Ennyi volt, viszlát Suns

Ezt nem hiszem el.

3:0 - A kíméletlen Spurs behúzott egy újabb meccset (115:99), most Phoenixben taposta el a Sunst masszív 16 ponttal.( Liveblog a meccsről.) Az elején mindenki azt hitte, ez lesz a legnagyobb sorozat, mindkét csapatnak rengeteg lehetősége van győztes játékosokat felmutatni ugyanis. A Spurs mellett az eleje óta két dolog szól: a kreatív csapatjátékuk és a védekezésük.


Éjjel Tony Parker volt az a fegyver, amire nem volt válasza a Sunsnak, ami elég fura, ha belegondolunk. 41 pontot dobott, szedett 10 pattanót és adott 12 gólpasszt, amivel hazavágta teljesen a Suns rájátszását. Láthatóan a taktikát is ráépítették, mert 40percet játszott, míg Duncan is csak 36-ot, Ginobili meg csak 28-at. A kicsi meg szétfutotta és szétdobta a Sunst.

Duncan kezd magához térni egész éves álmából (ő nagyon hasonlít Báder Marcira e tekintetben), most 23 pontot hozott egész jó mutatókkal. Playoff-csapat a Spurs. Év közben nem szórakoztatóak, viszont kellően eredményesek, míg a rájátszásban kegyetlenek.

3:0-ról még nem állt fel senki, persze miért ne a Suns legyen az első? Újra bebizonyosodott, hogy hiába elég jó irányító Nash, sajnos nincs meg benne a vezérürü szerep (könyörgöm, 7 pont?), ami playoffban elengedhetetlen. A statisztikákból egy dolog derül ki nagyon vikágosan: ez a Suns csapatként nem működik, hiszen O'Neal és Stoudemire hozza a tőlük elvártat. A Suns kezdője ráadásul sokkal többet van a páyán, mindneki 32-3 perceket játszik, míg a cserék közül csak Diaw kap ennyit, már Grant Hill is 19-cel árválkodik, az egyik kedvencünk, Giricek meg 8 percet mutogathatta magát. D'Antoni rosszul meccsel, pedig a szezon közben sokkal többet forgatta a keretet, de sajnos jött ez az edzőbetegség, hogy a rájátszásban 6 ember játsszon végig. És hirtelen lerövidül a kispad.

A Spursnél a második csere (Oberto) 24 percet kapott, a harmadik csere (Udoka) 14, majdnem annyit, mint Hill, és a negyedik csere (B.Berry) annyit, mint Giricek, és pályára lépett az ötödik csere (Vaughn) is 5 percet. Pedig egyik sem jobb játékos Giriceknél vagy Hillnél. Egyszerűen a csapat az 10 játékosból áll, bizonyos feladatokat mindenki hibátlanul meg tud oldani, amíg pihen a kezdő.

Nincs visszaút. De vajon mi lesz jövőre? Melyik posztra lehet igazolni? Ez nem nyerő csapat, akármennyire is szeretnék a szurkolók.

2008.04.26. 10:39 vl | 12 komment Címkék: san antonio spurs playoff phoenix suns

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr1442795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.04.26. 11:43:51

Ehem. Épp most akartam erről kommentezni előző posztban, hogy csúnya söprés lesz ebből :)
Bár a Philadelphia is megérdemelne egy-két dícsérő szót. Sima 4-0 Detroit győzelmet vártam, ehelyett már 2-1-re vezet a 76ers :)

popovich 2008.04.26. 12:50:30

az a 10 lepattano jo lesz 5nek is parkertol. tony for president.

mantegna 2008.04.26. 13:07:28

Az első negyed 9. percére Parker berámolt 13 pontot, kiosztott 6 asszisztot. Az eredmény 28-14.
Nem tudom Nash - aki személyes kedvencem -, milyen jó védekezésben, de az ellenfél irányítóját neki illene semlegesíteni.

Duncanről el lehet mondani bármit, biztos unalmas játékos, de 27 pontos 14 lepattanóval átlagban O'Neal és Stoudemire ellen...
A következő meccsen aztán jön Ginobili, aki ma pihenhetett, 'csak' 28 perc, olyan meccsen, ahol végig 10-nél többel mentek.
Nem szeretem a Spurst, de kénytelen vagyok tisztelni.

darker_ 2008.04.26. 16:20:51

Nashről: már a korábbi szériákban látszott, hogy nem tudja Parkert maga előtt tartani, tiszta sor. Próbálkoztak a francia csapattárssal saját kérésére (Diaw), a liga egyik híresen jó labdás védőjével (Bell) és a "hosszúságával" szintén hatékonyabbnak tűnő Granttel is. Ennyire futotta.

