A lehazaárulózott amerikai az oroszoknak játszik

Az orosz férfi kosárlabdacsapat már korábban leigazolta a CSZKA Moszkva kosarasát, Holdent, ami nem rázta meg annyira az amerikai sportéletet, mint a WNBA egyik kiválóságának, Becky Hammonnak a mezváltása. A kosarast nem hívták be az amerikai válogatottba, elment az oroszokhoz, ami többekben, közöttük a szövetségi kapitányban is hidegháborús reakciókat váltott ki.

Big Shot Becky minden áron olimpián akart szerepelni, és mivel az amerikaiak még a bő keret edzőtáborába sem hívták meg, ezért elfogadta az oroszok ajánlatát: "Ez az ajtó nyitva volt számomra, és óriási lehetőség. A pályám arról szól, hogy élek a lehetőségekkel és tanulok belőlük. Nem draftoltak, nem jártam nagy főiskolára, ezért azt mondták az emberek, ne menjek profinak. De mindig van más lehetőség is. Még mindig szeretem a hazámat - ezen nem változtat semmi. Csak kosárlabdázni akartam".

A volt soproni edző, a jelenlegi női orosz válogatott segédedzője, Natalia Heljkova elmondta, erről szól a globális profi sport, aminek egyik legfontosabb célja az olimpiai győzelem, eről álmodik 10 éves kora óta mindenki.

A Dél-Dakotában felnőtt kosaras már középiskolában a legjobb volt 26 pontos átlagával, majd az egyetemen rengeteget rekordot megdöntött, még a 25-ös mezét is visszavonultatták, mivel ő dobta a legtöbb pontot, a legtöbb büntetőt és hármast is, ő szerezte a legtöbb labdát és adta a legtöbb gólpasszt. Ezek után sem draftolták a WNBA-be, de újoncként a New York Libertyhez került 1999-ben, és Theresa Weatherspoon mögött ő volt az irányító a 168 centijével.

2004-ben All Star-játékos lett, a New York-i Radio city Music Hallban tartott meccsen az All Star játszott az amerikai válogatottal. 2005-ben megnyerte a NWBL-t, és ő lett az MVP 31 ponttal, 6 assziszttal és 3 labdaszerzéssel, majd 2006-ban ezt megismételte. A 2006-07-es szezonra a spanyol bajnokságba igazolt, és 2007-ben leigazolta a San Antonio Silver Starsba, ahol 18.8-as szezont zárt (4. legjobb a ligában), és átlagban öt gólpasszával vezette a WNBA-t.

"Ha ebben az országban játszol, ebben az országban élsz és itt nősz fel, és orosz mezt húzol, akkor nem vagy igazi hazafi" - mondta Becky döntése után a válogatott edzője, Anne Donovan, amikor kiderült, hogy Hammon 2008 elején, miután hároméves szerződést írta alá a CSZKA-hoz, megkapta az orosz állampolgárságot, amiben segített az a tény, hogy Igor Grudin orosz szövetségi kapitány a CSZKA sportigazgatója.

2008.08.13. 12:29 vl | 1 komment Címkék: oroszország becky hammon wnba

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr81614081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hitvantanyitto.blog.hu 2008.08.14. 08:59:22

naon teccik ez acsaj.

lattam jatszani is. jol jatszik.
süti beállítások módosítása