Kobe miért nem MJ23?


Forrás: nba.com

A Lakers megnyerte az ötödik meccset, aminek igazán már nincs tétje, ez a Boston a hazai 2 meccséből egyet meg fog nyerni, mert ilyen a lebonyolítás rendje. Mindenki tudja, hogy a hazai pálya előnyét rögtön el kell venni, mert akkor még ki is lehet kapni Los Angelesben. Ez nem sikerült.

A Lakersnek ez tanulságos elbukás lesz, amiből a jövő évi döntőre jobban felkészülhetnek, mert az látszik, hogy milyen erős csapat született it, és még jön vissza Bynum.

Kobe miért nem hasonlítható MJ23-hoz? Mert nem érezte az első meccseken, hogy ha nem megy a csapatnak, akkor neki kell agresszívan támadnia, hogy neki mindenkit ki kell pontoznia, hogy folyamatosan a büntetővonalon kell állnia. Az ő játéka a 2+1 kell legyen (ma éjjel 5/7). Ha meg 2-3 ember védekezik rajta, akkor igenis le kell tudni osztani a labdát, amihez szükség lenne persze Odom jó játékára. Az ötödik meccsen ez működött, de ez már késő.

A Vörösmarty téren a múltkor összetalálkoztam volt csapattársammal, akivel rögtön kibeszéltük, miért szar a Lakers (nincs tűz, Odom gyenge, nincs kispadról pont, Kobe nem támadja agresszívan a gyűrűt), és miért jó a Boston (Kobe elleni védekezés, a Big3-ből egynek mindig kijön ráadásul Piercenek, és a cserék is sokat tesznek hozzá).

A Lakersnek minimális, úgynevezett matematikai esélye van csak, mert Bostonban kétszer nem lehet nyerni. Ezért most csak a következőt kell behúzni. Ennyi.

Phil Jackson, a Lakers edzője: "Agresszívan és keményen játszottunk, ha nem is mindig okosan. A Celtics 12/1-es győzelmi mérlegnél tart otthon a rájátszásban, nekünk pedig még kétszer kellene nyernünk Bostonban úgy, hogy NBA-döntőben még soha senki sem fordított 1-3-ról. Mi azonban elég fiatalok és elég buták vagyunk ahhoz, hogy megcsináljuk."

Doc Rivers, a Celtics edzője: "Letörtek és dühösek a fiúk, mert azt hitték, hogy meglesz ma a bajnoki cím. Egész évben azért küzdöttünk, hogy pályaelőnyünk legyen a rájátszásban, holnapután azt kell majd érvényesítenünk. És hogy miről beszélgetek a Los Angeles-i meccsek közben a kettővel arrébb ülő Jack Nicholsonnal? Hát golfról. Általában elmeséli, hogy mennyit ütött aznap, én pedig azt mondom neki, hogy nem hiszem el." Forrás: mti

2008.06.16. 08:53 vl | 15 komment Címkék: 2008 nba final boston celtics playoff los angeles lakers

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr29522421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobotutu 2008.06.16. 11:20:58

A Garnett vergodest magyarazza meg nekem valaki kerem szepen. Mi a gondja, ki bantotta? Az egesz meccset vegig fuckozza, de energia nincs a mozgasaban. Ezen a meccsen az utolso percben minusz ketto-haromnal azt a lecsorgo tamado pattanot palankostul kellett volna hona ala rakni es vege a szezonnak...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.06.16. 12:54:23

Még mindig le vagyunk maradva egy meccsel uraim :(
Mindenki EB-t néz?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.06.16. 12:57:38

Hupsz én néztem el, sorry sorry :)

bzsozsi 2008.06.16. 14:36:25

Tény, h KG-n ment el. meg azon, h nem voltunk jelen a palánk alatt, Perkins ugye egyáltalán nem, KG-nek faultgondjai voltak, szegény Brown meg inkább csak lelkes, semmint jó. Gasol kedvére vigéckedhetett, és kulcsfontosságú támadókat szedtek vissza. És hogy undorítóan kicsinyeskedjek is: Bryant utolsó zsákolása előtti labdaszerzése, hát...

dönci 2008.06.16. 16:37:42

Nem azért fog nyerni otthon a Boston két meccsből 1et mert ilyen a lebonyolítási rend, hanem mert nem fogják engedni. Év elején mindenki ismerte a lebonyolítást, ezért melóztak annyit. és ha magamtól nem is annyira drukkoltam volna a Bostonnak, most azért párszor Török Péter orra alá dörgölném ezt a szitut, mert annyiszor kevesen írták le a Bostont mint ő...
Mindegy, ne igyunk előre, azért nem lesz ez olyan egyszerű, de most a Bostonnak ál a zászló.