A másik oldalon - és ezt az amerikai közvetítésben többször is kielemezték - a liga legjobb labdás védője (Bowen) még a zárásokon keresztül is, váltás nélkül Nash előtt tudott maradni az esetek többségében. A palánk alatt sokszor keresztüljutott Nash, de Bowen végig a nyakán volt, és valahogy sokkal kevesebb brutális Ammare-zsákolást eredményeztek a visszapasszok.
Váltások, hibák, mismatchek, létszámfölények kikényszerítlése nélkül pedig oda a Suns támadása.

A védekezést egyértelműen az elzárás-leválásoknál bukták el. Az első negyedben igyekeztek nem kiváltani Parkerre a zárás után - meg is lett az eredménye. Mikor kiváltottak, Duncan szerzett könnyű kosarakat. Aztán megpróbálkoztak Duncan "üresen hagyásával" is középtávolról, ő meg sorban szórta be őket.

Ezen a mecsen (sajnos) nem volt partner a Suns. Még csak nem is a hack-a-shaq hozta a győzelmet, bár az is kegyetlen és demoralizáló húzás a Spurstől. (A sokadik csere többek között ezért is játszott: kellett a friss faultoló kéz :) ).

Jordán-Levegheő Mihály 2008.04.27. 00:45:31

Nem bírtam sajna megnézni a meccset, de egy ezrest már biztosan buktam rajtuk. Szegény Steve Kerr is kereshet magának új állást, az zicher. Én D'Antonit is kirúgnám, hadd lássuk, van-e valaki másnak valami ötlete. Amare Stoudemire-re azért lehet építeni. És Barbosára is. Nash meg O'Neal jó lesz öregnek.

darker_ 2008.04.27. 20:01:07

Azért a mai meccsen - az eddig látottak ellenére - hazai becsületgyőzelmet várok. :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.04.28. 09:03:02

Na 3-1. Most először játszott úgy a Phoenix, ahogy kell. Ettől függetlenül, otthon sztem simán behúzza Spurs a 4.-et és készülhetnek a New Orleans ellen.

popovich 2008.04.28. 14:34:44

azért érdekes volt a spurs cserepadja. duncan, manu, parker alig jatszott, az eddig fel vagy nulla perceket jatszo damon stoudamire is 13 percet kapott, a tobbiekrol nem is beszelve. taktika?

darker_ 2008.04.28. 14:53:00

Popovich: a harmadik negyed derekán a névadó edződ, a zseniális öreg Greg feladta a meccset. Parker, Duncan, Ginobili nem jöttek vissza a negyedikben, a pad játszott végig.

Az amerikai kommentátorok - és a képek tanúsága - szerint Duncan és Parker szép nagy kötésekkel ápolták megfáradt térdízületeiket.

Szerintem Pop megint zseniálisat húzott: ahelyett, hogy egy borzalmas meccsen a végére valami szoroshoz közeli eredményt sajtolt volna ki a betliző sztárjaiból, lenyelt egy nagyobb különbségű vereséget is. (Hadd örüljön a Suns, majd behúzzák otthon az utolsót.)

A meccsnek egyébként néhány nagy érdekessége volt, melyeket az amik ki is emeltek: Bell nagyon elkapta a fonalat; a SAS dobásai csúnyán akadoztak; Stoudamire-Finley orbitális mismatch-ei; Diaw hármas poszton szintén renkívül nehéz feladat elé állította a védelmet, és ez mindeképpen említést érdemel a jövőre nézve.

Ezúttal a Sunsnak jött ki úgy a lépés, mint a harmadik meccsen a Spursnek. Kár, hogy ennyire megkésett a feltámadás.

És még valami: Horry több perce és dobáslehetősége abba az irányba mutat, hogy Popovich a játszatásával mégis kihúzná a párperces faultoló robot szerepéből, hátha belejön a végére. Azt pedig senki ne kívánja egy hétszeres bajnoktól. :)

popovich 2008.04.28. 15:43:00

darker : te hol tudod nézni a meccseket?

darker_ 2008.04.28. 17:11:27

Hátööö...:). Én most Londonban lakom ideiglenesen, ráadásul kollégiumban, így nincs tévé, amin elérhetném.

Viszont van ez a link, amit az angolul tudók remekül használhatnak: www.myp2p.eu.

Mivel a jogi helyzete számomra nem tiszta, ezért hivatalosan senkinek sem ajánlom a dolgot. :)

Kérdés, segítségkérés, tippek e-mailben jöhetnek, ha gond van. ;)

popovich 2008.04.28. 17:26:07

darker : koszi. botrany hogy itthon nem adja senki, botrany...
süti beállítások módosítása