O'Neal és Artest is költözik

Látszólag nem történik semmi a kosárlabdapályákon, mindenki streetballozik, hogy tönkre tegye a térdét, valójában pedig olyan átigazolási időszak elején vagyunk, ami még a Csőrikét is feltámasztotta. O'Neal Clevelandba megy, Artest meg Los Angelesbe.

Kezdődött minden azzal, hogy a playoffban nagyot bukó Cleveland Cavaliersnél sok minden felmerült: a pletykák majdnem elhajtották New Yorkba Lebron Jamest, Mike Brown állása em volt tuti, majd először Yao Minget hozták hírbe a csapattal. Végül pedig bekocogott az öreg Diesel, Shaq O'Neal, hogy megtegye a jelen kosártörténet három legjobb bedobója közül az utolsónak, hogy gyűrűhöz segíti.

O'Neal papa kezdetben maga mellé vette a szeleburdin önző Kobe-t, nyertek zsinórban hármat, majd elment, maga mellé vette a szeleburdi, de sokkal kontrolálltabban játszó Dwayne Wade-et, és nyert vele is egyet, majd a phoenixi kiruccanás sikertelensége után adott magának még egy évet a Cavsnál.

O'Neal még mindig domináns center, ha jól használják. A Suns nem ezt tette, betették egy run'n'gun csapatba, lihegett sokat a 150 kilójával, se neki, se a csapatának nem ez volt a játéka. A Cavsban van két remek bedobó Mo Williams és Lebron személyében, de a palánk alatt hiába dob Ilgauskás 15 pontokat, ha nem érezni a pályán, hogy ott lenne, Varejao meg úgy dobálja magát mint egy jancsibaba. O'Neal éreztetni fogja. Ha jól használják, akkor lesz egy alacsony ötös, meg egy O'Neallel, ami hatalmas előny lehet a többiekkel szemben, és főleg azokban a kritikus időszakokban, amikor hajlamos lövöldözni Lebron. Ez pedig a másik: a felfuvalkodott King Jamesnek szüksége van egy négygyűrűs játékosra, aki kicsit a keze alá veszi, mert ez kimaradt az életéből, hiszen a középiskola óta mindenki azt mondja neki, hogy ő az isten. a playoffokban rendre kiderül, hogy nem az, és nem a csapata miatt.

Kobe Szív Artest
A Lakers utolsó nagy húzása Gasol megszerzése volt, azóta Phil Jackson csinosítgatta a csapatot. A bajnoki cím ünneplése után nem sokkal kiderült, hogy két alapemberük, Odom és Ariza szerződése kérdéses, nem tudni, mi lesz velük. Miután Zenmester elvállalt még egy évet, megköszönte Arizának a részvételt és leigazolta Ron Artestet a Houstonból.

A Lakers-szurkolók meg néztek egymásra bután, mivel nincs nála bunkóbb és keményebb játékos a ligában, például egyszr Indianában végigvert egy fél karéjt a nézőtéren, az idei playoffban meg Kobe Bryanttel verekedtek rendszeresen. Állítólag Bryant hívta fel Artestet, hogy cuccoljon.

Tökéletes védőjátékos, aki mellesleg jól is dob, így mindenképpen beleillik a képletbe, csak a csapatdinamika szempontjából kérdéses az üzlet. Itt mondjuk megnyugszom, mert Phil Jacksonnál profibban senki nem képes idegen elemeket összeegyeztetni, emlékezzünk, milyen értetlenség fogadta Dennis Rodman leigazolását, hogy féltette mindenki Scottie Pippent, akinek az orrát ugye Rodman törte el.

2009.07.07. 11:34 vl | 5 komment Címkék: átigazolás cleveland cavaliers los angeles lakers ron artest shaquilee oneal

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakoljteiscsorike.blog.hu/api/trackback/id/tr391231569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lezuzius 2009.07.07. 11:45:41

A hatterkep miatt kijejoles nelkul nem lehet olvasni a szoveg elso felet.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2009.07.07. 11:47:50

@Lezuzius: tudom, embereink már harcban állnak az elemekkel. addig jelöld ki lécci, vagy elküldöm emailben minden kedves olvasónak.

bèla 2009.07.07. 13:19:55

nocsak nocsak, ujraindul a blog? hajra.

ja a header vagy mi ala egy linket is legyszi.

Pacey · https://filmleltar.blog.hu/ 2009.07.07. 16:48:41

Ilgauskas egy nagyon alábecsült pali. Ilyen gyér centermezőnyben azért nem rossz playa ő.

smartdrive 2009.07.16. 13:05:32

Wade és Kobe nem bedobók, ellenben Malone-t (és ő valóban top3-as) nem segítette hozzá.


De ettől eltekintve valóban remek, hatásvadász lufi volt.
süti beállítások módosítása