Ga-ga-gazsi bácsi, há-há-háború lesz

Lakers-Jazz 109-98. Milyen simának tűnik így, pedig milyen feszült kis meccs volt. A második félidőre eltűntek a sokpasszos ziccerek, a látványos lerohanások, maradt a lökdösődés a lepattanónért, a kikönyökölt dobóhelyzetek.

Meg a parttalan bírói hülyeség. Először, hogy szanaszét tördelték a játékot jelentéktelen mezőnyfaultokat befujkálva (ez a Lakerst sújtotta inkább), másodszor gigantikus melléfújásokkal (Odom elleni óriásfault a harmadik negyed végén, Boozer kipontozása - teljesen szabályosan, nyílegyenesen, nyújtott kézzel ugrott föl Byranttel szemben, Bryant pedig lendületből nekicsapódott), de lehetne még sorolni.

És még egyszer: az eredményből nem látszik, mennyire kemény dolog volt ez. Úgy is, hogy Jazz nem nagyon jött hét ponton belülre.

Mert ugyan mi lett volna, ha.

Ha normálisan fújnak? (Boozerre is, Odomra is, mindenkire.)

Ha Brewer nem ennyire fakezű, vagy ha az, akkor nem vállal kritikus helyzetben három-négy középtávoli tempót?

Ha Okür többet mer távolról?

Ha Korverre képesek kijátszani egynél több tiszta hármashelyzetet?

Ha Williams egy hajszálnyival agresszívebben játszik?

Ha Gasol nem hagy ki három ziccert?

Ha kicsit jobban figyel a Lakers a lepattanókra?

Ha, ha, ha. Hahaha.

Mondom, a Jazz az NBA német válogatottja, képes volt mínusz tizenegynél még egészpályára kijönni, és odaütni, amikor már fél perc sem volt hátra.

Nagyon kemény csata lesz ez. Nem is csata: háború.

2008.05.05. 00:35 Jordán-Levegheő Mihály | 11 komment Címkék: jazz lakers playoff

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr56454163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

syyd 2008.05.05. 09:44:01

"teljesen szabályosan, nyílegyenesen, nyújtott kézzel ugrott föl Byranttel szemben" na ez nem szabályos .... védő nem ugrál, csak ha le is blokkolja a támadót... különben fault

Jordán-Levegheő Mihály 2008.05.05. 10:32:02

Na, na. Ha valaki fölugrik, a sajat függőleges síkjában, nem csapkod kézzel, nem esik rá senkire, hanem egyszerűen, ennek a függőlegesen emelkedő testnek nekiugrik a támadó - ez hol védőfault? Mutassa már meg valaki a szabálykönyvben!

hhatvan 2008.05.05. 11:15:17

és ha a Harpring tempók bemennek...

entreri79 2008.05.05. 11:39:19

katasztrófa sajnos, ahogy a utah játékosai dobnak... vajon ki tanította őket így dobni?? a bíráskodást meg hagyjuk.. annyira szánalmas mindenhol, hogy hihetetlen... ez a henger-elv is csak tényleg elviekben létezik, a játékvezetők nem is látják soha, hogy mi van... én is amatőrködöm, a múltkor azért nem fújtak támadóhibát, a nekem rohanó játékosra, mert nem egyhelyben álltam... ez mi? a szabálykönyv elég régóta kimondja, hogy oldalra és hátra mozoghat a védő, attól még lehet támadóhiba... na mindegy, nem is mondom tovább, mert csak felhúzom magam... játékvezetők nélküli kosárlabdát!!! legalább amatőr szinten! :)

Air Wolf 2008.05.05. 15:17:34

A Utah tegnap fáradt volt, ezért nem hullottak a középtávoliak. Persze, ha a következö meccsen, sem hullanak, akkor nagy a baj, de addig nem kell aggódni túlságosan.

Kobe-t jobban a padlóra kellene küldeni a faultoknál, ha már... De amúgy jól játszott a vereség ellenére a Jazz, s mivel Kobe meg nem fog minden meccsen 38-at dobni, a következö meccseket meg fogja nyeri. Addíg, míg a Lakers játékában már nincs nagyon hely a javításra, a Jazz-nél a tehetségesebb jatékosok miatt van böven.

Jordán-Levegheő Mihály 2008.05.06. 00:41:58

Tehetségesebb játékosok a Jazzben? Ezzel a véleménnynel valószínűleg egyedül vagy Salt Lake Cityn kívül. Byantet jobban jobban padlóra küldeni? Hát az tényleg szép lenne a liga hagyoányosan legalattomosabb csapatától. Az lenne az igazi kosárlabda!

Air Wolf 2008.05.06. 18:32:31

Jordán-Levegheő Mihály:
Ugyanmár, mit kell félteni a Kobi-t? Több száz millió pénze van, ki tudja fizetni a korházat.

Amúgy meg:
Memo > Gasol
Boozer(még a hátsérüléssel is) >> Radmanovic
Kirilenko >= Odom
Brewer < Kobe
Williams > Fisher

csak, hogy értsd, hogy miröl beszélek.

darker_ 2008.05.08. 01:07:36

Bár eleve nem sok értelmét látom a posztonkénti összehasonlításoknak - annyira különbözik pl. Okur (Okür?) és Gasol játéka, azért mégiscsak ellenkeznék :).

Williams és Boozer valóban erősebbek lehetnek LA-beli párjuknál, Gasol semmiképpen sem haszontalanabb játékos mint Okür!

A kórházat meg ugye senkinek sem kívánjuk, se gazdagnak, se szegénynek, és bizony, még a régi detroiti rosszfiúknak és Bruce Bowennek sem.

Air Wolf 2008.05.08. 09:09:09

darker_: "A kórházat meg ugye senkinek sem kívánjuk, se gazdagnak, se szegénynek, és bizony, még a régi detroiti rosszfiúknak és Bruce Bowennek sem."

A korházas dolog vicc volt. Túlreagáltad a dolgot. A földre küldés azt jelenti, hogy a védőnek jobban oda kell tenni a testét, ha már faultol, hogy emlékezzen rá a támadó. Senki sem akar senkinek sérülést okozni, a kosárlabda nem arról szól. Legalábbis nekem nem.

darker_ 2008.05.08. 20:25:16

Oké, valóban komolyabban vettem eggyel a kelleténél.

Azt pedig már valóban serdülőben is tanítják, hogy ha felmész a támadóval, még véletlenül se legyen 2+1 a vége. Nem mindenki LeBron James - brutális fizikummal és amerikaifocis múlttal -, hogy néha még a flagrantek után is csak a fejét csóválja, Jordan sem volt az a Bad Boys ellen, és Bryant sem a 2004-es döntőben.

darker_ 2008.05.08. 20:26:02

Node Okürt magyarázd meg nekem! Értem, hogy sokoldalúbb mint Pau, de jobb is lesz a kinti dobásoktól nála? ;)
süti beállítások módosítása