Mindent Kiddért és a bajnoki gyűrűért

Az NBA-ben lezárult az utóbbi évek legizgalmasabb átigazolási időszaka, amiben a nyugati konferenciában lévő élcsapatok olyan bevásárlást tartottak, amilyet csak a Real Madrid szokott. Jason Kiddet nyolc embert érintő kontraktussal hozták el, O'Neal ehhez képest ingyen érkezett Phoneixbe. Mindenki bajnokságot akar nyerni. Wild wild west.

Az All Star Weekend után vagyunk, aminek az egyetlen érdekes kérdése az volt, Jason Kidd megy vagy marad. És ment. Az utóbbi években rendre kifulladó Dallas Mavericks-nek és Dirk Nowitzkinek így egy újabb, talán utolsó lehetősége nyílik a bajnoki cím megszerzésére. Ráadásul nem is kevés.



A többnapos találgatásokat egy elég erős szerződéssel zárták le a felek február 19-én: Dallasba érkezett Malik Allen, Antoine Wright, cserébe megkapták a már majdnem visszavonult Keith Van Hornt, Devin Harrist, DeSagana Diopot, Trenton Hassellt, Maurice Agert, plusz 3 millió dollárt és a 2008+2010 draft első körének választási jogát. Az All Star előtt már felmerült az üzlet, de Devian George élt a Larry Bird-joggal, és mivel utolsó évét tölti a dallasi szerződéséből, joga van vétót emelni: utálta is Dallas. Már szinte mindenben megegyezett egymással a Dallas Mavericks és a New Jersey Nets: az egyezség szerint a Nets Kiddért és Malik Allenért cserébe megkapná Devean George-ot, Devin Harrist, Jerry Stackhouse-t, DeSagana Diopot és Maurice Agert a Mevrickstől.

A TELJES ELEMZÉS AZ INDEXEN>>

2008.02.20. 11:37 vl | 2 komment Címkék: nba trade jason kidd dallas mavericks shaquille oneal pau gasol phoenix suns losangeles lakers

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr56346909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogesz 2008.02.22. 15:00:19

"Az utóbbi években rendre kifulladó Dallas Mavericks"

jamegpersze ezis, 2006-ban döntő, előtte ...

tavaly kifulladt, de az nem "utóbbi évek"

valuska 2008.02.22. 15:08:23

2006: döntő? 1977 óta ők kaptak ki először 2-0ról.
2007: első kör
utóbbi évek?
süti beállítások módosítása