füligjimmy 2008.06.16. 17:29:20

Török Péter minden adásban elismeri, hogy tévedett, de az vesse rá az első követ, aki tényleg elhitte, hogy egy sebtiben összerakott csapat megnyeri a bajnokságot. A keleti konferencia rájátszása is igencsak nyögvenyelős volt, nem biztos, hogy nyugatról bekerültek volna a döntőbe. DE én azt érzem, hogy sokkal jobban akarják ezt a győzelmet, mint a Lakers, és főleg ebben nőttek föléjük.

flimo13 2008.06.17. 03:32:51

Ha már a Pierce elleni labdaszerzés, najó, mondjuk ki fault, akkor az is érdekes volt, ahogy 3-4 perccel a vége elött ugyan abban a támadásban szinte semmire kapta meg Pierce és Garnett is az ötödiket.

flimo13 2008.06.17. 03:34:42

Hja Kobe meg szerintem simán be van szarva, ezelött a döntőkben ő csak második volt, ott volt Shaq, ha valami baj van. De ő kiutálta, folyton azon veszekedett vele, hogy ő a jobb. Most tessék, itt van a nagydöntőben Gasollal, és mi van, ha mégse annyira jó, és nem volt igaza? Érdekes dolgok játszódhatnak le a fejében.

SP33 2008.06.17. 08:32:55

Jimmy! Török Petyával nem az a gond, hogy tévedett (és tényleg jó arc, hogy be is ismeri) hanem az szvsz, hogy mindenféle valótlanságot kitalál, hogy igazolja az álláspontját. A legutóbbi meccsen megkérdezték tőle, hogy elképzelhető-e, hogy jövőre (is) a Boston legyen a bajnok? Mire Ő: nem. (Ezzel semmi gond). De ezt azzal magyarázta, hogy Garnett és Allen (!!!) hisztis játékosok, az Allen meg egyszerűen szörnyű és össze fognak veszni azon, hogy ki dob több pontot, stb... Honnan veszi ezt T.P.? Skacok! Ki hallott olyasmit, hogy a csapattársak (akármelyik csapatukból) gyalázták volna ezt a két embert, vagy panaszkodtak volna arról, hogy nem jó velük játszani? Én soha nem szembesültem ilyen nyilatkozattal, sőt úgy tudtam, hogy abszolút csapatjátékos mind2. De ha volt már erre példa, akkor bocs, tájékozatlan voltam.

SP33 2008.06.17. 08:37:03

Ha pedig Allen esetében a Bucks-os időkre gondolt T.P. akkor abban meg nem vagyok biztos, hogy nem a Glenn Robinson, vagy a Vin Baker volt a ludas...

Whitefalcon 2008.06.17. 11:39:09

Török Péter lassan egy intézmény. Olyan, mint a Petőfi Csarnok. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de egyet nem lehet. Nem észrevenni.

Utánozhatatlan az a fikaparádé, amit le tud nyomni, és ehhez az öltözéke! A szuperbuzi stylistok hetekig melózhatnának rajta, a beszédtechnika szakértőkről nem is beszélve.

füligjimmy 2008.06.17. 13:44:33

TP valószínűleg a Miami példájából indul ki, én legalábbis ezt teszem. Duplázni hihetetlenül nehéz, idén elkerülték őket a sérülések, a keleti csoport az idén (is) gyenge, stb. Ez a három játékos kiemelkedő vezére volt csapatának, az öltözőben biztosan övék volt az első és az utolsó szó. Idén sok olyasmit lenyelhettek, amit jövőre nem fognak, és kétlem, hogy mentálisan még egyszer ennyire fel tudnának pörögni. A konferenciadöntőig sima ügynek tűnik, én mindenesetre nem örülnék, ha egy csapatnak évekig bérelt helye lenne, mint volt a Detroitnak. De ott a Cleveland, az Orlando (?) vagy a Chicago (az idei megmagyarázhatatlan pocsék szezont ugyanúgy követheti fantasztikus), sőt, az újjáépülő Detroit talán meg tudja őket állítani.

SP33 2008.06.17. 14:19:57

Ez mind oké amit írtál, egyet is értek, én csak azt kritizáltam, hogy T.P. simán rossz csapatjátékosoknak állította be őket. Erre pedig jelenleg semmilyen alapja nincs.

boboua 2008.06.17. 18:42:08

A zoldek koztudottan nem szeretnek csapatban jatszani:

upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/21/Ferrigno_as_Hulk.jpg

flimo13 2008.06.18. 03:07:58

Miamiban nem volt pl Rondo, akinek fejlődése ellensúloyzhat valamit a hármas öregedéséből. Meg azért nem annyira öregek. Miami ott rontotta el, hogy totál ugyan azzal a csapattal vágott neki a köv. szezonnak, talán Bostonban ügyeskednek kicsit. Persze ha a veteránok elmennek a padról, nagy gond lehet.
süti beállítások módosítása