(női) Lettország - Brazília 79:78

Valdemoro mellett Jekabsone-Zogota is magára talált, és így a kiválóan játszó lett válogatott meglepetésre legyőzte a brazil csapatot a torna eddigi legfordulatosabb, legizgalmasabb és legszínvonalasabb mérkőzésén. Az elején a dél-amerikaiak mentek 10 ponttal, az első negyedet hozták is 23:14-re, ekkor úgy tűnt, hogy sima lesz, de innentől kezdve minden további játékrészt a lettek nyertek. Jekabsone végre úgy játszott, ahogy tud, és folyamatosan csökkent a különbség. Félidőben 36:31-re (ekkor a lettek 1/12-nél tartottak távolról!), a 3. negyed végén pedig 59:57-re, de még mindig a braziloknál volt az előny.

Az utolsó két perchez viszont már 74:70-es lett vezetéssel értünk, innen viszont a brazilok egy duplával és 2+1-gyel visszavették a vezetést, de az igazi izgalmak még csak ezután jöttek: 74:75-nél, 25 mp-cel a vége előtt az addig 0/3-at dobó Kublina vágott be egy trojkát, de erre 7mp-cel a lefújás előtt a brazilok szintén triplával válaszoltak. Időkérés, félpályáról jönnek a lettek, iszonyatos blokkok és szenvedés árán bepasszolták a labdát Jekabsone-nak (összesen 24 pontig jutott), aki 1-1-ben megverte emberét (tán még faultolták is, de ilyenkor már nyilván nem fújnak), és be is fejezte egy döcögős ziccerrel a támadást 2,7 mp-cel a  vége előtt. Újabb időkérés, ezúttal a brazilok dobják be félpályáról a labdát. El is jutnak egy 4-5 méteres dobó"helyzetig", de az lejön a gyűrűről, így nyernek a lettek! (Statisztika) Most sajnálhatják, hogy csúnyán kikaptak a fehéroroszoktól korábban. Viszont a brazilok a kiesés szélére sodródtak, 3-ból hármat vesztettek, és mindkét orosz válogatottat meg kell verniük, hogy maradjon esélyük a 8-ba jutásra.

2008.08.13. 10:50 bzsozsi | Szólj hozzá! Címkék: brazília női lettország

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr77613890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása