Elmebetegek mint én

Ha valaki kosarazott már életében, tudja, van ebben a szimpatikus játékban valami egészen különleges adrenalinfröccs, ami miatt az ember átváltozik a pályán. Hiába van 3 bíró, az egyikről biztos tudható, hogy szándékosan fúj ellenünk. Ennél csak az rosszabb, ha tudjuk, nem tudnak jól fújni. Sok ilyennel találkozni. Írjatok sok ilyet nekünk ide: zsakoljteiscsorike(kukac)gmail(pont)com

El is kezdem ide gyűjteni az élményeimet, mert 15 év utánpótlás, budapest bajnokság és nb2 után van emlékem elég. Például egyszer hatmeccses eltiltást kaptam, mert a bíró úgy látta, lefejelem az ellenfelet. Persze nem történt semmi, de a szerencsétlen tök rögtön kizárt. Mehettem a tárgyalásra a Curiába, ahol senkit nem érdekelt, mit mondok. És hogy az állítólag lefejelt mit mond. Kobe-nak és Shaqnek ilyen problémája nincs.

Sajnos igazi botrány nem történt, csak kizárták Kobe Bryantet +25-nél. Mondjuk karrierje során először. Szerencsére a bíró érezte, hogy gyorsan ki kell zárni a Los Angeles sztárját, hiszen ekkora különbségnél megmutathatta, mennyire tökös legény.

 

Shaq O'Neal meg az új körülményeket bírja nehezebben. Mondhatjuk, hogy csupán lekésett a védőpozícióról, de szerintem azt sem tudta, hol a labda. NB2-ben rögtön kizárót adtak volna érte, és mehetett volna magyarázkodni a Curia utcába.

 

2008.02.25. 21:01 vl | 7 komment Címkék: kobe bryant shaquille oneal

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr67354336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kampec 2008.02.25. 22:05:10

www.youtube.com/watch?v=HSQwvsDw2sI

(magyarországon a videó nem bizonyíték egyébként, derült ki az eljárás során, mivel nincs bennt a szabályzatban, hogy felhasználható lenne)

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2008.02.25. 22:17:54

kint voltam ezen a meccsen, mint pécsi drukker, és egyszerűen nem értettem, hogy nem vették észre. és a vicc: rátgéber utána hozta a szokásos+szükséges műsort és a balek nem mert neki technikait adni. ennyit róluk.

anonimusz 2008.02.25. 23:22:07

általános ökölszabály, h a bíráskodás színvonala erősen korrelál a játékosok nívójával. közérthetőbben: ha nem tetszik a bíráskodás színvonala, játssz jobban, az nba-ben már jobb bírók vannak.

SMFB 2008.02.26. 06:46:24

Sohasem azzal volt bajom, ha rosszul fújtak. Az borított ki, ha nem egyformán. Ha a hasonló helyzeteket eltérően ítéltek meg, hol elengedték a lépéseket, hol nem, hol figyeltek a 3 másodpercre, hol nem, hol lefújták a testtel való érintkezést, hol nem, hol lefújták a prakket, hol meg nem. És ezt mindkét pályán lévő csapattal szemben elkövették. Röviden: ha nem lehetett hozzájuk alkalmazkodni a játék során.

blacklord 2008.02.26. 08:46:06

Abszolút egyetértek, én is csak zsenge fiatalkoromban idegeskedtem, ha túl agresszív játékot engedtek a bírók, de már jó ideje én is csak az utálom, ha nem arányosan ítélkeznek. Ugyanakkor szinte minden játékostól láttam már teljes mental breakdown-t, amikor egy teljesen egyértelmű szituációban nem volt képes belátni (magamtól is, bőven), h ez most bizony (fault, lépés, kétszerindulás, ...) az volt.
Az örökzöld amúgy az, hogy a pampogás mindig önpusztítás - nagyon kevés bíró van, aki egy beszólás után nem fújja be még a nagy semmit is. Ettől az illető még idegesebb lesz, még jobban beszól, a még nagyobb semmit is befújják... Majd jön a pad. Ebből fizikai törvényt lehetne írni lassan, annyiszor láttam már (még magamtól is :-s).

Peppone Botazzi 2008.02.26. 09:12:35

Tényleg már csak az a legszebb a dologban amikor az ellenfelem nyugtatott, hogy hagyjam a picsába nem éri meg, mert a bíró azt sem tudja hol van. Ez aztán összehozza a két csapatot és az együtt röhögésből már már minta fair play játék lett :D

greggrant 2008.02.26. 09:46:00

Na, a videókhoz: :-)
Bryant-nél nagyon-nagyon könnyű szívvel fújta be a két technikait a bíró, kíváncsi lennék, mi volt a háttérben :-)
O'Neal csúnyán lekésett, de ilyenért nem adnak eltiltást azért, főleg nem egy NBA-ben. Itt meg még figyelembe kell venni, hogy nem ugyanaz egy 100 kilós játékossal ütközni, mint egy 145 kilóssal :-) Utóbbi esetben kicsit nagyobbnak tűnik az ütközés... egyébként meg megkapta érte a flagrant foul-t.
süti beállítások módosítása