messze nincsenek euroliga-szinten.

Kampec 2008.03.07. 15:09:54

labdára lépett rá tényleg, és a szerelés is tiszta volt, amitől a lába került... nagy pech.

viduci? mégis mivel óvták a Pécset a bírók? persze én más szemszögből nézem, de alapvetően ezek a magyar bajnokik sérülésveszélyesebbek, mint bármely keményen védekező euroliga csapat ellen játszani... ha képzetlenebb, bénább játékosok nagy vehemenciával játszanak, sokkal több a szándékos vagy vétlen szabálytalanság. Fegyverneky válla is ilyen miatt sérült meg amikor palánk alatt kosárra dobás közben meggyepálták ketten. 2+1 lett, mivel persze labdához közük nem volt, csak épp Zsófi tanyázott hatalmasat a dobás után és lett pihentetve az eset után már. De ilyenből számtalan volt a meccsen, teljesen elkésett mozgás, védekezés, amiből csak lökés sikeredik.

Az óvás: nem fogják befizetni a díjat, csak a szájuk járt, ugyan halasztott meccs volt, de nem tavalyról, hanem márc 2-ről all star gála miatt, a legelső meccs időpont szezon előtt még nem halasztva lett, hanem módosítva, már jó előre, ennek ellenére ki lett kérve MKOSZ véleménye, hogy akkor ez márc 2-ről halasztott meccs, és nem tavaly mittomén mikorról, azt mondták igen. A BSE mindenesetre elérte, hogy tv rádió mikor bemondta a meccs eredményt mindenhol hozzátették, hogy na de a BSE megóvta a meccset jogosulatlan szerepeltetés miatt, így kevésbé fájó a vereség talán? :)

Viduci 2008.03.08. 08:38:44

Ne értsetek félre, én is más szemszögből nézem a kosármérközéseket mint ti. Nem vagyok Bse szurkoló. Szimpatikus a Pécs is és a BSE is.
Ha lehet mondani inkább a pécsnek szurkolok hiszen ők jobban képben vannak a számomra is. Elfogult sem vagyok. Én úgylátom hogy sok esetben a holtpontokon a Pécset is és Sopront de a férfi mezőnyben pl a MAFC ellen az ilyen törtrtő karrierista játékvezetők lenditik át a holtponton. A szolnok ellen még a szolnokiak is sirtak a röhögéstől . És kik voltak a bírók ? Bizony ugyanők .Lásd szoros állásoknál a faltarányt. Aztán persze kikozmetikázzák mikor eldölt a mérközés, rányomnak a nevesebb csapatra 1-2 perc alatt 4-5 faltot a negyed végén , de azokból ugye csak 1-2 dobás van. Ez nem erre a mérközésre vonatkozik , itt faltot sem fújtak a pécsre.

BoRiSHuN 2008.03.08. 12:04:08

A valóság az, hogy a faultarány 16-15 lett annak ellenére, hogy a BSE gyenge védekezése ellenére durván és sérülés veszélyesen játszott...

Kampec 2008.03.08. 12:08:08

viduci, nem nézel elég meccset említett csapatokkal :) bár én is csak a Pécsről nyilatkozhatok... legutobb Szegeden végig nekünk volt több faultunk, volt, hogy kb. 10-el is, úgy, hogy közben a Szeged semmivel nem játszott szelídebben, mint mi, folyamatos hátulról lökések meg hasonlók maradtak sípszó nélkül. Ott RL technikait is kapott a végén, mikor Dalmát földhözbaszarintották a szegediek, amire végre befújtak egy sportszerűtlent, csak hát miért is fajulhatott el eddig a szegediek játéka ugye? mi szurkolok is addigra már rég nem a játékkal foglalkoztunk 50%-ban, hanem a bírokat szidtuk, hogy térjenek már észre, mert sérülés lesz.

total · http://www.total.hu 2008.03.10. 12:56:06

Igen, a Bse durva volt....

joy division · http://www.iancurtis.hu 2008.03.10. 13:18:39

www.youtube.com/watch?v=LaPvvtZSBS4

ezt nézzétek meg
rátgéber lászló - a nagy mágus

szerintem beszarás
süti beállítások módosítása