Az alaszkai bérgyilkos lett Európa legjobbja

Fontos döntést kellett hozni este, hogy milyen sorrendben nézzem végig a meccseket. Végül: CSKA vs Maccabi első félideje, Lakers vs Jazz, CSKA vs Maccabi második félideje. Az NBA-rajongásáról híres Jordán kolléga az NBA-felől elmagyarázta, miért kevésbé érdekes az Euroleague. Pedig egy Maccabi-CSKA az kivételesen jó párosítás.

A lényeg: egy meccsen dől el minden. Sajnos, tegyük kivételesen hozzá, mert a Maccabi ennél többet tud, sokkal többet. A második félidőtől kezdve csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség. Ennél még az elődöntők is nagyobb küzdelmeket hoztak. Ez van, CSKA nagyon erős.

Beszélhetünk a vajkezűségről, a játékintelligenciáról, de ez tényleg egy másik játék, mint az NBA playoff. Itt a játékosok nem ugranak másfél métert, nem olyan robbanékonyak, viszont nem a rohanásra és az 1:1-re épül a játék, nem esik szét a meccs amiatt, hogy sokáig tart.

Az utóbbi évek két kiemelkedő európai klubcsapata megint összetalálkozott, még az álomdöntő szót is szívesen elsütném, de nem teszem, mert mégis Lakers-meccs van közben.

Az első félidő olyan meccset hozott, amiért az Euroliga izgalmas: szoros eredmény, kemény védekezés, jó egyéni teljesítmények. De a meccs szempontjából csak a 2. félidő számított, ott dőlt el minden.

A második félidőt nagyon erősen kezdte a CSKA Holden két trojkájával, és az elődöntő egyik legjobbja, Andersen is magához tért, aki ziccereket és hármast is vállalt. A kialakuló 6-8 pontos előnyt a CSKA magabiztosan tartotta a 3. negyed végéig.

Hihetetlen dolgok is történtek: centerben a szembesarkazásnál Batista labdával pofán vágta Van der Spiegelt, ilyet azt hiszem még And1 mixtape-en sem láttam. Nem sokkal később a torkánál fogva rántják le hátulról, így a legkevesebb idő alatt ő halhatott volna meg úja, miután egy sérülésből jött vissza.

A Maccabiban nem volt erő (kivétel Bynum), centerben felzabálta őket a Smodis-Andersen duó, a külső sorban pedig Langdon, Holden és Papaloukas is a meccsben volt, míg szerencsétlen Bynum tök egyedül küzdött.

Az oroszok trénere, Messina már a negyedik Euroleague aranyat húzza be, valamit sejt a játékról azt hiszem, nem hiába dobálták a játékosok. A CSKA-ban hat játékos dobott 10 pont felett, Langdon 21-et, míg a Maccabiban Bynum 23-t, ketten 10 felett. A második félidő elején Holden 2 triplájánál eldőlt a meccs legnagyobb sajnálatunkra.

A vége: 91:77. Az MVP az Trajan Langdon lett, az alaszkai bérgyilkos, aki nevét kegyetlen hármasairól kapta: négyet vállalt a döntőben. Langdont a San Diego baseball csapata és a Cleveland Cavaliers is draftolt, de ő úgy döntött, hogy az NBA első alaszkai játékosa akar lenni. Három éves Cavs után Európába szerződött (Olaszországba, majd Törökországba), ahol rengeteget fejlődött. 1998-ban Rudy Tomjanovich behívta az NBA-sztárokat nélkülöző válogatottjába, amelyikkel bronzérmet nyert.

(Hosszabbítás után a Siena lett a harmadik helyezett.)

2008.05.05. 01:13 vl | 5 komment Címkék: euroleague fiba cska maccabi final4

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr19454180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jordán-Levegheő Mihály 2008.05.05. 10:27:42

CSZKA az a CSKA. Angolul CSKA, magyarul CSZKA.

robi 2008.05.05. 12:34:10

meg tudnátok mondani, hogy lehet-e valahol interneten meccseket nézni élőben (nba) vagy műholdról nbatv-t fogni?
köszi!

popovich 2008.05.05. 12:42:41

a többi meccsel mi van, miert nem irtok?

géza 2008.05.05. 12:46:31

robi:
www.myp2pforum.eu/nba-basketball/

ide rakjak ki a linkeket az aktualisdatum/streams topicba

MiKeyRuLeS 2008.05.05. 14:05:45

Tegnap a SPort Klub adta, igaz felvételről. Nagyon jó meccs volt. De szombaton én láttam a CSZKA másik meccsét is a döntőbe jutásért.

Nem is értem, mi ez a nagy hallgatás a Final Fourról, a mai NS egy sort sem ír róla. Az nb2-es Fradi bezzeg ...
süti beállítások módosítása